Update:
Merge bine. Nu am avut niciun deces din lotul asta nou de pesti (Animax& Hornbach).
Am vreo 20-30 de pui, este greu de estimat numarul intr-un asemenea setup.
Se mai reped la ei adultii sa-i haleasca, dar sunt foarte rapizi si se ascund in tufe.
Crevetii sunt si ei bine, foarte activi. Am cateva femele grase care abia astept sa faca oua. Pentru ei am acum emotii, vreau sa fac cat mai multi.
Am tot mai multi melci din cele 2 specii invazive. Ma intereseaza sa am cat mai multi melci de substrat, sa miste nisipul ala cat mai mult, poate scap si eu complet de cianobacteria. Mi s-a recomandat eritromicina, dar nu vreau sa folosesc antibiotic intr-un acvariu ecosistem. Si oricum problema nu este deloc grava, abia se vede daca te uiti atent si stii dupa ce sa te uiti.
Plantele sunt ok, nu am alge deloc pe ele, acvariul fiind umbrit de tufa plutitoare de Ceratophyllum. As aprinde un tub in plus, sa am 2 active dar inca mi-e frica de ciano...
This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2022 16:05:28
Creveti prea multi nu vei avea pt ca guppy vor papa din pui...dar tot vor mai scapa cativa pe acolo pt ca ai multe plante, acvariul e mare si sunt si ascunzatori multe.
Daca vrei melci de substrat si ai drum pe la Cluj iti dau ca am fff multi in unul din acvarii....dar stai linistit ca si la tine vor fi "fara numar" la un moment dat, nu te stresa...o sa iti doresti sa scapi de ei curand
IP:
Fadds wrote:Astazi am gasit buretele-prefiltru infundat, in forma de clepsidra Apa circula inca, dar la debit redus.
Se pare ca a tinut aproape 2 saptamani... Trebuie sa nu uit, daca plec undeva mai multe zile, musai sa-l curat inainte.
Sau cauti un burete cu porii mai mari, special pentru concediu. .
Ca fapt divers eu am renuntat la fltrele bolborositoare cu o porozitate atat de mica.
Gata, mi s-a luat cu "prefiltrele" astea. A ajuns sa se infunde la 2 zile kktul asta, l-am scos si l-am aruncat. Canistra mea e practic "never clog", am filtrat 70 de africani cu ea, mi se pare inacceptabil sa stau sa frec buretel la cateva zile pentru niste guppy.
Asta a fost acum o saptamana. Am peste o suta de pui in tufele alea, putini se apropie de sorb. Si aia care se apropie il evita din ce am observat, populatia nu pare afectata deloc de schimbare.
Am observat in sfarsit si primii pui de creveti, au cam 2 mm.
Apa o schimb pe la 2 saptamani, 50%.
Am fost destul de lenes si cu plantele, unele au ajuns pana la suprafata si continua sa creasca pe orizontala. Am observat la plantele cu crestere mai lenta niste gaurele in frunze, ceea ce mi-a amintit ca am fertilizant si trebuie folosit din cand in cand.
Mai trebuie sa iau un test de nitrati, sa vad daca urca sau coboara de la un schimb de apa la altul.
Un scurt filmulet cu "ecosistemul". Nu am mai intervenit deloc in ultima luna, nu-mi amintesc cand am sters ultima oara geamurile. Il las sa faca ce vrea el adica.
Am incercat sa surprind puii de guppy si de creveti in filmare.
Femela aia de crevete e cat un gandac de bucatarie, nu stiam ca se fac asa mari
Edit: Sarbatori fericite!
This message was edited 1 time. Last update was at 24/12/2022 16:18:18
Puii de guppy il vor feri, dar cei de creveti nu cred ca scapa de filtru, ei sunt mai curiosi de fel, dar e posibil sa iasa pe partea cealalta.
Oricum, tu nu ai facut un scop din a creste colonia de creveti in mod special, nu?
Lemon wrote:Puii de guppy il vor feri, dar cei de creveti nu cred ca scapa de filtru, ei sunt mai curiosi de fel, dar e posibil sa iasa pe partea cealalta.
Oricum, tu nu ai facut un scop din a creste colonia de creveti in mod special, nu?
Crevetii sunt optionali. Am destul de multi pui de marimi diferite, de la 2mm la 1cm (din ce vad cu ochiul liber).
Ideea este sa supravietuiasca suficient de multi cat sa creasca populatia.
Bazinul are 1.4m lungime, astia mici sunt destul de stationari din ce am vazut. Cei mai mari (0.5cm+) nu trec de grilaj.
Daca o mai mierleste cate unul, pot sa accept asta. In schimb sa stau cu grija ca se infunda prefiltrul, asta nu
This message was edited 1 time. Last update was at 26/12/2022 00:54:08