[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Am scos pietrele afara,buturuga am pus-o in centru,egeria le-am impartit in 2 parti 4 fire in drepta 4 in stanga[cele mari] iar cele mici le-am pus langa buturuga.Zilele astea am sa merg sa mai cumpar cateva plantute.
[Email]
blackmoor
Junior member

IP:

ai facut toate operatiunile alea si nici-o poza? sa vedem si noi daca au fost constructive sfaturile
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

bravo tine-o tot asa!!
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Eu nu cred ca in Petrosani, nu ai gasit mai multe plante sa pui in acvariu
Ar fi aratat altfel
Natura nu se poate imita suta la suta
Daca pune-ai mai multe plante arata mai bine
Parerea mea

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Am sa mai pun plante fratilor,dar nu mai am buget,mai tre sa strang bani :-)[asta e,nu am salariu,am doar 17 ani !.Lazarginel crede-ma daca as fi gasit si alte tipuri de plante as fi bagat.Am sa cumpar niste cabomba,anubias si dwarf grass dinacela .
[Email]
minerul
Unripe member

IP:

ce zici a inceput sa isi dea drumul planta de la mine?
[Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Inca nu,trebuie sa imi schimb neoanele,nu gasesc nici cum un neon din gama 800-900
[Email]
blackmoor
Junior member

IP:

comanda la marbo media bucuresti, trimit prin curier. :-)
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Salut! pentru inceput si vreau sa te felicit pentru acvariu.
In al doilea rand vreau sa iti spun sa nu dai bani pe plante sunt foarte scumpe si nu merita. Cauta la tine in oras acvaristi, cere o donatie de plante, vor fi bucurosi sa ajute. Asa mai faci cativa prieteni vei primi sfaturi.

Eu am facut greseala sa cumpar plante din magazin am bagat peste 60 de lei in plante simple. Iar la 2 saptamani sa oferit cineva de pe forum sa imi doneze niste plante, am primit un sac si serios vorbesc un sac.
Cauta si vei gasi.

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc.Crede-ma,nu as cumpara plante de la magazin daca as cunoaste vreun acvarist din zona.Singurul pe care il cunosc e minerul,atat.:In legatura cu neoanele,am inteles ca si neoanele daylight sunt bune,cele in jur de 3000K.Am sa ma duc sa caut iarasi prin oras.Dar,la magazin ce-i zic?...Aveti neoane daylight cu lumina calda ?
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

La noi se mai gasesc Osram-uri la Practiker(827 si 840).Insa voi nu cred ca aveti Practiker.Incearca sa cauti la toate magazinele care vand 'neoane' , si roaga vanzatoarea sa se uite la numarul trecut pe tub sau ambalajul lui.Este indicele de redare al culorii si daca este 765(sau mai mic) nu este bun.Macar un 827 sau 830 sa fie.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:...Este indicele de redare al culorii...

Prima cifra reprezinta indicele de redare a culorii. A doua si a treia cifra reprezinta temperatura de culoare a tubului respectiv.
blackmoor
Junior member

IP:

adica 865=8+6500k
830=8+3000k, asa? si ma tot gandeam de la ce vine
ms
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

blackmoor wrote:adica 865=8+6500k
830=8+3000k, asa? si ma tot gandeam de la ce vine

8 inseamna ca indicele de redare a culorii e intre 80 si 89%

Poze: smilie ... Poze cu plante
blackmoor
Junior member

IP:

da, de asta nu zisai, ma gandeam ca ceva de genul e
super tare, acum chiar mi se pare plauzibila impartirea tuburilor: asta-i bun, asta-i rau
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

O mica intrebare.Am fost ieri la pescuit langa lacurile din cartier.Si am prins cateva bucati de Boarta ,,Rhodeus Sericeus" Imagini:
http://www.ifauna.cz/clanky/foto/06/06-04-ry1.jpg
http://www.europareservat.de/images/fische/bitterling.jpg
http://www.anglerverein-pfreimd.de/images/fischen/Rhodeus%20sericeus.jpg
http://www.vdsf.de/images/bitterling.jpg .Cei prinsi sunt spre rosu. Cateva detalii : freshwater fish; pH range: 5.8 - 6.3; dH range: 2 - 3
Climate: temperate,18 - 21°C . Sunt foarte prietenosi,am avut in acvariu cu 1 crap comun[din 2-3 cm o ajuns sa fie de 15] si cativa carasei mititei [nu de acvariu],inainte sa am pe cei exotici.Deci ,intrebarea mea este, Pot sa ii tin in acvariu? Cu niste neoni/tetra negru ar merge? .Am vazut pe site-uri la germani,tinea boarta impreuna cu carasi si cu corydoras
[Email]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Bitterling's peaceful yet lively character makes them an ideal fish for a community tank.The Bitterling seem very happy at 25 or even 27°C in this tank.The Bitterling is an extremely hardy fish. Being european, it survives being cooled down to 4°C without problem, and is happy in tanks up to around 20°C, or even higher, provided the tank is well aerated, as, being a cold water fish, it is used to water with a good oxygen content. The bitterling appears to be not a particularly fussy eater, but it's a small fish so likes small foods. Various books say different things.From my own observations, they certainly eat Daphnia and other planktonic crustaceans. Astept raspunsuri.Multumesc
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Betta.X wrote:O mica intrebare.Am fost ieri la pescuit langa lacurile din cartier.Si am prins cateva bucati de Boarta ,,Rhodeus Sericeus" Imagini:
http://www.ifauna.cz/clanky/foto/06/06-04-ry1.jpg
http://www.europareservat.de/images/fische/bitterling.jpg
http://www.anglerverein-pfreimd.de/images/fischen/Rhodeus%20sericeus.jpg
http://www.vdsf.de/images/bitterling.jpg .Cei prinsi sunt spre rosu. Cateva detalii : freshwater fish; pH range: 5.8 - 6.3; dH range: 2 - 3
Climate: temperate,18 - 21°C . Sunt foarte prietenosi,am avut in acvariu cu 1 crap comun[din 2-3 cm o ajuns sa fie de 15] si cativa carasei mititei [nu de acvariu],inainte sa am pe cei exotici.Deci ,intrebarea mea este, Pot sa ii tin in acvariu? Cu niste neoni/tetra negru ar merge? .Am vazut pe site-uri la germani,tinea boarta impreuna cu carasi si cu corydoras

Fa un bine si elibereaza pestii in habitatul lor natural. Pestii exotici sunt una, cei autohtoni sunt altceva. Nu le vei putea crea conditii oricit te-ai stradui. Plus ca te vei trezi in foarte scurt timp fara neoni.
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca chiar raman fara neoni[inca nu am in acvariu numa cei 4 tetra negru si 5 cory].Sunt inofensivi!Au temperament calm,umbla in banc sunt perfecti! si pe deasupra imi place foarte mult coloritul lor.
[Email]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu tot nu am dedus din cele scrise mai sus la ce dimensiune ajung la maturitate. Din umila mea experienta am invatat ca oricat de pasnic ar fi pestele si de "prietenos" , el considera drept mancare cam orice alta vietate care i-ar incapea in gura si nu reuseste sa se ascunda la timp. Asta nu e o regula, dar din ce specii am mai avut eu in trecut, cam toate aveau comportamentul asta. Asa ca daca acei pesti de care zici tu ajung la o dimensiune considerabila, adio neoni.

Acuma in alta ordine de idei:

Betta.X wrote:The Bitterling seem (in traducere = par)very happy at 25 or even 27°C in this tank...

.....and is happy in tanks up to around 20°C, or even higher, provided the tank is well aerated, as, being a cold water fish, it is used to water with a good oxygen content.....

Din cele citite mi se pare a fi peste de apa rece, ceea ce inseamna ca e incompatibil cu celelalte specii tropicale din acvariul tau. Faptul ca "par a se simti bine" sau "supravietuiesc la temperaturi de pana la 27 grade" nu inseamna ca se simt in largul lor, fara sa fie stresati s.a.m.d. Ca o aluzie: nici tu nu o sa mori daca te duci undeva in Africa unde sunt temperaturi de 50 grade sau peste, dar nici bine nu o sa iti fie nu?

Asa ca parerea mea, asa cum a zis si Dolly elibereaza-i in mediul lor natural, du-te la un petshop si alege o specie compatibila cu volumul, conditiile si locatarii pe care deja ii ai in acvariul tau.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: