[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Curge apa... help  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alina.ioana
Junior member

IP:

Buna ziua, astazi este a patra oara cand curge apa din acvariu si nu stiu ce sa mai fac. .Acvariul sta in sufragerie, langa televizor si azi s-a umflat marginea blatului pe care sta... asa ca am primit un ultimatum din partea familiei .
Am un filtru extern, iar pentru 'evacuare', i-am facut o prelungire cu mai multe gaurele prin care iese apa. Furtunul vine din spate, are un cot rotunjit pe muchia acvariului, apoi este prins cu o ventuza in interior. Din cauze necunoscute, furtunul se ridica, stropeste capacul si apa curge printre capac si geamul exterior. Cum as putea face in asa fel in cat sa nu mai curga? As face orice modificare / orice sistem mai sigur de evacuare a apei.
Pandy
Member

IP:

Buna,

Pune o poza, eventual un filmulet. Din cate inteleg ventuza nu te ajuta, desprinzandu-se si ridicand furtunul.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Reorienteaza gaurelele sa nu mai bata apa in sus spre capac. sa bata in fata sau in jos.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
alina.ioana
Junior member

IP:

Pandy wrote:Buna,

Pune o poza, eventual un filmulet. Din cate inteleg ventuza nu te ajuta, desprinzandu-se si ridicand furtunul.

Nu stiu exact cat de bine se vede. Acum am bagat furtunul mai mult sub nivelul apei, dar nu stiu cat de bine se oxigeneaza apa asa.
[Thumb - 20200906_151248.jpg]

alina.ioana
Junior member

IP:

Faye wrote:Reorienteaza gaurelele sa nu mai bata apa in sus spre capac. sa bata in fata sau in jos.

Am bagat furtunul sub nivelul apei, dar nu stiu cat de bine se oxigeneaza apa asa.
FLORIN_UPS
Junior member

IP:

https://www.youtube.com/watch?v=R5XTFNKGKnI&t=15s
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

alina.ioana wrote:

Am bagat furtunul sub nivelul apei, dar nu stiu cat de bine se oxigeneaza apa asa.

Solutie pe termen scurt. Pe viitor cumpara tuburi. Sunt ieftine si stau acolo unde le pui.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: