[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Album Bilti: 450 litri brut  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut dubii la inceput cand am pus backgroundul deoarece stiu ce dificil a fost la cu primul care era pe suport de sticla. O mica greseala si aveai casa plina de apa. Pana la urma metoda pe care am adaptat-o a facut sa fie foarte usoara instalarea.

Ma gandesc sa schimb unele plante in momentul in care o sa primesc instalatia de CO2 cu unele mai pretentioase numai sa-mi ajunga lumina pe care o am. Acum 3 saptamani am pus reflector din folie autoadeziva de aluminiu si se simte diferenta.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... arata foarte bine ... poate ca ar trebui sa explici, in cateva cuvinte, tot "procesul tehnologic", ca sa stie si altii ce au de facut ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate ar fi mai bine sa postez la topicul Spuma poliuretanica. O sa pregatesc un mini articol cu poze si o sa-l pun acolo. E OK asa?
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... e perfect ... si daca n-ai loc de poze in galeria personala [ din cauza de spatiu alocat ], atunci le putem pune intr-o galerie separata ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Evolutie:

Inceputul in iulie:
-nu prea aveam habar ce si cum.
image

Octombrie:
-am instalat backgroundul, am scos din bolovani si am rearanjat plantele un pic
image

Noiembrie:
-am scos unele plante care nu-mi placeau si am pus altele. dupa inca vreo doua luni o sa ma decid la care raman
-am inlocuit un neon AqualGlo cu TLD830 (era prea chior)
image

Pasii urmatori sunt:

-sa mut echinodorusul mai in stanga (asta dupa ce renunt la doi pui care s-au facut prea mari) iar in locul lui sa pun stancile care acum abia se mai vad. asa sper sa impun raportul de 1,6/1.
-rotala cred ca trebuie sa stea in margine.
-planta rosie sa fie pusa in spate iar in fata ei ceva plante de un verde crud. am plantele dar nu stiu cum se numesc.
-sa renunt la zebre, platy si sa pun mai multi neoni. cred ca vreo 50 ar merge perfect
-sa astept sa creasca plantele covor

Stiu ca pe forum sunt multi pasionati de aquascaping si olandeze si astept sugestii de la ei

de aranjat
image
stanga
image
gazon
image
covor
image

Acvariul meu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Diferenta mare este dupa parerea mea intre iulie si octombrie...ceea ce dovedeste mai degraba cat de mult face un background bine executat decat ce mari prefaceri au aparut in bazin.
Problema luminii cred ca ai rezolvat-o desi e evident ca ai avut oaresce necazuri -de exemplu la planta rosie..adica Alternanthera, dupa cum are frunze doar de la mijloc inseamna ca de acolo a inceput sa miste bine.
Imi place cum iti merge Marsilea ii prevad un viitor frumos si ceva sanse ar fi ca si Lilaeopsis-ul ala sa ajunga fro` data asa cum il intitulezi adica gazon...dar intradevar ai de asteptaaat cu el.
Zic si eu ca albu` nu strica deloc o radacina
Sincer si sper sa nu te superi ca iti spun asta eu as mai schimba multe dar as si pastra cateva. Chiar si ideea ta cu pestii mi se pare pozitiva. As fi un pic mai indraznet si as trece la plante care necesita mai multa bibileala cu tundere si/sau replantari periodice decat echinodorusii aia...frumosi dar de relativ banali.
Radacina sper ca stii ca o pui din plecare cu Java sau cu Microsorum pteropus 'Windeløv' si asta o sa-ti aduca si un verde inchis ce va contrasta in mod placut cu verdele mai crud deja prezent
Concluzia mea: esti pe calea cea buna...dar mai ai de asteptat fie sa creasca plantele ce tocmai incep sa mearga fie ca sa inlocuiesti anumite plante cu altele.
Spor la treaba si te mai astept cu o imagine peste ceva timp.
Mi se par educative pasajele astea succesive pe care le prezinti pentru oameni care sunt capabili sa accepte ca sfaturile date de oameni pe forum sunt utile. Tu esti o dovada ca ti-au folosit

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca o sa las rotala numai in partea stanga (unde e plantata varianta rosie deja dar nu prea se vede) iar buturuga orizontala o sa o pun in mijloc cu javamoss deasupra. Cu plantele astea de fund e ciudat. Stiam ca lilaeopsis are pretentii mari de lumina dar culmea!!! pe sub echinodorus si javamoss e cea mai deasa. S-a intins cam 15cm din locul de plantare initial.
Marsilea in schimb n-are pretentii prea mari. Am cumparat o instalatie de CO2 dar momentan e in Germania si sper sa ajunga in vreo luna. Sper ca atunci sa se indese gazonul. Vreau in final sa fie vreo 4-5 specii. Primul lucru de care o sa scap o sa fie nimphea ca prea fura lumina. Acu 2 saptamani am taiat vreo 6 frunze care obturau lumina dar la 2-3 zile apare alta frunza.
Acum lucrez la o instalatie complet automata de schimbat apa la picatura. Ceva sigur 100% si cum ziceam "merge singura". Am perete comun cu bucataria si se poate face una. Stiu ca apa proaspata inseamna mult pt plante. Cum schimb apa 15% cum degaja toate oxigen.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Cand o sa vina si CO2-ul de la nemtii si apa pppaaa tzava de la romani o sa se imbunatateasca substantial mersul lucrurilor.
Orice solicitare legata de instalatii iti stau la dispozitie...cel putin in ceea ce priveste faptul ca bucataria e lipita de sufragerie ne apropie situatia lucrarilor...caci si la mine asa e impartit apartamentul si asa e pozitionat acvariul

bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

am facut azi un test al apei din acvariu iar rezultatele sunt GH2 si PH 8.
GH cred ca e OK dar PH-ul pare un pic cam mare. la retea am PH 7,5.

daca pun turba in filtru o sa scada PH-ul? saptamana viitoare primesc CO2-ul si cred ca o sa scada atunci.

Acvariul meu
[Yahoo!]
daba
Member
[Avatar]

IP:

GH2 si PH 8

mie imi suna cam ciudat, dar na... sincer ma asteptam la gH 12-13 cum am avut si eu cand stateam in zona... pH tot 8 am avut.

turba in filtru + CO2 - o sa iti scada pH-ul sigur, doar ca ar fi bine sa testezi constant apa pana reglezi CO2 sa-ti ajunga pH-ul la nivelul dorit, desi cu CO2 nu e bine sa scazi pH-ul de la 8 cu mai mut de maxim 1, 1.5 grade, doza de CO2 necesara fiind prea mare.

.....................................

am uitat ceva ce poate o sa te ajute (vroiam sa-ti dau o carte xeroxata, dar cred ca mai repede vezi de net):
link
test de kH nu am... dar ti-ar prinde bine.
[postul se poate mergui cu cel de sus... nu vreau 2 poasturi pentru ... nimic ]

-u' de :

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

am pus solutia de GH in eprubeta si dupa 2 picaturi s-a facut roz. asta la apa din acvariu. la cea de la retea nu am facut testul.

Acvariul meu
[Yahoo!]
daba
Member
[Avatar]

IP:

trebuia sa se faca din rosu in verde... deci mai trebuia sa pui...
uite aici link la "user manualurile" pdf de la produsele tetra. gasesti si pentru testul de gH pe acolo:
tetra
sau direct la pdf pentru test:
test gH kH

sigur ai mai mare gH acolo.

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

am pus sambata instalatia de CO2 cu aproximativ 1,2 bule/sec. dupa 10 ore de fuctionare PH-ul a scazut de la 8 la 7.5 iar duminica seara am vazut bule de oxigen emanate de plante. cam in cat timp se vad efectele asupra plantelor?

Acvariul meu
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bilti wrote:cam in cat timp se vad efectele asupra plantelor?

Prorocesc ca in doua saptamini o sa vezi ca ceva s-a schimbat si intr-o luna o sa fii uluit :o .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

@bilti: nu uita sa faci poze zilnic. Preferabil din acelasi unghi, ca sa vezi diferentele mai usor daca faci un slideshow.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:@bilti: nu uita sa faci poze zilnic. Preferabil din acelasi unghi, ca sa vezi diferentele mai usor daca faci un slideshow.

o sa fac la "covor" si la Heteranthera. astea ma intereseaza pe mine in mod special. restul nu sunt asa pretentioase.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

A, nu, trebuie sa faci si poze gros-plan. Sa se vada tot acvariul.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

am ajuns la 2,5bule/sec iar PH-ul a scazut la 7 (8 era initial). cred ca e cazul sa caut un tester CO2 si sa vad cum sta treaba. cam cat costa unul si care sunt mai bune?

Acvariul meu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

bilti wrote:am ajuns la 2,5bule/sec iar PH-ul a scazut la 7 (8 era initial). cred ca e cazul sa caut un tester CO2 si sa vad cum sta treaba. cam cat costa unul si care sunt mai bune?
sincer sa fiu...era cazul sa fi cautat testerul asta inainte sa incepi instalatia...acum s-ar putea sa fie prea tarziu
2,5 bule /secunda este mult...prea mult.

bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:sincer sa fiu...era cazul sa fi cautat testerul asta inainte sa incepi instalatia...acum s-ar putea sa fie prea tarziu
2,5 bule /secunda este mult...prea mult.

am redus la aproximativ o bula/sec. instalatia se opreste noaptea iar pesti sunt vioi. nu stau la suprafata deci e oxigen in apa. o sa cumpar azi un tester. care ar putea fi consecintele daca bag prea mult CO2?

Acvariul meu
[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: