[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare despre Johanii  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

nu la scoica intoarsa din mijloc ma refer, ci la stratul acela din jurul scoicii de langa coral. E un strat alb inchis, seamana cu mucegaiul.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

si daca ajuta la ceva, am observat ca apare mai repede de cand am crescut ph-ul apei.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Aaaaaa.....da ...la o privire mai atenta se vede. Deci, dupa cum arata, poate fi, acel strat, resturi de mancare ramase la fundul bazinului. Daca sunt localizate in zona in care ajunge mancarea la fund despre asta e vorba; daca insa sunt raspandite astfel de chestii prin tot acvariul, ar trebui luata in calcul si o alga, desi nu prea seamana. Deci, curatenie mecanica a substratului si mancare mai putina si data in 3-4 reprize mici, astfel incat sa fie consumata in totalitate de pesti.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

wizzard_6 wrote:..probabil sunt prea "naive" intrebarile mele ca sa ma lamureasca cineva.
Nu te-a lamurit nimeni pentru ca nu stie nimeni . Fii sigur ca daca stia cineva iti spunea . Niste replici de genu': "habar n-am", "nu stiu" sau "n-am mai vazut asa ceva" nu cred ca te-ar fi ajutat .

Poze: smilie ... Poze cu plante
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

calin are dreptate...sunt resturi de mancare...incearca sa ti formezi mana ca sa zic asa, adica sa le dai bobite doar atat cat mananca ..mancarea in exces neconsumata duce la alterarea apei...
substratul trebuie aspirat si schimburi cel putin saptamanale de apa , cam 30%din volum acvariului.

PS. nimeni nu poate sa le stie pe toate ..d aia suntem si aici ..ne impartasim experienta , ne ajutam atunci cand e nevoie..
asa ca linisteste te..intrebarile tale nu sunt naive.

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Dreptatea este si de data asta de partea voastra :-) Acum realizez ca dupa ce am pus capacul de sticla pe acvariu a trebuit sa hranesc pestii mai spre laterala iar mancarea a cazut sub iesirea filtrului, iar acolo este o zona fara curent de apa. Iar in zona aceea nu stiu de ce, pestii nu prea se ating de mancare, in schimb cand le dau mancarea spre centrul acvariului se reped ca...pestii :-) E clar...e timpul pentru un capac de calitate
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

In lagatura cu hranirea pestilor, bobitele cad destul de repede, apuca ei sa ia cateva pana cad pe fundul acvariului dar asta nu inseamna ca au mancat. Mai culeg di de pe fundul acvariului un timp si de aceea mi-e greu sa determin cat anume sa le dau...asa ca le dau si eu cum am citit pe aici, adica "de doua ori cat prinzi intre 3 degete sau cam cat ai pune sare in mancare". Acum ce sa spun, n-am nici degete butucanoase si nici foarte sarat nu mananc ...dar nici n-as vrea ca pestii sa faca foamea ca-s eu nepriceput :-)
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

In ceea ce priveste viteza de scufundare a granulelor pe care le folosim la africanii nostri, eu am fost cel mai multumit de cele de la Aquatic Nature care plutesc destul de mult timp pentru a asigura consumul lor, total, de catre pesti. Bine se comporta si cele de la JBL.
Ca o alternativa la granule, hraneste-i cu fulgi....cel mai bine se comporta cei de la Tropical.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

voi cauta ce mi-ai spus, acum in "meniu" au asa:
- African cichlid Sinking pellet fish food de la HBH -asta le place mult dar se duce repede la fund (le dau 70% din asta)
- Tetra Color Tropical granules - aste stau excelent in apa, dar nu prea se omoara pestii dupa ea ( cam 15% le dau)
- Shrimp Pellets de la HBH- asta se umfla tare in apa, mi se pare ca murdareste apa repede, o mananca ceva mai bine decat Tropical Granules dar tot nu se omoara. ( cam 10%)
- Cichlid Flake de la Penn Plax- asta le place destul de mult, dar e usoara si mai multa ajunge-n filtru decat la pesti :-) (5%)
Cam odata la o saptamana le dau hrana congelata Fish Dinner de la Fish Fuel CO.(nu prea o trateaza cam cu indiferenta) si jumatate de pastila de Algae waffers de la Hikari Tropical, de fapt o pun pentru plecos dar o mananca cichlidele :-) , murdareste rau apa daca pun mai mult de jumatate de pastila.
[Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

wizzard_6 wrote:voi cauta ce mi-ai spus, acum in "meniu" au asa:
- African cichlid Sinking pellet fish food de la HBH -asta le place mult dar se duce repede la fund (le dau 70% din asta)
- Tetra Color Tropical granules - aste stau excelent in apa, dar nu prea se omoara pestii dupa ea ( cam 15% le dau)
- Shrimp Pellets de la HBH- asta se umfla tare in apa, mi se pare ca murdareste apa repede, o mananca ceva mai bine decat Tropical Granules dar tot nu se omoara. ( cam 10%)
- Cichlid Flake de la Penn Plax- asta le place destul de mult, dar e usoara si mai multa ajunge-n filtru decat la pesti :-) (5%)
Cam odata la o saptamana le dau hrana congelata Fish Dinner de la Fish Fuel CO.(nu prea o trateaza cam cu indiferenta) si jumatate de pastila de Algae waffers de la Hikari Tropical, de fapt o pun pentru plecos dar o mananca cichlidele :-) , murdareste rau apa daca pun mai mult de jumatate de pastila.

suntem pe continente diferite ..piete diferite ..desi nu vad o problema a produselor nemtilor in penetrarea pietei australiene
cum noi nu suntem familiariazati cu produsele HBH, Penn Plax, si nici n am avea cum sa fim p ca nu cred ca exista vreun romanas care le foloseste, asa si tu s ar putea sa ai probleme in a gasi pe piata produsele de la JBL sau Tropical care sunt, de altfel, foarte bune ... dar daca ai norocul sa dai de ele, cauta mai exact JBL Stick M( ii papa si puii si cei mari deopotriva) sau fulgii speciali pt Africani de la JBL...mai sunt pe piata niste pastile de Spirulina de la Seracare nu murdaresc apa deloc iar malawienii le devoreaza cu mare drag.
cat despre produsele Hikari pot sa ti spun ca le am incercat si cel putin ai mei pesti scarnavi le au refuzat. nu stiu din ce motive...in schimb , am auzit lucruri bune despre ele..

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

asa e, sunt aici o groaza de magazine de specialitate, in unele intru ca la muzeul de stiinte naturale, dar produsele despre care aud la voi nu le gasesc la fel cum am cautat in disperare Bio-Spira (care se pare ca este singurul produs care e intr-adevar f. eficient la ciclare) dar ei n-au auzit de el...cred ca e imposibil sa aduca bacteriile acelea vii aici. In schimb am gasit produse Seachem care m-au multumit. Uneori mi-e dor de calitatea europeana :o
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

cred ca am gasit: Tetra cichlid minigranules, plutesc excelent la semiadancime si pestii o mananca. Deasemenea am gasit Sera flora vegetable diet, asta pluteste dar pestii se dau in vant dupa ea...se ridica la suprafata si agita apa ca sa o scufunde :-)
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am observat la pestii mei urmatoarea treaba. Dimineata le dau mancare la jumatate de ora dupa ce le-am aprins lumina, dar nu se ating deloc de mancare. Le mai dau o data cand vin de la servici, pe la ora 5:30, mananca ei ceva dar nu se omoara. In schimb seara pe la 10-11 mananca de parca nu i-am hranit de cand i-am luat :-) . Asta se intampla si cu pestii vostri? Ce ma sfatuiti, sa nu le mai dau mancare dimineata ?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cind n-au chef de mincare nu le da. O sa se obisnuiasca cu programu' .

Poze: smilie ... Poze cu plante
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Eu suflet milostiv le-am dat chiar si la ora cand nu mamanca, gandindu-ma ca ei nu pot sa bata cu lingura-n gamela sa ceara de mancare :-) Sau poate la 6 dimineata ar dori o cafea? :-) E ok,pentru dimineata vor manca seara,iar de seara vor manca a doua zi .
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

E posibil sa le dai prea mult de mancare - la apetitul lor n-ar trebui sa ajunga mancare pe fundul acvariului. Da-le si dimineata si seara, dar cate foarte putin si nu totul deodata. Cand o sa le fie foame, n-o sa bata cu lingura in gamela, dar o sa se buluceasca toti spre suprafata apei si o sa fie cu ochii pe tine ca pe butelie.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Seara intr-adevar n-ajunge mancare pe fundul acvariului si-i hranesc in felul urmator: le dau prima data cat prind in 3 degete si daca-i vad ca inca mai cauta mancare le mai dau. Seara cam de 2-3 ori asa pana vad ca-si cam pierd interesul pentru mancare. Dar dimineata nu-i vad deloc ca ar zice "nene mai vrem" :-)

Si alta problema: De vreo 2 saptamani vad cateodata ceva care seamana tare mult cu un pui mititel (puiet sau cum se spune), are cap si coada, inoata...si sfarseste prin a fi mancat de aia mari. Treaba asta coincide cu momentul in care le dau de mancare. Ma rog, instinctul meu de "tata de pesti"nu e prea dezvoltat, dar ma gandesc sa nu fie pui care scapa din gura femelei, desi nu vad nici o femela gusata si nu stiu daca la 4-5 cm pot avea pui.
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Nu le da pana isi pierd ei interesul, ca aia inseamna ca ii indopi. In conditiile astea, e logic sa nu mai ceara dimineata; si daca dimineata nu cer, e logic sa nu le mai dai. Incearca sa le dai cam 2/3 din cat ar manca ei in mod normal.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Le-am redus cantitatea de mancare seara, am inceput sa le dau putina si ceva mai des, acum mananca bine pe tot parcursul zilei si in acest mod s-a redus si cantitatea de mancare neconsumata. Multumesc pt sfaturi
Ce ati observat la ritmul de crestere al pestilor? La mine am observat ca Blue cobalt cresc f.repede iar Johanii care erau printre cei mai mari au ramas cei mai mititei, ca ritm de crestere Electric yellow sunt undeva intre Blue cobalt si Johanii, iar electric blue au crescut dar arata slabuti desi mananca bine
[Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

salut!

Ce ati observat la ritmul de crestere al pestilor? La mine am observat ca Blue cobalt cresc f.repede iar Johanii care erau printre cei mai mari au ramas cei mai mititei, ca ritm de crestere Electric yellow sunt undeva intre Blue cobalt si Johanii, iar electric blue au crescut dar arata slabuti desi mananca bine

nu stiu daca exista un grafic sau o statistica privind rata de crestere a ciclidelor africanilor.
sunt mai multi factori care intervin in aceasta problema cum ar fi: spatiul, starea de sanatate a pestilor, regimul alimentar, partenerii din acvariu si bineinteles, specia din care face parte respectivul.

iti dau un exemplu din experienta mea. am avut pesti din pestii unui prieten. ai mei nu au atins niciodata dimensiunile parintilor deoarece nu au avut spatiul necesar , acvariile mele fiind majoritatea supraaglomerate, recunosc...prietenul meu a avut si are pesti care au atins 20-25cm in acvarii de 150-200cm lungime..ai mei , unii dintre ei au ajuns la maxim 18 cm, eu avand un singur acvariu mare* de 130 cm lungime..si vorbesc aici de Haplocromine gen Cyrtocara moorii, Dimidiochromis compressiceps sau de Mbune gen Maylandia callainos sau Cynotilapia.
ce am mai observat este faptul ca Mbunele au o rata de crestere mult mai mare fata de Haplocromine: am pui de Labeotropheus trewawasae Chilumba Red nascuti la mai bine de 3 saptamani fata de niste pui de Aulonocara Ob..vreau sa ti spun ca primii sunt vizibil mai mari fata de puii de aulonocara chiar daca mananca aceeasi mancare si impart acelasi acvariu.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: