[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Peruvian altum  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Dar n-a mentionat la care intunecare! :-)
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate a uitat sa iasa din piramida si nu a observat ca au trecut cateva nopti.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Da' n-am mai vazut asa circotasi ....... pai trebe sa sa intimple urmatoarea coincidenta stranie: sa fie intuneric afara + sa fiu io la servici cind e intuneric afara + sa imprumute minutzele mele regale un aparat foto coolt .
Sper ca (nu) v-am provocat citeva nopti nedormite :byeah: .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Porcu'"]... pai trebe sa sa intimple urmatoarea coincidenta stranie: sa fie intuneric afara + sa fiu io la servici cind e intuneric afara [/quote:1280c673c7 wrote:...juram sa nu ti se intample asta nicodata ...mai bine ne lipsim de poze :p

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

mare alb,

nu este asa de greu sa te prinda intunericu' la serviciu.....acuma se intuneca devreme.... :p
[WWW]
sk_bruce
Member

IP:

cam tarziu (copil mic, mutari, dezactivare acvarii, etc etc...), dar poate am noroc...
mai ai o pereche de scalari clasici de dat? ii iau bucuros... sau catva mai mici...
mersi...

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sk_bruce wrote:mai ai o pereche de scalari clasici de dat?
Cind ai postat tu, scalarii erau deja plecati.

Sa revenim la "altumii" mei. Indrumat de catre un amabil distrugator de vise si in urma unor studii temeinice pe net am constatat ca "altumii" mei nu sint altum . Sint ceea ce popular se numeste "peruvian altum" adica o varietate de Pterophyllum scalare originar din Peru.
Multumesc celui care si-a dat seama ce pesti am , m-a scos din negura adinca a necunoasterii si mi-a distrus visu' de-a avea altumi .

Un altum veritabil arata asa (poza, imagini, schite sugestive si un articol gasiti aici):

image

Diferenta de forma si culoare fata de pestii mei e evidenta.
image...image

Un alt link foarte sugestiv aici. Se observa la sfirsitu' pagini citeva poze cu Pterophyllum scalare (peruvian).

Ramine valabil ce-am scris despre comportamentu' lor pina acuma, au numa' figuri in cap, mofturi la mincare, azi e prima data cind vad ca maninca cu pofta 5 dintre cei 6. Cert e ca pestii ramin in continuare o adevarata provocare, astept cu nerabdare sa vad ce urmeaza, si de ce nu, o evenuala depunere.

O poza cu sarcofagu':
image...

Si citeva detalii din el:
image...image...image...image...image

Scuze pentru confuzia creata in legatura cu pestii :paperbag: .

Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Porcu'"] Indrumat de catre un amabil distrugator de vise si in urma unor studii temeinice pe net am constatat ca "altumii" mei nu sint altum [/quote:a2ee4549a2 wrote: daca omu` ti-a distrus visu` inseamna ca eu ti-am adancit cosmaru` Acuma ca sa vezi ce bajetii finuti suntem iti aduc o masa de 4 oameni la care au stat cativa dintre cei mai vasnici cichlidari dddaaa pppaaa forum intr-o binecuvantata duminica la o cafea...toti stiam, dar unul nu a considerat de cuvinta sa te traga de maneca spre a nu-ti strica placerea.
Nu ai de ce, sa-ti ceri scuze...din avionul numit generic Romania toti se vad la fel Oricum nu prea sunt multi care se pot mandri nici chiar cu asa ceva. Eu zic sa spui ca sunt verisorii lor si sa te revansezi prin cateva serii de pui :p

PS. Ai titlul modificat

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:
Porcu'"] Indrumat de catre un amabil distrugator de vise si in urma unor studii temeinice pe net am constatat ca "altumii" mei nu sint altum [/quote:dddb3658f2 wrote: daca omu` ti-a distrus visu` inseamna ca eu ti-am adancit cosmaru` Acuma ca sa vezi ce bajetii finuti suntem iti aduc o masa de 4 oameni la care au stat cativa dintre cei mai vasnici cichlidari da™ pa™ forum intr-o binecuvantata duminica la o cafea...toti stiam, dar unul nu a considerat de cuvinta sa te traga de maneca spre a nu-ti strica placerea...

... trebuia sa taci domnu' Sandu ... acu' o sa zica lumea ca suntem ca vulturii, dam tarcoale mortului, da' n-avem curaj deplin :brosu:&:bnegru: ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

koala wrote:... trebuia sa taci domnu' Sandu ... acu' o sa zica lumea ca suntem ca vulturii, dam tarcoale mortului, da' n-avem curaj deplin :brosu:&:bnegru: ...
...sa mor daca i-am guitzat ceva
A venit omu`, m-a intrebat ce zici bre este sau nu este? Acuma ce era sa fac: sa zic ca`s altumi picam de sa zic ca nu`s eram ...asa ca mai bine m-am impiedicat, ca`n bancu` cu gaina
Daca m-a intrebat i-am spus, daca nu ma intreba eram
Acum revenind la cele afirmate de domnia lu` matale, sa stii ca nu suntem chiar departe de adevar caci in lumea noastra de nemuritori si reci , cand ne sorbeam superior cafelili in acea dimineata, dadeam tarcoale nu chiar unui mort dar ... faraonului in esenta sa demiurgica Ca sa fiu si mai al `reaku constat ca an de an in preajma de Ignat ne apauca un dor de morbid ceva ciudat-de numa -numa. Cred ca-i vorba de funie in casa spanzuratului( ) Bietu` Ghitza de acum se lanseaza sezonul de glume la adresa lui...si el stie, cred ca traieste un an pentru asta :p
Oricum ar fi...trai-ar soricu`are :scalari: frumosi indiferent ca-s d`aia sau d`ailalti, daca el s-a vazut cu peruvianu`n balta eu asa i l-am trecut in titlu

Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Oricum, felicitarile mele pentru poze, reflexiile discusilor pe cardul de scalari peruvieni (inteleg) mi se par deosebit de frumos prinse, iar sarcofagul este la fel de impozant cum il stiam, desi nu am mai vazut tufa aceea superba de Rotala macrandra. Apropos, stiu ca era substratul Aquamedic Terralit la sfarsit de ciclu, acum ce substrat are?

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:iar sarcofagul este la fel de impozant cum il stiam
e departe ce ce-ar putea fi, deocamdata e un acvariu low cost enorm, de citeva luni e in schimbare - odata cu cresterea temperaturii pentru discusi au disparut plantele dificile, predomina Echinodorusii (urmeaza si devil eye :p ).

INTROS wrote:nu am mai vazut tufa aceea superba de Rotala macrandra.
Tufa a disparut fiind inlocuita e un Echinodorus maior enorm pe care l-am scos saptamina trecuta, marimea devenise deranjanta, scotea tije groase cit degetu'. In locu' lui o sa pun multi pui de Echinodorus aquartica (as vrea s-o vad cum reactioneaza la inghesuiala, asa vreo 10 pui ) sau Echinodorus schlueteri leopard. Covoru' incepe sa umple si spatiu' din fata buturugii, cind o sa arate ca lumea o sa bag poze la topicu' sarcofagului.
Acuma am o tufa de Rotala macrandra (planta mea preferata :p ) intr-un acvariu mic, in sol Dupla, abia astept sa atinga forma maxima sa-i trag o poza.

INTROS wrote:stiu ca era substratul Aquamedic Terralit la sfarsit de ciclu, acum ce substrat are?
Substratul n-a fost niciodata Terralit, ala era intr-un acvariu de 300 litri acum desfiintat . Sarcofagu' e cu nisip de granulatie 3-5 mm fertilizat in timp cu diverse pastile (Sera, Tetra, mai nou JBL) sau conuri Aquamedic. In primavara 2004 cind am facut sarcofagu' nu prea gaseam substrat fertil. Cea mai buna solutie pentru Echinodorusi au fost bilele JBL . Daca stiam ce enormitati o sa produca nu le mai fooseam , mai e acolo un Echinodorus rubin cit un copac .

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa reinvii un topic vechi, dar aduc la cunostiinta celor interesati de....altumi, ca altumii sunt bine, sanatosi. I-am vazut azi. Pe langa altumi haladuiau un numar incomensurabil de discusi. Acvariul se prezenta intr-o stare buna de intretinere ! Sefu'....institutiei a fost de negasit. Concediu!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: