[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pangasius  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna

Sunt nou. Am un acvariu de 70 Litri. In el am: 2 Gurami, 2 Cichlide Africane, 1 Betta, 5 Corydorasi, 2 Pimelodus Pictus, 1 Pleco si un caras care e in carantina deci nu e in Acvariul asta. Intrebarea mea e daca pot sa tin un Pangasius de mic cam pana in 15 cm si dupaceea sa il dau sau daca merge sa i fac un lac in Gradina ? Ma scuzati dar nu stiu din ce familie vine Pangasius si asa ca lam pus aici ca am vazut in niste locuri ca ar fi CatFish.

Astept raspuns cat mai repede

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2009 12:06:16

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Razvan Cool wrote:Intrebarea mea e daca pot sa tin un Pangasius de mic cam pana in 15 cm si dupaceea sa il dau sau daca merge sa i fac un lac in Gradina ?
Nu . E deja prea mare.
Pesti pe care-i ai sint deja prea multi si majoritatea cresc prea mari pentru acvariu' tau. Ar fi bine sa renunti la gourami, cichlidae africane si la caras.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Nu, nu poti tine pangasius in 70 L. Pangasius se tine in grup.
Si nu il poti pune in lac, nu e peste de apa rece.

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Carasul cand se face bine il voi da oricum.
Gourami cat se fac de mari ? Ai mei sunt albastri
Ciclidele sunt negre si stralucesc albastru si coada e albastru deschis, cat se fac de mari ?
Dar nici daca ar fi acvariul fara Gourami, Cichlide si Betta nu pot sa tin unul sau doi de mici pana mai maricei ca ii ador ?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2009 12:22:25

ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Depinde ce specie de pangasius. Cresc intre 1-3 metri. In acvariu ceva mai putin.

PS: Scuze, nu am citit atent intrebarea.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2009 12:24:42

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am dar as fi vrut sami iau in vara
dar cate speci sunt sunt ?sunt si mai mici?

Mie imi plac aia cu ochii mari.
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Toate speciile cresc peste un metru. Le trebuie spatiu mare de inot.
Sunt foarte sperieciosi. Daca se sperie dau cu capul in sticla pana amtesc si stau la fund pe o parte pana isi revin.

Poti tine sau nu? Daca tii numai vreo 3 pangasius pana ajung la vreo 5-6 cm. Dar daca cresc pana pest metru, iti dai seama ca vor ajunge 5-6 cm in cateva luni.

Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Apsolut clar ca nui tin pana cresc uriasi ca nu incap in acvariu.
Pai daca se fac de 1-3 metri le trebe un acvariu cam de marimea unei camere . As vrea sai tin pana la 10 cm. Sunt pasnici sau se bat intre ei ? Am citit ca cresc destul de incet. cam pana de cand se nasc pana la 10 cm cresc cam in vrea 5 - 8 Luni depinde de loc si de cat mananca.
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Sunt pasnici, dar mananca orice, deci daca ai alti pesti mai mici, vor disparea.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Orientarea forumului nostru nu-i in directia chinuirii unor pesti ca Pangasius in acvarii . Daca vrei s-o faci nu te putem opri da' nu vei primi niciodata "aprobarea" noastra.

snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Bre Faraoane nu esti cool deloc . Cum bre , in imensitatea aia de acvariu in care sunt pesti amestecatio ca pt ciorba lipoveneasca , nu mai are loc un pui de balena ?
[Email] [WWW]
Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Ceva Discusi de mici pot sa bag sau Bala Shark tot de pui ? Are 7 Plante. O Buturuga articiciala mai mare si o nuca de cocos . Cam cati ar intra ? Si cu pesti astia si daca ar fi acvariul gol ?
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Mai citeste un pic ce s-a mai spus de mii de ori. Dupa aia daca ai nelamuriri intreaba.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Discusii sunt pretentiosi. Sub nici o forma nu sunt pentru incepatori.
Rasfoieste forumul sa-ti faci o cultura generala in domenul acvaristic.

Numai bine.

Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut alt undeva ca la 1 discus adult i trebe 25 litri si eu am 70 ... deci cam 2 - 3 dar de mici pot incepe cu 5 si ii selectez. nu sunt chiar incepator am acvariu de 1 jumate si in el au fost o gramade de speciii de pesti: 2 scalar unu a murit si unu lam dat ca sa nu ramana singur, molly, platy, zebre , tetrazone, carasi ...etc... si ce am acum.

Sau o pereche de Parrot Fish ? Sau o pereche de Etroplus Maculatus ?

This message was edited 2 times. Last update was at 16/12/2009 12:08:22

ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Ai cerut ajutor si l-ai primit.

Sunt multi aici cu zeci de ani de experienta. Daca ai fi citit o boaba despre discusi ai sti ca se tin macar 5-6, altfel se bat. Deci nu poti selecta.
Stii ca un discus incepe la vro 70 lei? Din banii aia mai bine fa-ti un acvariu mai mare si pune-ti doi oscari, daca vrei neaparat peste mare.

Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi ca mari lamurit cred ca la vara cand fac curatenia generala o sami iau 2-3 Etroplus Maculatus. Intra nu ? Din cate stiu au 9 - 10 cm

[Thumb - mexiricadt0.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2009 12:16:25

ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Ar fi

Razvan Cool
Junior member
[Avatar]

IP:

Am nimerit si eu unul

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2009 12:32:34

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru ca am senzatia ca faci misto de noi, inchid aici. O sa-l deschid cind o sa ma conving ca esti bine intentionat.

Forum Index » Catfish
Go to: