[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
300 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Stiu ca aceste zone ale forumului sunt "rezervate" iar ceea ce voi spune nu stiu daca are legatura cu postul. Nu stiu daca nu cumva trebuia sa ma abtin, dar nu am putut-o face. Superbe imaginile, apropiate de ireal, oricum, iesite din comun. Felicitari pentru ce se intampla prin acvariile voastre. Si aici ma refer la toti cei care postati minunatii obtinute in conditii de "casa".
Daca postul meu nu este potrivit, rog sa fiu scuzat si in acelasi timp un moderator sa stearga-l stearga.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alber wrote:Stiu ca aceste zone ale forumului sunt "rezervate" iar ceea ce voi spune nu stiu daca are legatura cu postul.
Nici vorba de zona rezervata . Ca tot ai deschis zona , iti poruncesc sa faci ceva cu acvariu tau, ceva care sa ne faca sa-l apreciem, chiar sa cadem pe spate de placere .

Daca ti se pare ca exagerez, cauta posturile de la inceputu' activitatii pe forum ale posesorilor de acvarii care azi te dau pe spate. O sa constati ca oamenii erau incepatori cindva . Citeva luni de studiu si de experimente te pot aduce la nivelu' la care ne poti da pe spate.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca ti se pare ca exagerez, cauta posturile de la inceputu' activitatii pe forum ale posesorilor de acvarii care azi te dau pe spate. O sa constati ca oamenii erau incepatori cindva

Da, am observat. Dar........mise pare mie sau...cale lunga, drum de fier????
Citeva luni de studiu si de experimente te pot aduce la nivelu' la care ne poti da pe spate.

Nici chiar asa, dar macar ceva sa placa majoritatii.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
viulian wrote:Pocnitori ?
Prima idee care mi-a venit cind ti-am vazut postu' a fost sa ti-l sterg si sa-l editez p-al meu .

prima mea reactie la postul tau a fost sa zic 'chapeau!'

A fost challenging, ma bruiau si cauciucurile tale cat si dublurile sensuri de "incepand din noiembrie" (care cumva suna ca atunci se termina perioda, dar putea insemna si debutul perioadei). mi-a fost frica sa nu raspunda cineva inainte.

Uf, o sa-mi fac si eu acvariul - sper sa ajung sa postez aici - super frumoase pozele..
[WWW]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
viulian wrote:Pocnitori ?
Prima idee care mi-a venit cind ti-am vazut postu' a fost sa ti-l sterg si sa-l editez p-al meu .

Da' eu sunt chiar exasperat

alber wrote:Stiu ca aceste zone ale forumului sunt "rezervate" iar ceea ce voi spune nu stiu daca are legatura cu postul. Nu stiu daca nu cumva trebuia sa ma abtin, dar nu am putut-o face. Superbe imaginile, apropiate de ireal, oricum, iesite din comun. Felicitari pentru ce se intampla prin acvariile voastre. Si aici ma refer la toti cei care postati minunatii obtinute in conditii de "casa".
Daca postul meu nu este potrivit, rog sa fiu scuzat si in acelasi timp un moderator sa stearga-l stearga.

Nici nu ai idee cat am putut eu sa progresez in ultimul an...de cand m-am inscris pe acest forum. Nici inainte nu eram chiar un neavenit insa ma plafonasem intr-o acvaristica limitata fara nevoia de a evolua. Apoi totul a venit din dorinta de a stii cat mai mult...studiu, observatii iar studiu... Am luat la rand topicurile de aici si de pe niste forumuri straine. Incet incet am ajuns sa stiu despre fiecare planta pe care o aveam sau pe care mi-o doream aproape toate necesitatile. Acum am ajuns la stadiul in care stiind ce vrea o planta ma intreb "de ce?" vrea planta x mai multi nitrati iar planta y mai multi fosfati etc...ca pot pune multi "de ce" d-astia. Daca vrei cu adevarat sa stii ca poti ajunge destul de repede la un nivel la care sa poti sa-ti prezinti acvariul/acvariile la aceasta sectiune. Multa bafta

865
[Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:

Si o dedicatie :
Survolaj -Cel mai iubit dusman al meu

Nu va placut melodia asta? Nici macar clipul?

Am schimbat ( provizoriu) autocolantul din spatele acvariului. Ce parere aveti in afara ca se schimba complet perceptia asupra acvariului?
image

865
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Sesmar wrote:Am schimbat ( provizoriu) autocolantul din spatele acvariului. Ce parere aveti in afara ca se schimba complet perceptia asupra acvariului?

In afara de ce era mai important (spatiu si adancime)?
Plusuri:
- se "asorteaza" bine cu pietrele;
Minusuri:
- plantele sunt puse in valoare mai putin (contrastul mai mic);
- atentia e distrasa si mai mult de tevaraie (contrastul mai mare), care si asa pare de doua ori mai multa pentru ca n-ai colant pe laterale;
Parerea mea. Cu negru ai incercat (iti surade ideea)?

PS: Survolaj... de la metale grele la ritmurile astea e cale lunga, dar versurile si videoclipul mi se par .

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:
Sesmar wrote:

Si o dedicatie :
Survolaj -Cel mai iubit dusman al meu

Nu va placut melodia asta? Nici macar clipul?

De placut, placut, cum nu? Numai ca nu ai precizat si pentru cine era dedicatia... Fiecare ar trebuie sa se simta flatat? :jajaja:

Un lucru e sigur - ai o fire de poet. :bravo: :rulez:
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io nu-s de acord sa-ti mearga bine impreuna Blyxa cu Tonina. Protestez.

Sesmar wrote:Am schimbat ( provizoriu) autocolantul din spatele acvariului. Ce parere aveti in afara ca se schimba complet perceptia asupra acvariului?
Il prefer ala inchis la culoare da' nu-mi dau seama de ce. Probabil datorita contrastului cu plantele, ma mai gindesc de ce.

Lofty wrote:de la metale grele la ritmurile astea e cale lunga
Si tu :music: :bguit: ? Bine ca nu intra Cel Batrin si Obosit p-aici, daca vede ne baneaza p-amindoi si pe tine te calca cu masina .

Haruko wrote:Numai ca nu ai precizat si pentru cine era dedicatia...
Se subintelege ca era pentru mine.

Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Io nu-s de acord sa-ti mearga bine impreuna Blyxa cu Tonina. Protestez.

.

Sunt cu NO3 la 20-25 ppm iar PO4 aproximativ 1 ppm. Living on the edge dar sunt foarte atent si la cel mai mic semn de alge, stop joc. Dar de cand am crescut iar fosfatu' ma enerveaza ca se inroseste din nou blyxa. Nu cred ca este vreo solutie in acest sens. Macar cu fosfatii astia din cate am citit cica blyxa o sa faca flori. Sa vedem...momentan am pus si pastile de dupla root k la radacinile ei.
Nu pot renunta la vreuna din ele.

Porcu wrote:Il prefer ala inchis la culoare da' nu-mi dau seama de ce. Probabil datorita contrastului cu plantele, ma mai gindesc de ce. .

Lofty wrote:In afara de ce era mai important (spatiu si adancime)?
Plusuri:
- se "asorteaza" bine cu pietrele;
Minusuri:
- plantele sunt puse in valoare mai putin (contrastul mai mic);
- atentia e distrasa si mai mult de tevaraie (contrastul mai mare), care si asa pare de doua ori mai multa pentru ca n-ai colant pe laterale;
Parerea mea. Cu negru ai incercat (iti surade ideea)?
.

Eu cand am incercat asta m-am inspirat din pozele pe care le-am vazut pe aquaticplantcentral...aia prefera in general background-uri albe. Dar oricat m-am chinuit nu mi-au iesit pozele asa cum le fac ei. O fi aparatul meu foto poate. O fi nepriceperea mea. Habar n-am.
Pe viu, insa este incomparabil mai frumos efectul cu backgroundul ala albastru pe care-l am decat cu cel alb. Negru am avut si nu mi-a placut decat in poze...ori pana la urma eu stau si ma uit la acvariu pe viu nu in poze.

Porcu wrote:Se subintelege ca era pentru mine.

Poate niste Maiden era mai potrivit pentru tine
Era in primul rand pentru mine caci in videoclip sunt imagini cu locurile copilariei mele. Apoi pentru Haruko...si la sfarsit ceilalti
Haruko wrote:Un lucru e sigur - ai o fire de poet..

Chiar n-am un astfel de suflet dar imi place frumosul :p

865
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Sunt cu NO3 la 20-25 ppm iar PO4 aproximativ 1 ppm. Living on the edge dar sunt foarte atent si la cel mai mic semn de alge, stop joc. Dar de cand am crescut iar fosfatu' ma enerveaza ca se inroseste din nou blyxa.

Nope. Aia nu e "edge". Eu am ajuns cu NO3 la 80 ppm, ma rog din greseala, dar oricum l-am scazut pana la 40ppm, PO4 la 3ppm si K la 40ppm. Blyxa continua sa NU aiba culoarea aia enervanta ruginie. Toate la o valoare teoretica a CO2 de 150ppm. Practic, 'reaq stie. Judecand dupa moaca plantelor, probabil in jur de 30.

Ma intreb cam cat (se pare ca nu prea conteaza ce...) fertilizant cu microelemente bagi fata de doza recomandata?

Nefiind aceeasi firma nu stiu daca are prea mare relevanta dar eu, folosind schema JBL, la valorile de macro de mai sus, dozez micro (JBL Ferropol) cam de 3 ori doza recomadata de producator pe saptamana. Dozarea e zilnica. Si chiar si asa, la sfarsitul zilei masurand Fe ca indicator general pentru microelemente, am valori aproape de zero.

Hai faraoane, zi ce spune Dennerle, ca stiu ca te mananca limba.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Val wrote:Si chiar si asa, la sfarsitul zilei masurand Fe ca indicator general pentru microelemente, am valori aproape de zero.

Hai faraoane, zi ce spune Dennerle, ca stiu ca te mananca limba.
:p :p :p
In prospectu' de la Dennerle E15 FerActiv zice:

"Standard iron tests are often unable to detect chelated iron. Such tests thus indicate inadequate levels of iron, although there is actually enough iron in the aquarium water".

Cui spun ei "Standard iron tests" nu stiu, probabil se refera la testele de uz acvaristic. Ca la cele de sute sau mii de euro nu avem acces .

In sprijinu' afirmatiei celor de la Dennerle: testu' de Fe de la Sera nu indica o crestere a concentratiei de Fe la folosirea picaturilor Dupla Plant 24. Nici macar la o doza de 10 ori mai mare decit cea recomandata.

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Haruko wrote:Numai ca nu ai precizat si pentru cine era dedicatia...
Se subintelege ca era pentru mine.

Io ti-as fi dedicat alt song. Special pentru un Faraon de talia Inaltimii Tale. :sic:

Ia ascuta aici. Lasa "metalurile grele" si pe Maiden...asa poate ii mai intram si noi "pe sub piele" si nu se mai ia ba de bolovani, crengi, neone, filtre etc nu mai pofteste la toate Toninele pentru care nu ofera decit "eterna sa recunostinta faraonica"... :jajaja:

@Sesmar -
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Val wrote: Toate la o valoare teoretica a CO2 de 150ppm. Practic, 'reaq stie. Judecand dupa moaca plantelor, probabil in jur de 30.

Acest practic ma omoara si pe mine Teoretic si eu am nivelul co2-ului in acvariu le peste 150 ppm. In realitate habar n-am...inca nu m-am indurat sa-mi cumpar un test permanent de co2.
Ca tot veni vorba...sonda mea de ph aquamedic face un an in curand. E posibil sa inceapa sa dea erori? Celalalt sistem de co2 jbl l-am vandut dar ultima oara cand am comparat rezultatele erau aproximativ la fel...o diferenta de 0.02 pe cele doua ph controllere.

Porcu wrote:testu' de Fe de la Sera nu indica o crestere a concentratiei de Fe la folosirea picaturilor Dupla Plant 24. Nici macar la o doza de 10 ori mai mare decit cea recomandata.

in acvariul vechi ( 180 litri) am scapat cam jumate dintr-o sticluta de Dupla 24 de 50 ml si m-am gandit sa fac un test de Fe cu acelasi test Sera inainte sa schimb apa. Mi-a indicat, si la repetarea testului, un nivel de 0.5 mg/l in conditiile in care aveam fierul undeva pe la 0.2 mg/l. Eu cred ca picaturile astea zilnice sunt mai bogate in alte microelemente decat in fier.

Val wrote:Ma intreb cam cat (se pare ca nu prea conteaza ce...) fertilizant cu microelemente bagi fata de doza recomandata?

Nefiind aceeasi firma nu stiu daca are prea mare relevanta dar eu, folosind schema JBL, la valorile de macro de mai sus, dozez micro (JBL Ferropol) cam de 3 ori doza recomadata de producator pe saptamana. Dozarea e zilnica. Si chiar si asa, la sfarsitul zilei masurand Fe ca indicator general pentru microelemente, am valori aproape de zero

Si eu folosesc acum tot JBL: ferropol si ferropol 24. Din primul ar trebui sa pun saptamanal 75 ml ( la volumul brut). Eu pun 10 ml zilnic. Nu am incercat mai mult ca nu stiu exact ce efect ar putea sa aiba o suprafertilizare cu microelemente. Din al doilea pun zilnic 10 picaturi. insa la toate testele pe care le-am facut fe nu a scazut sub 0,1 mg/l.
Insa eu am pe langa terralit si volcanitul iar asta este bogat in fier.

865
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Sonda mea are 2 ani. Atata timp cat faci calibrarea la timp masuratorile vor fi la fel de exacte ca de obicei. In carticica ei, totusi parca zicea ca daca la calibrare depasesti 30mV va trebui sa te gandesti sa o schimbi. Nu inseamna ca iti da erori ci ca n-o va mai duce mult. A mea, de exemplu a ajuns la 40mV. Nu a murit inca dar am inceput sa sap dupa o sonda noua. Dar, repet. Asta dupa 2 ani.

Si eu folosesc acum tot JBL: ferropol si ferropol 24. Din primul ar trebui sa pun saptamanal 75 ml ( la volumul brut). Eu pun 10 ml zilnic. Nu am incercat mai mult ca nu stiu exact ce efect ar putea sa aiba o suprafertilizare cu microelemente. Din al doilea pun zilnic 10 picaturi. insa la toate testele pe care le-am facut fe nu a scazut sub 0,1 mg/l.

Pai la valori ridicate ale macronutrientilor cred ca daca maresti doza de micro nu prea se numeste suprafertilizare.
Multa lumina inseamna ca plantele vor avea nevoie de mai mult CO2. Asta duce la o cerere mai mare de NO3, care duce la o cerere mai mare de PO4, care duce la o cerere mai mare de K si tot asa pana ajungi si la microelemente.
Si eu pun tot zilnic chiar si Ferropol-ul. Incerc sa contracarez astfel pierderile prin oxidare, precipitare etc.

Din ferropol 24 pui 10 picaturi, fata de cate conform recomandarilor producatorului? De exemplu eu ar trebui sa pun intre 2 si 4 picaturi la suta mea de litri, dar pun 6.

Referitor la CO2, eu m-am luat dupa Barr si l-am marit cu ochii pe plante. El zice asa: daca dupa un schimb de apa plantele incep sa scoata bule, dar dupa un timp se opresc, inseamna ca nu ai destul CO2. Am marit CO2-ul pana cand plantele scot bule, tot timpul, la fel ca dupa un schimb de apa . De fapt "tot timpul" dar dupa vreo 4 ore de la aprinderea luminii. Motiv pentru care, btw, mi s-a parut complet nepotrivit sa sting lumina dupa 5 ore, cand ele dupa 4 abia ajung la un uptake optim.

Incearca asa, eventual, dar nu uita o chestie: nu umbla la ceva ce merge. Ochiu' la plante. Fii atent la cat cresc pe zi (da, sunt plante care cresc de ordinul centrimetrilor pe zi), la culoare, la cum cresc, astfel incat sa poti observa o deficienta cat mai repede.

imi cer scuze daca sfaturile mele ti se par stupid de evidente. Stiu ca majoritatea acestor lucruri, cel mai probabil, le stii deja, dar incerc sa le subliniez pentru ca ar putea fi utile si altora care sunt mai la inceputul pasiunii.

Toate cele bune.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:sonda mea de ph aquamedic face un an in curand. E posibil sa inceapa sa dea erori?
Categoric nu poate da erori . Doar daca n-ai spart nuci sau alune cu ea .

Sesmar wrote:in acvariul vechi ( 180 litri) am scapat cam jumate dintr-o sticluta de Dupla 24 de 50 ml si m-am gandit sa fac un test de Fe cu acelasi test Sera inainte sa schimb apa. Mi-a indicat, si la repetarea testului, un nivel de 0.5 mg/l in conditiile in care aveam fierul undeva pe la 0.2 mg/l. Eu cred ca picaturile astea zilnice sunt mai bogate in alte microelemente decat in fier.
Juma' de sticluta de 50 ml ??? Adica 25 ml, adica 500 picaturi :nutz: (20 picaturi ~ 1ml). O picatura se foloseste la 50 litri apa, ai fertilizat cit pentru 25.000 litri? Adica de 138,8 ori peste doza recomandata :nutz: . Si-a crescut Fe de la 0,2 doar la 0,5 . Dupla Plant 24 are Fe, sint convins ca testu' nu-l "vede".

Dupla zice:

"In nature, constant replenishment of nutrient levels is achieved through groundwater seepage and run-off into streams. Regular (daily or better) addition of Duplaplant 24 replicates this natural replenishment. It contains iron and all essential trace elements that are very important for the plant growth, but cannot be added for days and weeks in advance - they can only be added in minute daily doses. Normally these substances are not available through the water, but when bound by means of chelation, they become available to the plants."

Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Cred ca in sfarsit pot sa fac si eu un mic update al setupului meu. Dupa multe multe probleme cu cianobacteriile am reusit sa-l aduc din nou la liman, si recunosc sunt destul de multumit de mine. Plantele au ramas aceleasi fara nimic nou doar ca au aparut niste buturugi si niste pietre. Din pacate in lupta mea de o luna cu cianobacteriile am reusit sa distrug din nou pogostemonii, criptocorinele si toninele. Daca pogostemonii si criptocorinele isi revin ( oricum pe astea le tin mai mult pentru cazul in care ma hotarasc odata sa incep experimentul meu cu plante crescute emers) nu acelasi lucru il pot spune despre tonine care doar supravietuiesc in acest moment ( nici nu cresc, nici nu mor iar eu nu ma hotarasc sa le dau afara...deoarece tot ce am gandit eu avea ca punct de atractie maxima ...toninele...poate veniti cu ceva sfaturi cu ce le-as putea inlocui). Multe blyxe, aromatice, rotale najenshan si didiplis care erau prezente in precedentul setup au ajuns donatie.
Acavariul este inca in crestere insa de data asta nu-l las sa se dezvolte de la sine ci intervin ori de cate ori consider eu nevoie. Am facut doua poze generale din unghi diferit. Nu stiu care este mai atractiv ochiului.
image
image

Si cateva poze nespectaculoase sau pretentioase dar din care vedeti starea de sanatate a plantelor :
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Binenteles ca astept in continuare sugestiile si de ce nu criticile voastre.

PS : am in sfarsit internet acasa.

865
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Imi place enorm cum ai aranjat buturugile. Si pietrele :p . Cel mai mult imi place coltu' din stinga, jumatatea din spate, se vad frumos lemnele pe fondu' verde al plantelor. Astept cu interes Blyxa sa faca gard viu in fata buturugii din dreapta, asta cred c-o sa fie monstruos de frumos.

Sesmar wrote:nu acelasi lucru il pot spune despre tonine care doar supravietuiesc in acest moment ( nici nu cresc, nici nu mor iar eu nu ma hotarasc sa le dau afara...deoarece tot ce am gandit eu avea ca punct de atractie maxima ...toninele...poate veniti cu ceva sfaturi cu ce le-as putea inlocui).
Daca le dai afara te banez o saptamina . Daca le faci sa creasca si sa fie punctu' de atractie al acvariului ma banezi tu o saptamina . Deal?

Sesmar wrote:Am facut doua poze generale din unghi diferit. Nu stiu care este mai atractiv ochiului.
Imi place mai mult aia in care tineai aparatu' foto mai sus .
P.S. Sa nu banezi Toninele .

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Foarte frumoasa evolutia.
Vad ca ai revenit la idei mai bune cu backgroundul. :p
Sesmar wrote:Dupa multe multe probleme cu cianobacteriile am reusit sa-l aduc din nou la liman, si recunosc sunt destul de multumit de mine.
Mai concret, cum ai facut asta? (stiu, e o intrebare grea...)
Cum a mers experimentul cu hemianthusul cuba emers? Sau este "ongoing"?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:
Sesmar wrote:Dupa multe multe probleme cu cianobacteriile am reusit sa-l aduc din nou la liman, si recunosc sunt destul de multumit de mine.
Mai concret, cum ai facut asta? (stiu, e o intrebare grea...)

Ehhh...povestea este lunga. Acvariul asta a facut cianobacterii din a doua zi dupa ce l-am pornit. O perioada, in faza ciclarii, au aparut au disparut...apoi s-a stabilizat complet si a avut o crestere frumoasa dupa care, cand am revenit dupa cele doua luni de absenta, din nou a fost invadat de cianobacterii. Atunci a fost de ajuns sa cresc nitratii si am scapat de ele rezultand momentul in care am inceput acest topic. Apoi habar n-am ce s-a-ntamplat....am tuns acvariu si am fost plecat patru zile cu serviciu...cand am revenit am gasit un dezastru. Din nou am crescut nitratii insa de data asta doar le-am stopat dezvoltarea. A urmat un blackout de patru zile in urma caruia au dat inapoi dar nu satisfacator. Dupa doua trei zile de iluminare a urmat inca un blackout de cinci zile. Nimic nu s-a-ntamplat in afara ca mi-am distrus pogostemonii, criptocorinele si toninele iar plantele aratau jalnic. In toata aceasta perioada am schimbat zilnic apa si am turnat nitrati cu cisterna in acvariu deasemenea punand inca doua powerheaduri pentru o miscare puternica a apei.
Am trecut la masuri mai dure...apa oxigenata...doza tripla de patru ori. Binenteles ca pestii mi-au sarit din acvariu, crevetii au murit, melcii s-au dus dracu'...A fost primul lucru care a functionat cu adevarat dar tot nu era bine plus ca acvariu era varza. A fost primul moment in care era sa cedez nervos si sa arunc totul.
Apoi am folosit eritromicina chiar daca cunosteam riscurile. 3 mg pe litru in trei doze zilnice urmate de inca o doza de 4 mg pe litru. Si au disparut. Sper eu ireversibil.
A doua oara am fost pe punctul sa cedez cand dupa toata aceasta poveste m-am trezit cu o alga maro (nu am reusit s-o identific, oricum se punea pe frunzele mai batrane, substrat, buturugi, pietre ca o rugina iar daca dadeam cu degetul se desprindea ca un praf). A disparut de la sine, sau poate ca am folosit easycarbo sau poate ca aproape in aceeasi perioada am adus 20 de otocinclusi. Nu stiu dar acum de vreo trei saptamani totul este curat ca lacrima.
Interesant este ca acest acvariu nu a facut niciun fel de alte alge.
Este o provocare continua, totusi vreau si eu macar o perioada linistita.
Lofty wrote:
Vad ca ai revenit la idei mai bune cu backgroundul. :p

Acel background a fost un simplu experiment. Eu intentionat nu am lipit nimic pe geamul din spate pentru a avea mai multe optiuni. Nu stiu insa de ce, nepriceperea mea - aparatul foto din dotare-lumina, da' nu-mi ies pozele meseriase.
Lofty wrote:

A crescut nitel deasupra apei...am sa pun o poza
Insa acum vreau sa-l cresc emers cu adevarat intr-un bazin fara apa. Am sa deschid la momentul oportun un topic despre ceea ce voi incerca.
Porcu wrote: Astept cu interes Blyxa sa faca gard viu in fata buturugii din dreapta, asta cred c-o sa fie monstruos de frumos.

Sunt si niste criptocorine mai in fata, insa mai am blyxe care nu se vad in poze. Sa fac un gard viu in fata buturugilor cu ele pana le cele din coltul dreapta?
Porcu wrote:Daca le dai afara te banez o saptamina . Daca le faci sa creasca si sa fie punctu' de atractie al acvariului ma banezi tu o saptamina . Deal?

S-a facut Abia astept sa te banez

865
[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: