[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bule misterioase  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hai,hai ))) pune si pe-al doilea ))))
nu pe bune ,suspenda 2 si e ok. daca nu e,iti arunc eu unul de la mine

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Rundas.. de ce nu faci schimburi de apa mai dese... pina rezolvi problema...eu schimb la 3 zile...... bine cu coolerele nu mi-a urcat mai mult de 24,5.. atata am acum.. in seara asta fac iarasi un schimb...
Si nu stiu daca e recomandat sa scazi rapid temperatura pina la 24...as schimba in fiecare zi cite 5 sau 10 % pina ar scadea pe la 26c si apoi as face un schimb mai mare sa o aduc undeva la 20... apoi.. cind ar creste mai mult de 26C as face schimb de 30%

Am o intrebare...mi se pare putin ciudat.. cum a spus colegul.. ca nu aerul raceste apa.. atunci cine o incalzeste,nu tot aerul..atmosfera din camera? .. ma refer la bazin.. ca apa naturala nu e incalzita de aer,decat foarte putin.... asta e clar...ea e incalzita de razele ultraviolete.... din cate stiu.
mmmm.ciudat

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:Rundas.. de ce nu faci schimburi de apa mai dese... pina rezolvi problema...eu schimb la 3 zile...... bine cu coolerele nu mi-a urcat mai mult de 24,5.. atata am acum.. in seara asta fac iarasi un schimb...
Si nu stiu daca e recomandat sa scazi rapid temperatura pina la 24...as schimba in fiecare zi cite 5 sau 10 % pina ar scadea pe la 26c si apoi as face un schimb mai mare sa o aduc undeva la 20... apoi.. cind ar creste mai mult de 26C as face schimb de 30%

Am o intrebare...mi se pare putin ciudat.. cum a spus colegul.. ca nu aerul raceste apa.. atunci cine o incalzeste,nu tot aerul..atmosfera din camera? .. ma refer la bazin.. ca apa naturala nu e incalzita de aer,decat foarte putin.... asta e clar...ea e incalzita de razele ultraviolete.... din cate stiu.
mmmm.ciudat

Cu siguranta nu este indicat sa scazi rapid temperatura in acvariu. Chiar si un grad doua, scazute brusc, poate duce la dereglari ale pestoilor. Poate chiar la moarte. Cel putin asa am citit de pe la colegii de pe aici, muuuult mai experimentati, iar acum ma dau mare

Vom fi plecati pentru 8-10 zile si nimeni nu se va ocupa de acvariu. De aceea iau si ventilatoarele si controlerul.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De aceea am spus ,mai intai cite 5 sau 10 %.. sa nu scada prea brusc temperatura

Si sa nu le dai de mancare cu o zi inainte sa placi.. si nici sa le lasi... asa eviti multe dejectii.. si bineinteles....o posibila crestere a valorii la amoniac
...

This message was edited 1 time. Last update was at 06/07/2017 22:19:26

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

De fapt e chiar mai rau cu variatiile de temperatura.
Sint mai multe cazuri in care a aparut ichtioftiriaza (gris) la schimbari mai mari rapide de temperatura - de 4-8 grade celsius. E adevarat ca nu la toata lumea. Sint 3-4 exemple pe aici si de curiozitate am mai gasit citeva prin alte forumuri.

Nici noua nu ne plac schimbarile rapide de temperatura, desi sintem mult mai bine protejati fata de ele. De ce le-ar place pestilor care au temperatura mediului ambiant? Prefer sa lungesc schimburile mari de apa pe 2-3 ore daca sint temperaturi diferite. Pui o galeata, stai o ora mai pui o galeata (am 180 litri brut si nu vad nici diferenta de temperatura la 10 litri schimbati chiar daca apa de schimb e sub 10 grade fata de acvariu). Parca recomanda cineva ca in acvaristica trebuie sa ai rabdare. Bun sfat - in mai multe feluri.

Nici la plante nu le plac schimbarile rapide. De pH, de CO2, de fertilizare, de lumina, de substrat, ... De fapt parca nu le-ar place nici o schimbare rapida. Totul trebuie facut cu rabdare.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Liv
Ultrahigh member

IP:

@Adelina
@restul

Am deviat mult fata de intrebarile tale initiale. Si am ajuns la detalii.

Hai sa revenim la discutia despre ce ai tu si ce ai putea sa faci.

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Legat de diferentele de temperatura pestii daca sunt sanatosi si in forma buna pot fi obisnuiti cu multe. In cazul meu la bazinul de 546 l brut(120x70x65)cu discusi(adulti ~20 cm) si altumi, schimbul mare saptamanal (mai aveam unul mai micfacut in aceleasi conditii) facut la 50% din capacitate in perioada iernii era facut cu apa statuta in butoi la temperatura de ~22 grade celsius, apa din bazin iarna avea 27,5 grade Celsius. Nici discusii nici altumii nu au manifestat vreodata vreun discomfort, dimpotriva se vedea pe ei placerea de a avea apa noua
[Thumb - 20170121_201554[1].jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 08/07/2017 14:14:07

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Observatia e valabila si la mine. Si la ancistrusi le plac schimburile mai mari de apa. Fiind tot sudamericani probabil conditiile schimbate declanseaza si strategia de depunere (am facut-o fara sa imi dau seama - o ocolesc in momentul de fata). Diferentele care apar la ploile din zona sint chiar de 10 grade celsius.

Totusi nu o sa dau sfatul asta unui incepator. Mai ales ca nu o sa poata asigura toate conditiile.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/07/2017 14:52:47

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

la bazinul meu ,cid fac schimbul,30% nu cad apa mai mult de 2 C.. Temperatura in bazin nu prea a mai depazit 24,5C.se mentine de obicei intre 23,1 si 23,6 C.Se mai ridica si pina la 24,5 dar cind e peste 33 C afara. a m avut vineri 25.5,cind am venit am aruncat 3 bidoane cu gheata in bazin...la 12 noaptea erau 23,7 C

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

subscriu la ce spunea Liv: un schimb de apa mai masiv si o eventuala schimbare a temperaturii apei poate stimula ancistrusii sa depuna aproape imediat,in mediul lor natural depun atunci cand se inunda
de.a binelea zonele in care traiesc

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dar colega nu vrea sa mai raspunda....sa mai spuna ce se intimpla in bazin...

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: