[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
se merita cumparat?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ZaDrim
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut..am si eu o nelamurire. .poate cineva a cumparat si a folosit asa ceva (aspirator substrat electric) ..e undeva la 110 lei cu garantie 2 ani..se merita? sau dau banii de pomana?
[Thumb - Screenshot_2016-05-04-18-04-53-1.png]

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2016 09:02:13

[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

E bun, daca vrei sa aspiri acvariul fara sa faci si schimb de apa. Ma refer la concept, nu am auzit nimic despre marca respectiva si nu stiu cat de bine lucreaza.
Am folosit Eheim care functioneaza pe acelasi principiu.
image
Ideea e ca schimburile de apa sunt importante si nu e bine sa sari peste ele. Poti aspira si schimba apa in acelasi timp cu aspiratoare ne-electrice si ceva mai ieftine.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
ZaDrim
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa sar peste schimburile de apa..am un acvariu de 54 l..nu pot scoate la un schimb mai mult de 15 l.. si nu se curata foarte bine substratu..si daca fac prea repede schimburi de apa sa nu se decicleze..fac o data pe saptamana schimb de apa..si unu de asta cred ca mar ajuta sa curat mai bn..mai ales in zona plantelor..
Asta de ai zis tu..ce pret are si pe unde il gasesc?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2016 09:25:12

[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.happypets.ro/556-eheim-quick-vac-pro-4011708350140.html

375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
ZaDrim
Junior member
[Avatar]

IP:

Da da..cred ca o fi foarte bun..dar si 270 lei..
[Yahoo!]
ZaDrim
Junior member
[Avatar]

IP:

Faye wrote:http://www.happypets.ro/556-eheim-quick-vac-pro-4011708350140.html

Mul?umesc
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

ZaDrim wrote:Nu vreau sa sar peste schimburile de apa..am un acvariu de 54 l..nu pot scoate la un schimb mai mult de 15 l.. si nu se curata foarte bine substratu..si daca fac prea repede schimburi de apa sa nu se decicleze..fac o data pe saptamana schimb de apa..si unu de asta cred ca mar ajuta sa curat mai bn..mai ales in zona plantelor..
Asta de ai zis tu..ce pret are si pe unde il gasesc?

Nu in apa stau bacteriile. Bacteriile traiesc pe suprafetele obiectelor din filtre/acvariu. Recomandarea sa nu se schimbe prea rapid o cantitate mare de apa tine de alte considerente nu de deciclare... Nu este bine sa se schimbe chimia apei prea rapid pentru vietatile din acvariu ( de asta exista si aclimatizarea la pestii noi adusi).

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
moisei
Member
[Avatar]

IP:

totusi daca esti fan diy cred ca se poate face ceva care sa filtreze apa in timp ce o aspiri astfel ca ce din galeata /recipientul de sub nivelul acvariului sa ramana curata putand sa o pui inapoi in acvariu in proportia dorita(daca vrei sa economisesti bani pt o alta investitie in domeniu)
Personal lucrurile facute cu mana mea imi dau o satisfactie in plus

This message was edited 3 times. Last update was at 06/05/2016 21:49:42

Apa inseamna viata
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am avut asa ceva, varianta estica extrema, a functionat 30 secunde pana am submersat compartimentul cu bateriile.
Deci ori nu faci ca mine, ori nu-ti iei asa ceva ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
defrostbite
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum spune colegul, bacteriile stau in mediile biologice de filtrare, infim in apa. Ce este in apa sunt bacterii batrane desprinse de pe acele medii. Eu de exeplu folosesc o pompa de 15 lei la care dupa ce bag apa pe furtun aspira gravitational, si strang cu mana furtunul pentru a-mi ajusta fluxul de apa, in felul asta trag rahatii fara nisip si fara prea multa apa.

Mi se pare faina varianta ta, daca as avea banii aia de aruncat probabil as incerca, dar am de cheltuit in alte parti pentru a avea grija de plante.

https://www.facebook.com/Designaissance-1508948596082530/
Portofoliu graphic design si ilustratii
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

mugurel wrote:... varianta estica extrema, a functionat 30 secunde pana am submersat compartimentul cu bateriile.

Motiv pentru care am subliniat faptul ca nu ma pronunt asupra marcii obiectului in discutie. La Eheim nu-s probleme daca-l tii cu bateriile sub nivelul apei.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

moisei wrote:totusi daca esti fan diy cred ca se poate face ceva care sa filtreze apa in timp ce o aspiri astfel ca ce din galeata /recipientul de sub nivelul acvariului sa ramana curata putand sa o pui inapoi in acvariu in proportia dorita(daca vrei sa economisesti bani pt o alta investitie in domeniu)
Personal lucrurile facute cu mana mea imi dau o satisfactie in plus

Sigur ca exista solutii. De exemplu, cel mai mic si mai ieftin filtru extern, umplut cu perlon - cu in-ul tragi mizeria, out-ul ramane fixat in acvariu. Cand ai terminat, speli filtrul si il pui la debara.
Sau varianta si mai ieftina, o pocnitoare de aspirator (gen asta http://www.nevertebrate.ro/images/aspirator-manual-de-substrat.jpg) care sa curga intr-o galeata printr-o sita de bucatarie cu perlon in ea. Din galeata se intoarce apa in acvariu cu ajutorul unei pompe si unui furtun.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: