[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti exotici - Baile Felix  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cain
Junior member

IP:

Am cascat ochii in 3 bazine mari, lacuri artificale, din Baile Felix, la niste xifosi verzulii cu spada rosie, gupy, la niste splendori de moly, un soi de caras auriu fara voal, si ... acu e acu: un pestisor care mie imi seamana cu beta, la corp, dar nu are acelasi voal circular. Este albastru pe spate, galbior spre burtica, cu coada rosu - portocaliu. Tot corpul este "patat", in special spatele - sint pete de culoare mai intensa, pe acelasi fond; desi pe spate petele mi se par a fi negre... Am cascat gura la obiceiurile lor, si cred ca masculul are un voal mult mai mare la coada decat femela; para e si putin mai maricel; au zone bine delimitate, un mascul avand vreo 2-3 femele pe teritoriu; isi incalca zonele cand exista hrana la suprafata - recte felii de paine, dar cand se strange populatie multa, xifosi, carasei (cred ca erau si ceva rosioare, de apa dulce, din baltile noastre), se retrage.
Intrebare: dupa descriere, cam ce ar putea fi ? Ca mi-e teama sa nu ma trimita nevasta inapoi, sa-l prind ..
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

in felix gasesti in primul bazin moli si guppy, in al doilea bazin moli,xipho,plati,caras comun,scalari,macropodus opercularissi guppy, iar in urmatoarele doua cam acelasi lucru plus ceva testoase si multa multa mizerie smilie

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
Cain
Junior member

IP:

In primul am vazut doar molinezi, ceva care mi s-a parut a fi caras de rau ( ) si testoase; practic e singurul in care pot creste testoasele, din cauza insulitei care exista; in celelalte nu au unde sa iasa la odihna. Probabil cel care le-a populat a stiut ce face. In ultimul nu am vazut decat ceva cenusiu, si putin; insa in cel mare, cu podet de lemn, si celalalt, am vazut ce am spus mai sus: xifo, gupi, ala albastru (sper sa fie cel care l-ai spus... o sa strabat crescatorii acum, ca nevasta vrea mintenas.. si sincer sa fiu, si eu m-am amorezat de el), un carasel ciudat, si ceva specii autohtone, gen rosioara. Oricum, m-a pierdut dumnezeu uitandu-ma la ei...

Sa spun ca am plecat cu ceva puiet de xifo de acolo ? am vreo 15 bucati .. care au rezistat surprinzator drumului pana la Bucuresti, si acum le amenajez un vas cu pietre, plante din balta lor, si apa tot de acolo. Sper ca in max 2 zile sa cumpar un acvariu, sa il las la ciclat, si apoi sa ii transfer acolo. Stie cineva ce proprietati are apa respectiva ? eu am reusit sa cumpar doar un termometru din Felix; apa are in jur de 30 grade: 32 langa izvoare, 29 la capetele opuse. As vrea sa ii vad mari pe xifosii astia, ce am vazut in wild erau superbi. Mie mi se pare ca sint rasa curatica, neincrucisata pentru pigment rosu sau alte soiuri .. si sint rezistenti la boli sau variatii de temperatura. I-am luat de pui, ca sa se adapteze - sper eu - cat mai bine la conditiile de acvariu.
Cain
Junior member

IP:

Am cautat cu varu' google "macropodus opercularis" .. ala e ! Dar ce am vazut prin galeriile foto sint cam palizi ! Aia de la Felix au un colorit viu, ceva de speriat.. Totusi, pe unde gasesc de cumparat ?
Cain
Junior member

IP:

Sigur, pestii care ii ai tu in acvariu nu au fost luati din natura, ci au rasarit direct din apa. Ce fain !
Nu, nu voi tine in acvariul ala alti pesti, ci doar puietul respectiv.
Paralela aia cu parul din curte, si cu moralitatea mea, ma depaseste. Multam.

Ma rog, daca astea sint singurele texte available.. e bine. O sa ma limitez la a citi diversele articole.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

lupul-sur wrote:Tu vrei sa faci acvariu cu pesti luati din natura. Ce fain! Dacaai avea in curte un par sunt sigur ca ai fi incantat ca fiecare trecator sa ia ca amintire cate o para. Insa desigur tu vei da raspunsul ca una ete lacul ala ca nu are nici un propietar sa te alerge cu pusca cum se intampla in Romania si alta este casa ta.

Sa sti ca-i interzis sa populezi lacuri cu pesti din alte tari. Cain a depopulat intr-o oarecare masura acel lac deci a facut un mic bine.
lupul-sur wrote:Asta este doar problema de ordin moral. O probleme este faptul ca nu cred ca vreodata vei avea altii pesti in acvariul tau in afara de acei pesti. In natura se dezvolta microorganisme ce provoaca boli care pe langa cele mai cumplite boli din acvariu sunt mult deasupra.
Dar totusi iti doresc distractie placuta.

Am impresia ca vorbesti din auzite. Poti sa ne dai un exemplu de boala care se poate lua din lacurile noastre si cam care sunt simptomele?
[Email]
Cain
Junior member

IP:

Rares, cred ca e prea mult spus ca "am facut un bine". Nici n-am decimat populatia, nici nu am ajutat "rasa pestilor autohtoni" sa supravietuiasca. Puii mei, am luat niste alevini care daca nu mureau de foame, sau nu ii mancau ceilalti, se scurgeau prin prea-plinul lacului. (ma rog, supravietuiau cativa, conform selectiei naturale...). Ideea e ca vreau sa imi ajunga la maturitate, in special sa vad un mascul .. aia care bantuiau lacul erau frumusei foc.

Pana la urma, imi pare rau ca am deschis acest topic. Pot sa rog un moderator... ?
Multam.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Cain, mie mi se pare interesant topicul, nu cred ca merita sa fie inchis atata timp cat nu ti-ai gasit raspunsul.
Despre Macropodus pot sa-ti spun ca atunci cand sunt mici sunt mai stersi insa daca ii cresti bine se fac frumosi foc.
[Email]
Cain
Junior member

IP:

Okay.
Si masculii si femelele de Macropodus din Felix au un colorit splendid, viu, aproape zici ca sint pictati... Cand i-am vazut prima data, am zis ca sint un soi de Betta, cel putin de sus vazut, gura si capul erau identice cu ale unuia. Apoi m-am asezat in fund langa ochiurile de apa neocupate de balarii, si am cascat gura indelung la ei. Cred - sub rezerva ca pot spune prostii - ca au coloritul viu fiind in permanenta disputa cu ceilalti masculi, si probabil fiind dispusi la imperechere, pentru ca, asa cum am zis, mi se parea ca haremul unui mascul cuprinde 2-3 femele.
Sint curios daca pot convietui intr-un bazin de 100 de litri cu o pereche de Betta; ar fi ceva de vis... :veselred: Dar intai sa vad de unde-i pot cumpara ..
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite cum poate sa arate Un mascul de Macropodus daca-i faci mediul si-l ingrijesti bine.
Intr-adevar Macropodus seamana cu Betta pentru ca sunt din aceeas familie, Anabantidae.
[Email]
Cain
Junior member

IP:

Frumusel foc; dar parca aia aveau burtica cu ceva mai mult galben ..
Stiu ca sint Anabantidae; am sapat putin cu google... ;) De fapt am banuit cand l-am vazut prima oara.
Cain
Junior member

IP:

Aiurea; tocmai ai creeat, apoi ai sustinut aceasta polemica. Nu face pe victima, ca la "hashul" meu nu tine
Anyway, tocmai ai porcait un topic. Chiar rog un moderator sa il inchida.

Multumesc.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Cain wrote:Aiurea; tocmai ai creeat, apoi ai sustinut aceasta polemica. Nu face pe victima, ca la "hashul" meu nu tine
Anyway, tocmai ai porcait un topic. Chiar rog un moderator sa il inchida.
Multumesc.

Topicul ti-l inchid...asa ai cerut. Nu ma mai bag in comenariile tale desi nu ai dreptate in anumite afirmatii dar sa stii ca iti "apreciez" foarte tare stilul si abordarea pe un forum pe care scri de doar 3 zile .
Pana una alta trece-ti macar asa la caterinca de unde esti.
Salutari de la Abel :p

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: