[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Corydoras foarte bolnav  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua! Am din luna august un acvariu Diversa de 54l brut, populat cu 2 guppy (1 mascul ?i 1 femela), 2 sanitari corydoras, 4 neoni, 1 molly negru, 1 crevete, 1 kuhli si niste melci neritina zebra si al?ii! Precizez c? am ?i câteva plante ale c?ror nume nu le stiu si ca acvariul a fost (zic eu) bine ciclat! De ceva timp am observat ca unul dintre cory nu se prea misca, iar azi când am ajuns acas? am observat ca st?tea pe o parte, parca mort, dar respira si inca respira! Stie cineva ce ar putea avea, urgent!
[Thumb - IMG_20161022_203315.jpg]

criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Si din alt unghi!
[Thumb - IMG_20161022_203309.jpg]

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai pus hrana care sa cada pe substrat?ma gândesc ca nu a avut ce mânca,eu le pun granule care cad la ai mei...pare slabit al tau din punctul meu de vedere.
Din câte am observat cory se hranesc numai pe fundul acvariului,acolo î?i petrec ei viata...

This message was edited 2 times. Last update was at 22/10/2016 20:48:17

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Da, nu le dau chiar zilnic granule care se scufunda imediat (pt ca ma lupt un pic cu o alga), dar le dau si, oricum, am urm?rit ?i cade destul de multa mâncare pe substrat!
Oricum, o sa las alga in pace deocamdat? ?i o s? le pun granule zilnic! Mersi de sfat!
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Pune o varfuriuta mica(ca de creveti)unde ii pui granule,sa invete unde-i mâncarea....asa am patit si eu cu un cory ca al tau,era firav si statea pe o parte...granulele se înmoaie si intra in substrat iar el nu gaseste destula hrana

This message was edited 2 times. Last update was at 23/10/2016 07:32:24

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Ok! Mul?umesc mult! Nu mi-ar fi trecut prin cap! Dar ii mai dau si vin si ceilal?i pe?ti care se hr?nesc la suprafa?a ?i le m?nânc?!
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

M-am gandit sa-l izolez putin ca sa pot sa-l îngrijesc mai bine! Poate in maternitate, ca am una destul de mare! Ce zice?i?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Lasa-l acolo,daca e sa manance vine...Asteapta si alt sfat

This message was edited 1 time. Last update was at 23/10/2016 12:28:54

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Oricum...azi de dimineata l-am g?sit ...
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Din pacate , trebuie s? revin cu aproximativ aceleasi simptome, dar la un cory panda!!! (simt ca mor) L-am achizitionat duminica de la Maxi Pet! Parea ok, activ...sanatos! S-a acomodat ok, din nou...activ, pana ieri cand parca nu mai avea chef de viata. Nu il vad sa manance si cand incearca sa inoate se da peste cap (la propriu face tumbe)! L-am trimis pe tata sa ia de la petshop niste vitamine gen Fishtamin sau Atvitol! Ce au pestii cu mine sau, invers, ce am eu cu iei nu rezista 2 cory in acelasi timp in acvariu???
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Si o poza
[Thumb - IMG_06122016_175148.jpg]

criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Wow! Parca sunt intr-un film de comedie-tragedie foarte prost! Am plecat o secunda de langa acvariu si nunmai gasesc pestele!
PimballWizard
Member
[Avatar]

IP:

Eti sigur ca e ciclat acvariul? si eu pateam la fel...imi mureau din senin si nu-mi dadeam seama de ce...

Nu am vazut sa fi zis ce filtru ai...daca e din acela intern cu burete nu e bun

"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

E ciclat, de asta sunt sigura! Am f?cut multe teste de apa si au ie?it toate ok! Adevarat ca am filtru intern (Claro 600), dar nu mi-a mai murit niciun alt peste! Am 4 creveti si sunt to?i ok! Adica...nu stiu ce sa zic! Acvariul a fost lasat la ciclat! Si, oricum, bacteriile nitrificatoare nu se gasesc doar în filtru!
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Si care ar fi sansele sa se imbolnaveasca din cauza neciclarii doi cory de dimensiuni asemanatoare, in conditii aproape identice?! Nu stiu...doar zic; n-ar fi trebuit sa moara crevetii sau neonii, ca ei sunt cei mai sensibili? Adica stiu persoane care au pus cory in acvarii complet reciclate pentru ca aceasta sa fie mai rapida, deoarece sunt pesti relativ rezistenti la criteriile apei! Daca gresesc cu ceva, sa-mi spuneti, dar asta e parerea mea!
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Si care ar fi sansele sa se imbolnaveasca din cauza neciclarii doi cory de dimensiuni asemanatoare, in conditii aproape identice?! Nu stiu...doar zic; n-ar fi trebuit sa moara crevetii sau neonii, ca ei sunt cei mai sensibili? Adica stiu persoane care au pus cory in acvarii complet reciclate pentru ca aceasta sa fie mai rapida, deoarece sunt pesti relativ rezistenti la criteriile apei! Daca gresesc cu ceva, sa-mi spuneti, dar asta e parerea mea!
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Criss, cat de bine ai aclimatizat pestele inainte sa-l transferi in acvariu? Din experienta mea, cam asta ar fi cauza decesului la cory noi introdusi, pentru ca odata acomodati, sunt pesti foarte rezistenti.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Pai i-am tinut aprox 20-25 min cu tot cu punga in acvariu! Apoi am adaugat apa din acvariu incet, astfel: am scos intr-un pahar mai mare apa din acvariu si am pus cate o lingurita, sa pun ditamai cana in punga, brusc! Dupa vreo 10-15 min i-am introdus in acvariu fara apa din punga! Am facut ceva rau in ceea ce am facut?
Liv
Ultrahigh member

IP:

E mult mai bine sa lungesti aclimatizarea la 1-3 ore.
Pui punga intr-un vas de plastic mai jos decit acvariul (un PET de 2 litri taiat e numai bun). Iei un furtun de aer, faci un nod simplu (nu prea strins) si faci un sifon intre acvariu si pet. Din nod reglezi cantitatea de apa - se regleaza usor la o picatura pe secunda. Stai cu ochii pe pet. Cind e aproape plin versi jumate (prin mincioc sa nu pierzi animalele) si repeti. Dupa 4-5 ture maresti fluxul de apa ca sa cresti si temperatura. Dupa inca 2-3 ture temperaturile sint aproape egale - eu prefer sa pun un termometru in PET.

Nu-mi apartine metoda - am vazut-o pe YT. Daca nu ai furtun poate ai o pompa de aer - scoti furtunul de la ea si cind termini il pui la loc.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Cateva lingurite de apa din acvariu nu sunt suficiente pentru a obisnui pestele cu noile conditii de viata. Metoda lui Liv e excelenta pentru incepatori.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: