Author |
Message |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2008 10:01:08
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
dantes
Junior member
IP:
|
Dap. E un anubias acolo in spate, care acum a inceput si el sa fie acoperit de alge...
Cu buturugi e de luat in calcul dupa ce se fac plantele mari si multe si incep sa redecorez...
Bun..black molly, 2-3 diseara o sa-i bag sa vad ce zic ei... Am vazut ca sunt compatibili cu rasbora si neoni, numa ca nu-mi place ca nu vreau sa aglomerez acvariul... momentan sunt cam aproape de limita...dar pentru moartea algelor..orice!
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2008 10:06:28
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
dantes wrote:Dap. E un anubias acolo in spate, care acum a inceput si el sa fie acoperit de alge...
Cu buturugi e de luat in calcul dupa ce se fac plantele mari si multe si incep sa redecorez...
Bun..black molly, 2-3 diseara o sa-i bag sa vad ce zic ei... Am vazut ca sunt compatibili cu rasbora si neoni, numa ca nu-mi place ca nu vreau sa aglomerez acvariul... momentan sunt cam aproape de limita...dar pentru moartea algelor..orice!
Nu te grabi sa-i bagi in acvariu.  Carantina e sfinta. Mai bie ii tii 2-3 zile in alt recipient, sa vezi cum se comporta. In caz ca au vreo boala, risti ca aceasta sa se extinda si la ceilalti. Grija mare cu orice peste nou achizitionat!
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2008 10:16:44
|
dantes
Junior member
IP:
|
Aha....Daca ma aude soata ca pun la loc acvariu mic inebuneste  ..dar nici nu vreau sa imbolnavesc pestii...
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2008 10:32:11
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
dantes wrote:Aha....Daca ma aude soata ca pun la loc acvariu mic inebuneste  ..dar nici nu vreau sa imbolnavesc pestii...
Lasa ca daca ii explici cu rabdare si ii prezinti argumente sunt singura ca te va intelege. Si apoi nu e musai sa-i tii pe vecie. Faci un gest frumos la Donatii si gata, ai scapat de ei dupa ce rezolvi problema. Explica-i cu tact cum stau treburile si va intelege.  Hai, ca situatia nu-i asa neagra pe cit pare! Curaj! Doar amindoi va doriti un acvariu care sa arate bine, nu? :-)
PS. Daca ai stii cite acvarii am eu si cit de boscorodita sunt de ai mei...crede-ma ca te inteleg perfect.  Si pe pariu ca nu sunt singura.  Basca puii, de care nu ma indur sa-i las cu cei maturi, ca mi-e teama de vreo tentativa de omor. Si prefer sa nu am constiinta incarcata.  Mama nu mai are loc nici sa gateasca in bucatarie.
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2008 13:58:31
|
dantes
Junior member
IP:
|
Uite ca am reusit intr-un tarziu sa fac 2 poze cu algele aici si aici
Pana la urma e corect? Sunt barboase?
|
|
 |
Sesmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2008 20:17:39
|
Sesmar
POKEMBER
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ade55409d1224074754035a5a937d2e0.png)
IP:
|
Mie din a doua poza a ta imi par fuzz algae. S-a scris destul pe forum despre ele si poti doar sa dai o cautare dupa fuzz. Oricum sunt pacatoase rau dar cu rabdare poti scapa de ele. Dupa ce te documentezi pe forum poate scrii ce te hotarasti sa faci inainte sa faci.
|
865 |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2008 22:21:43
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Incearca cu molly. N-ai ce pierde! Eventual un borcan gol  pe care il speli bine inainte si il arunci dupa ce iti rezolvi prblema. Nu are nici un rost sa bagi chimicale in apa. Pestii ii vei dona pe forum sau ii dai la un pet-shop.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/10/2008 09:08:25
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
flo77 wrote:Pestii s-au adpatat la conditiile oferite si au devenit "compatibili". Adica pot SUPRAVIETUI in acelasi bazin. In realitate molly provine din brackish water ceva intre apa marina si cea dulce dpdv al concentratiei de sare. Aceste ape au pH si duritate mare. Neonilor si cardinalilor le place apa moale cu un pH scazut.
E mare diferenta intre a supravietui si a trai  .
flo77 wrote:Poti citi on line despre aceste specii si poti decide singur daca sunt compatili sau nu.
Nu cred ca poate decide cineva daca sint compatibili  . Evantual se poate informa ca NU sint compatibili  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/10/2008 09:29:26
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Porcu wrote:Nu cred ca poate decide cineva daca sint compatibili  . Evantual se poate informa ca NU sint compatibili  .
Ete na! Pe asta de unde ai mai scos-o?  Vor, nu vor, trebe sa fie daca tara o cere. Iar ca sa te pui cu un as in domeniul acvaristicii cu acvarii pitite si pe sub pat, mi se pare un afront! :sic: Asa ca pastreaza-ti blestemele tale faraonice pt altcineva.  Ca de nu, se va transmite grisul ala nenorocit si in acvariile tale (Doamne fereste!  )
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/10/2008 19:15:35
|
dantes
Junior member
IP:
|
1-a la mana... Cred ca gresesc pe undeva cu forumul... Am facut linkuri catre galeria mea si vad ca se tot plimba pozele si nu mai sunt cele bune... Din cate am putut deslusi e vorba ca linkurile mele sunt cu "lastimage"...Eventual daca ma poate ajuta un moderator sa editeze linkurile corect...Multumesc.
Nu cunosc o alta varianta de a posta poze pe acest forum..atasamente nu se pot pune? Parca da...da' nu stiu cum..
2. Acum i-am pus la treaba pe black molly (4 buc) si deja sunt infometati de 1 zi, asa ca acum halesc din alga la greu..cel putin pe limnofilia a halit cam toate maruntisurile si s-au apucat acum de anubiasi... Pana aici incepe sa fie bine...
Intre ei pestii se inteleg bine iar astia negri doar cu nasul in frunze stau si halesc alge
Ideea e ca banuiesc ca nu voi scapa si de cauza, adica instabilitate... Oricum in 2 sapt pun si un co2 cu de toate, lumina poate mai umblu si la ea ca acum am 2 daylight in total 60W, sa caut niste feropol 24 sa le pun in apa si eventual un uv de 9W peste 2-3 sapt...
In momentul in care ma declar multumit, probabil ca voi dona pestii sau incep un mini proiect de 50l, chior...dar sa vedem... Momentan sa-l vad pe asta mare frumos...
Deci concluzia e ca se pare ca sunt fuzz...multam' mult de sfaturi
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/10/2008 19:35:45
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
Vazusi?  Stie fata ce spune.  Dar proiectul cu acvariul de 50l mi se pare tare tentant...numai sa ai grija mare la compatibilitatile dintre specii si nu baga citi incap. :sic: Si unu uita de canatina! Ca dupa aia o sa faci cam asa  Mai bine intrebi, inainte de a cumpara.
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/10/2008 19:47:45
|
dantes
Junior member
IP:
|
Multam de sfat
Totusi nu inteleg cate ceva...Pe unde ma uit in compatibility charturi vad ca molly se inteleg cu reasbora si neonii... Despre ph ce pot sa zic e ca acum am 7,5... KH pe la 6 iar co2...destul de putin ca acum am un r@h#t de optimat pe care dupa ce se termina nu mai iau... Acuma..stiu ca neonilor le place apa moale si ph cat mai scazut, iar molly apa "semi-sarata" care oricum nu o sa o vada la un acvariu cu apa dulce.... Deci eu inteleg ca de fapt molly sunt o specie care nu o sa se impace bine in acvariile normale (cu apa dulce).
Personal imi plac astia asa negri si parca i-as tine in bazinul mare sa faca in continuare curat si dupa ce scap de alga asta....insa nici nu vreau sa-i chinui...
Proiectul de 50l e ca am toate cele ptr. a-l face, insa momentan nu am loc de el si nici neoane n-am...si e si mic...vad eu mai incolo...
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/10/2008 20:02:42
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
dantes wrote:Multam de sfat
Totusi nu inteleg cate ceva...Pe unde ma uit in compatibility charturi vad ca molly se inteleg cu reasbora si neonii... Despre ph ce pot sa zic e ca acum am 7,5... KH pe la 6 iar co2...destul de putin ca acum am un r@h#t de optimat pe care dupa ce se termina nu mai iau... Acuma..stiu ca neonilor le place apa moale si ph cat mai scazut, iar molly apa "semi-sarata" care oricum nu o sa o vada la un acvariu cu apa dulce.... Deci eu inteleg ca de fapt molly sunt o specie care nu o sa se impace bine in acvariile normale (cu apa dulce).
Personal imi plac astia asa negri si parca i-as tine in bazinul mare sa faca in continuare curat si dupa ce scap de alga asta....insa nici nu vreau sa-i chinui...
Proiectul de 50l e ca am toate cele ptr. a-l face, insa momentan nu am loc de el si nici neoane n-am...si e si mic...vad eu mai incolo...
Mai bine arunci o privire pe prima pagina, acolo unde incep articolele despre pesti. Ei sunt pusi in functie de compatibilitate. Cam asa e si in natura.  Sunt de acord ca la gramada dau bine - exemplu concret carasi+scalari, dar ei sunt la mina noastra, nu pot vorbi, nu pot protesta. In captivitate, ei depind de noi.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 09:06:41
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
dantes wrote:Totusi nu inteleg cate ceva...Pe unde ma uit in compatibility charturi vad ca molly se inteleg cu reasbora si neonii...
Asta e una din timpeniile care circula pe internet.
Treaba sta cam asa: pe internet toti boii pamintului pot pune la dispozitia oamenilor informatii. Cunosc situri de acvaristica facute de oameni care au acvariu de citeva luni  . Oricine poate scrie orice. De exemplu poti gasi informatia ca usturoiu' e medicamentu' universal pentru discusi si daca-l folosesti se rezolva toate problemele  ....... si multe alte prostii cate-ti smulg doar un zimbet plictisit.
Asta inseamna libertatea internetului, fiecare poate scrie ce vrea. Adevaratii cunoscatori nu prea pun pe internet informatii de mare valoare. Ei scriu carti si articole in reviste de prestigiu. Pe bani.
Poti afla multe chestii bune de pe internet, da' trebe sa le filtrezi si sa alegi ceea ce e de valoare.
Cu molly si neonii treaba e clara: provin din ape cu parametri TOTAL DIFERITI. Repet: pe forum nu incurajam tendinte de genu': "cum sa fac sa pot adapta pestii la conditiile din acvariu' meu". Noi incurajam tendinte ca: "cum sa fac sa creez in acvariu' meu conditii cit mai bune pentru pesti". Nu pestii trebe sa se adapteze la acvariu, e exact invers.
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 13:14:04
|
dantes
Junior member
IP:
|
Bun. Se pare ca informatiile se bat cap in cap...
Pe acest topic sunt puse niste charturi de compatibilitate. Linkurile sunt postate de catre membri ai acestei comunitati, iar linkurile sunt considerate de acestia ca fiind valabile si nu sunt scrise de "toti boii pamantului"
Exact aceeasi idee exprimata de tine se aplica si in acest spatiu virtual...
Acesti molly i-am cumparat SRICT in urma sfaturilor de pe acest forum. Tot acum aflu tot de acilea ca de fapt nu sunt compatibili si da-i naiba pe aia care au intocmit charturile de compatibilitate. Sfatul de a cumpara molly a fost unul bun deoarece au inceput sa-si faca treaba, insa cu pretul in bani aferent, deoarece dupa operatiune trebuiesc scosi...
Acuma eu nu stiu ce sa mai cred referitor la informatia de pe internet... Acest forum mi-a fost recomandat de un user cu state vechi de aici, si am vazut userii care pot da niste sfaturi competente...Acum din cate inteleg sunt certat ca de ce am luat molly
Ciudat....
Oricum...am inteles si politica forumului referitoare la practicile ca pestii trebuie sa se adapteze si o sustin cu tarie... Insa imi puteati spune asa de incepator cum sunt...ba boule baga pestii x ca y nu merg... Sau baga pestii x direct si cu asta basta...dar acuma de fapt vine cineva spune baga x apoi vine altcineva ca baga y ca x nu e compatibil....Nu ma deranja daca nu ii bagam deja... Tocmai de aceea am asteptat cam o sapt. sa iau decizia si daca am vazut ca topicul e lasat asa, inseamna ca e corect primul sfat....dar..uite ca nu e chiar asa...
Chiar imi pasa si apreciam extrem de mult forumul....
@userul cu state vechi care m-a indemnat aici... Multumesc mult oricum.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 13:42:03
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
dantes wrote:Bun. Se pare ca informatiile se bat cap in cap...
Pe acest topic sunt puse niste charturi de compatibilitate. Linkurile sunt postate de catre membri ai acestei comunitati, iar linkurile sunt considerate de acestia ca fiind valabile si nu sunt scrise de "toti boii pamantului"
Exact aceeasi idee exprimata de tine se aplica si in acest spatiu virtual...
Acesti molly i-am cumparat SRICT in urma sfaturilor de pe acest forum. Tot acum aflu tot de acilea ca de fapt nu sunt compatibili si da-i naiba pe aia care au intocmit charturile de compatibilitate. Sfatul de a cumpara molly a fost unul bun deoarece au inceput sa-si faca treaba, insa cu pretul in bani aferent, deoarece dupa operatiune trebuiesc scosi...
Acuma eu nu stiu ce sa mai cred referitor la informatia de pe internet... Acest forum mi-a fost recomandat de un user cu state vechi de aici, si am vazut userii care pot da niste sfaturi competente...Acum din cate inteleg sunt certat ca de ce am luat molly
Ciudat....
Oricum...am inteles si politica forumului referitoare la practicile ca pestii trebuie sa se adapteze si o sustin cu tarie... Insa imi puteati spune asa de incepator cum sunt...ba boule baga pestii x ca y nu merg... Sau baga pestii x direct si cu asta basta...dar acuma de fapt vine cineva spune baga x apoi vine altcineva ca baga y ca x nu e compatibil....Nu ma deranja daca nu ii bagam deja... Tocmai de aceea am asteptat cam o sapt. sa iau decizia si daca am vazut ca topicul e lasat asa, inseamna ca e corect primul sfat....dar..uite ca nu e chiar asa...
Chiar imi pasa si apreciam extrem de mult forumul....
@userul cu state vechi care m-a indemnat aici... Multumesc mult oricum.
Hai sa nu ne certam, ok? :-) Eu ti-am indicat prima molly deoarece sunt mari mincatori de alge - fapt dovedit si constatat si de catre tine. Folosirea chimicalelor in acvariu este o solutie extrema si destul de riscanta. Ai gresit dozajul sau nu ai citit cu atentie prospectul si totul se duce pe apa simbetei. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem cinstit ca guppy tinuti cu oscarii nu prea fac casa buna.  Acum ti-as propune sa te decizi la 2 specii - cele care iti plac cel mai mult si pastreaza-le pe acelea. Daca nu gasesti cumparatori aici pe forum, astept PM de la tine.  :-)
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 13:50:03
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
dantes wrote:Pe acest topic sunt puse niste charturi de compatibilitate. Linkurile sunt postate de catre membri ai acestei comunitati, iar linkurile sunt considerate de acestia ca fiind valabile si nu sunt scrise de "toti boii pamantului"
M-ai inteles un pic gresit sau m-am exprimat eu gresit  . In nici un caz n-am intentionat sa acuz membrii sau vreun membru acvariu.ro de boism  . Daca s-a inteles asa imi cer scuze .
Ceea ce vroiam sa se inteleaga e ca exista pe internet o gramada de boi care scriu. Am citit timpenii pe internet pina mi s-a acrit. Nu exista restrictii si, pe linga informatie utila, exista enorm de multa informatie aiurea, neverificata si falsa. E evident ca nu se poate altfel. In cazu' de fata mi se pare complet gresit sa apara in tabel ca molly si neonii sint compatibili.
dantes wrote:Insa imi puteati spune asa de incepator cum sunt...ba boule baga pestii x ca y nu merg... Sau baga pestii x direct si cu asta basta...dar acuma de fapt vine cineva spune baga x apoi vine altcineva ca baga y ca x nu e compatibil....Nu ma deranja daca nu ii bagam deja... Tocmai de aceea am asteptat cam o sapt. sa iau decizia si daca am vazut ca topicul e lasat asa, inseamna ca e corect primul sfat....dar..uite ca nu e chiar asa...
Nu pot sa te contrazic, ai si tu dreptate.
Gindeste-te ca e totusi un forum si exista pareri impartite, de multe ori am fost acuzati de elitism, ca bagam pumnu' in gura la oameni, ca dam afara pe cine are de alta parere, ca ne dam destepti, ca sintem increzuti si credem ca numa' noi detinem adevaru' absolut si multe altele .......
Legat de molly (sau alti pesti care maninca alge): e o practica obisnuita sa fie folositi intr-un acvariu proaspat care se stie ca e predispus la alge. Dupa ce-si fac treaba si acvariu se echilibreaza vor fi scosi si inlocuiti cu pestii pe care si-i dorea acvaristu' de la inceput  .
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 13:53:16
|
dantes
Junior member
IP:
|
Nu am chef de cearta si nicidecum nu e scopul meu asta. Doar sunt suparat ca am facut ceva dupa un forum si acu' imi pare rau... Ba mai mult...sunt si certat! ...Si nu e prima oara cand fac ceva la sfaturile de pe un forum, ptr. ca se pot dovedi foarte utile informatiile.
Acum o sa-i las sa se chinuie pana se rezolva cu algele, insa dupa aceea ii donez ptr. ca al 2-lea acvariu vreau tot cu pesti de apa dulce nu salamastra sau sarata.
Chimicale nu am bagat si nici nu voi baga, in afara de fertilizanti.
Problema la mine e ca totusi as vrea vreo 3-4 pesti care sa se ocupe de alge, iar niste sae se pare ca ar fi mai recomandati... Acestia fac casa buna cu neonii si rasbora sau nu? Cu plantele daca nu mananca 2 zile de ex. le ataca? Cum e mai bine pana la urma?
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 14:10:37
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
dantes wrote:Ba mai mult...sunt si certat!
Nu pe tine te-am "certat", ma revoltam si io in public impotriva informatiei false care ne invadeaza  .
dantes wrote:Problema la mine e ca totusi as vrea vreo 3-4 pesti care sa se ocupe de alge, iar niste sae se pare ca ar fi mai recomandati... Acestia fac casa buna cu neonii si rasbora sau nu? Cu plantele daca nu mananca 2 zile de ex. le ataca? Cum e mai bine pana la urma?
E in regula cu SAE  . Singura mica problema e ca vor minca din mincarea celorlati pesti si, fiind cu burta plina, se vor lenevi, nu vor mai minca alge.
Mai poti incerca niste Amano shrimp sau niste Otocinclus (sint tare sensibili).
|
|
 |
dantes
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2008 14:15:12
|
dantes
Junior member
IP:
|
Pai nu-mi plac puturosii :-) ...
De nevertebrate inca nu stiu nimic dar ma documentez atunci.. Amano shrimp...noted..
Multam de info
|
|
 |
|