[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Complet de la zero .  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

@canadezu mulţumesc mult de sfat am sa folosesc tevi si fitinguri din pvc, tevi cu diametru aprox egal cu cel al furtunului.

Acuma vreau sa va cer sfatul in legătura cu alta problema, daca aţi urmărit topicul ştiţi ca am confecţionat un acvariu de 55 litri
- substrat JBL
- lumina 18 W – 1 x Osram flora, 1 x Philips 830 cam 8 ore pe zi.
- Filtru AquaEL fan 2 plus (din acvariul de 112 litri)

Acvariu va fi populat cu neoni (8-10 max), problema e ca in petshop’uri ei sunt ţinuţi la temperatura de 25 – 26 de grade, eu din cate am citit ei trăiesc la temperatura de 19-20 grade. Ori sunt eu tâmpit si prost documentat ori aia ştiu ceva ce eu nu ştiu.
Acvariu e la 20 de grade când voi aduce peşti de la 25-26 de grade pot sa le fac eu acomodarea de 10 ore ca tot o dau in nasol.
M-am gândit sa fac si la mine 25-26 de grade ii aduc fac acomodarea si intr-o săptămâna doua sa scad temperatura la 20.
Pentru restul va las pe voi

Multumesc anticipat

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

De abia astept sa-ti vad acvariul. Ma bate si pe mine gandul.
[Email] [WWW]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

spiderdany wrote:
Acvariu va fi populat cu neoni (8-10 max), problema e ca in petshop’uri ei sunt ţinuţi la temperatura de 25 – 26 de grade, eu din cate am citit ei trăiesc la temperatura de 19-20 grade. Ori sunt eu tâmpit si prost documentat ori aia ştiu ceva ce eu nu ştiu.

Din ce am rasfoit pe net Paracheirodon innesi, cred ca despre astia vorbesti, daca nu sa ma scuzi, prefera 20-24 grade celsius. Asa ca nu vad unde e problema daca setezi o temperatura de 22-23 de grade in acvariu, cel putin pentru moment pana vin caldurile tropicale din iulie august.

...
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

spiderdany wrote:Acvariu va fi populat cu neoni (8-10 max), problema e ca in petshop’uri ei sunt ţinuţi la temperatura de 25 – 26 de grade, eu din cate am citit ei trăiesc la temperatura de 19-20 grade. Ori sunt eu tâmpit si prost documentat ori aia ştiu ceva ce eu nu ştiu.
Acvariu e la 20 de grade când voi aduce peşti de la 25-26 de grade pot sa le fac eu acomodarea de 10 ore ca tot o dau in nasol.

Pentru inceput tine-i la temperatura la care au fost tinuti inainte. Apoi poti sa-i adaptezi la temperatura mica.
Pe de alta parte, chiar daca neonii traiesc in natura la 20-23 C, daca au fost crescuti de mici la 25-26 C ....... le va fi frig 20 C .......
Daca nu poti sa le asiguri la vara o temperatura scazuta, e mai bine sa-i tii acuma la 25-26 C. Daca-i inveti acuma la 20 C si la vara o sa fie 30-32 C in acvariu ....... ma tem ca n-o sa se adapteze.

Poze: smilie ... Poze cu plante
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

In primul rând vreau sa va mulţumesc pentru răspunsuri.
Temperatura a fost setată la 25 ºC pentru neoni, mâine cred ca am să-mi cumpăr. Ştiu ca neoni au nevoie de apă puţin acidă asta necesită o filtrare prin turbă, eu unu aşa m-am documentat dacă greşesc sau nu este nevoie sa îmi spuneţi. Plus că neoni au nevoie de apă mai moale, eu sunt din Braşov aici apa e foarte dură, ce aş putea face sa rezolv această problemă (fără echipamente scumpe).

andras wrote:De abia astept sa-ti vad acvariul. Ma bate si pe mine gandul.

@andras --- poze nu am făcut până acuma deoarece îmi este un pic ruşine cu el, nu arată cum am gândit eu plus ca nu am reuşit sa fac rost de nici o plantă recomandată mai jos, sunt foarte dezamăgit de acest lucru , am pus nişte Valisneria in spate care intr-o lună două o sa acapareze acvariu. Sper sa mai fac rost de 2 pietre sa termin tema acvariului.
Adevărul este că plantele „covoraş”se găsesc greu, eu am umblat prin Braşov mai peste tot nu am găsit nici urmă de ele plus ca vânzătoarele nu sunt in stare sa iţi dea un răspuns daca aduc sau nu deoarece nu se pricep deloc, nu am găsit un vânzător care ştie ceva despre acvaristica, numele peştilor si preţul in rest nimic smilie

[Email] [WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Avem aici in Sf-Gheorghe, cred ca e Lilaeopsis novae zelandiae 8lei potul.
Daca gasesc inca maine, iti trimit prin cineva saptamana viitoare.
[Email] [WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Am gasit. Ai pm.
[Email] [WWW]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Superb, m-am scos ... am fost azi sa ma uit de neoni nu am gasit ce am vrut, ma duc acuma la un alt petshop sa ma targuiesc cu ei poate scot ceva.

@andras iti multumesc din suflet.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa mai deschid alt topic deci o sa imi pun problema aici ...

Cam de o luna melci mei Pomocea au inceput sa moara , am primit la inceput 3 exemplare mari, dintre care acuma mai am doar 1, problema e ca nu stiu de ce mor. Oricum nu astept sa primesc un raspuns care sa imi rezolve problema, dar vroiam sa stiu daca e o problema grava , sa imi fac griji ?

Daca e o problema mare, presupun ca o sa aveti nevoie de teste ale apei din acvariu + apei de la robinet, si alte detalii, daca e o problema grava o sa ma interesez si am sa va aduc toti parametri ..

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pomacea mor de multe ori aiurea, fara o cauza aparenta, nu-ti fa probleme, sincer sa fiu habar n-am ce au.

Poze: smilie ... Poze cu plante
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Pentru inceput va salut pe toti.
Nu vreau sa mai deschid alt topic si am nevoie de ajutor ...

Defapt am 3 intrebari.

1. Vreau sa imi confectionez un acvariu mai maricel 200 L x 60 l x 50 h din sticla de 10 mm, am gasit aici pe forum un calculator care imi spune ca sticla de 10 mm si fund dublu e perfect. Cu intaritoare deasupta exact ca "Marele African".
O sa am nevoie de un stand: profil metalic, sudat, polizat si nu stiu unde se fac, cine confectioneaza, deci un pic de ajutor si aici.

2. Iluminarea la noul acvariu vreau sa fie tot neoane dar nu stiu diferenta intre T5 si T8 le-am vazut dar nu stiu exact cu ce difera lumina lor. Momentan folosesc T8 sunt ok si preturile sunt bune, daca aveti ceva cunostinte niste link-uri as fi recunoscator.

3 Astazi am observat ca mollya pe care o aveam a murit. Restul pestilor sunt ok, ieri am oservat ca mollya avea inotatoarele roase, presupun ceva paraziti.
Crede-ti ca ar trebui sa fac ceva tratament pentru pesti, ceva medicamente, soluti ?

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cam najpa cu lumina, din cate stiu cel mai mare t8 ar fi de 38w si are 105cm
daca calculezi asa pentr uun acvariu plantat ti-ar trebui 15 tuburi t8
sau un t5: 80W (145cm) ti-ar trebui 7 sau 8 tuburi
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult de raspuns, am aflat mai multe despre diferenta dintre t5 si t8 din alt post.

Pesti sunt ok deci nu o sa folosesc nimic medicamente.
Iar despre acvariu si sticla o sa vb cu alcineva.

Multumesc inca o data Radu.U ca mi-ai deschis ochi cu lumina nu ma gandisem ca am nevoie de atatea tuburi. Clar ca am 2 variante reflectoare sau T5, cred ca undeva la 0.5 w / L imi ajunge. Sau poate ma bag la niste ciclide mai micsorez acvariu si iese ceva.

Tnx

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: