ok... sa o luam pe rand: inteleg ca ai postat si amanuntele despre acvariu; nu e cazul sa insist (si) eu: pesti multi si incompatibili; cat despre pestele cutit... da un google si vei afla mai multe despre comportamentul pesteloi intr-un acvariu comunitar;
despre betta... ai articole excelente pe acvariu.ro si, in plus, o groaza de info in post-urile de pe forum. Pot sa-ti spun din experienta mea de prin 1998-2000: iti trebuie un acvariu separat (nu comentez despre povestea cu separatorul pentru reproducere vivipari pe care incerci tu sa-l utilizezi decat atat: ESTE MULT PREA MIC); revin: acvariu de minim 15-20l, coloana de apa max 15 cm, CU ASCUNZATORI pentru femela- plante, de obicei si cu plante plutitoare care sa poata fi folosite de mascul in constructia cuibului (se poate si fara, dar... e mai simplu pentru ei). In momentul reproducerii masculul curteaza femela destul de... agresiv, asa ca daca nu ai suficiant spatiu+ascunzatori, ai toate sansele sa mai ai un betta (femela) pe constiinta.
Intrebarea mea este, de fapt, alta: de ce te gandesti tu, ca incepator, sa reproduci betta; nu ca ar fi foarte complicat, dar, fara sa te supar... ai experienta aproape 0, probabil ca nu vei avea nici macar cu ce sa hranesti potentialii pui samd. Nu vrei sa o iei mai incet?
Pregateste acvariul, stabilizeaza-l, incepe cu pesti mai simplii si, in timp... Sorry daca te deranjeaza dar... trebuie sa ne gandim in primul rand la anumalutele pe care le avem. Dupa cum ai inceput... nu vei avea mari satisfactii, vei cumpara permanent niste pesti care sunt victime sigure
Daca as fi in locul tau as citi cat mai mult aici si... pe net (ai TONE de articole si site-uri despre acvaristica)
Sper ca nu te-am necajit prea tare... mai traiesc betta sau?
|