[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un sfat urgent va rog  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alex92
Member

IP:

De 1 zi am vazut ca neonii aveau asa zis ul grid pe ei,punctele aceLea albe ca besici.azi am aflat 3 mort si bineinteles ca nici aripioarele nu le mai avea! Le mananca calystusi sau scalarul? Boala aceea se ia si la altii pesti?mi se pare ca si guppy are pe coada...si uitat cum arata neon ul mort pe acvariu.mâncat din el...Cine face asta ?
[Thumb - 20160323_163157.png]

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca moare toti il mananca....daca e ranit toti il ataca.E firul vietii.....incearca sa nu mai faci atatea topicuri.Eu ti-am dat raspuns pe PM la intrebari.Incearca sa donezi/vinzi ce poti face cu pestii cat mai repede...e suprapopulat si neciclat din cate am inteles.Toate astea duc la boli si chiar moartea pestilor.Pentru gris urca temperatura la 30 de grade si pune costapur.Ca sa vezi cine le mananca coada stai,urmarestei si dupa o sa vezi atacatori!
Rog sa ma corectati daca gresesc!

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Daca moare toti il mananca....daca e ranit toti il ataca.E firul vietii.....incearca sa nu mai faci atatea topicuri.Eu ti-am dat raspuns pe PM la intrebari.Incearca sa donezi/vinzi ce poti face cu pestii cat mai repede...e suprapopulat si neciclat din cate am inteles.Toate astea duc la boli si chiar moartea pestilor.Pentru gris urca temperatura la 30 de grade si pune costapur.Ca sa vezi cine le mananca coada stai,urmarestei si dupa o sa vezi atacatori!

Ai dreptate in cea ce priveste grisul... Dar incearca sa ai un limbaj mai politicos, in primul rand respectul de colegi si diferenta de varsta, el este cu 20 de ani( daca imi amintesc bine ) mai mare ca tine, poti sa citesti din nou politica forumului.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu-i mananca nimeni aripile si coada. Are finrot.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Alex92
Member

IP:

Am fost la aquarium si nu aveau contour, in schimb mi-a recomandati de la jbl punktol...cel de la magazin a zis sa nu aruncat neonii,au mai ramas 3 si au puncte mari,ceilal?i micut si ff rare 2-3 pe corp....nu ar fi indicat sa aruncat neonii aceia? SI trebe sa administer 10 ml la 100 l in prima zi si dupa in ziua 3,5,7 doar 5 ml? E bine asa ? Severum nu mi-a vorbit urat,nu m-am suparat si stiu ca sunt stresant dar vreau sa invat . MULTUMESC celorlal?i care mi-au dat sfaturi pana acum...a si apa trebe schimbat 50% inainte de administrate de fiecare data? In prospect mai scria sa nu ii ranesc 3 zile de la administrarea primeI ture..nu mor ?
Gege
Senior member

IP:

Baiete, numai deschide 1293129432 topicuri, v-am zis ca o sa mai deschida post-uri..Da dovada de numarul de ani pe care ii ai. Toti iti spunem ca ai acvariu suprapopulat, neciclat si cine stie ce mai ai prin el, tu tot ca tine faci si tot noi suntem rai cu tine..

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
Alex92
Member

IP:

Nu am spus ca voi sunte?i tai, am zis ca eu am gresit...si in legat urat cu nr de pesti mai am 11 acum,am day din ei...nu o sa mai tin mai mult de 10 pesti,am inteles faza cu suprapoluat
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

10 pesti?? Eu am 5 tetrazone in 60 de litri brut si mi se pare ca sunt cam multi , iar o sa dispara si ele, incearca sa donezi tot si sa o iei de la inceput.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Stai intr-un singur topic. Primesti ajutor mai usor.
2. Asculta de sfaturile pe care le primesti. Nimeni de aici nu-ti vrea raul. Poate ca prea putin imi pasa de buzunarul tau, mor pestii, cumperi altii. Sunt banii tai, nu ai mei. Dar imi pasa de amaratii aia de pesti pe care tu ii omori in chinuri. Am vorbit de filtre, de material filtrant bun, tu te-ai dus si ai luat carbune activ si inca un filtru degeaba.
Ti-am zis sa nu mai cumperi niciun peste pana nu termini ciclarea, te-ai dus si ai cumparat pesti cu gris. Grisul e un parazit care se introduce in bazin, nu se face din senin. Cine crezi ca are rabdare la infinit, sa scrie ca prostu' pe forum, stiind ca vorbeste cu peretii? Nu ai facut nimic din ce ai fost sfatuit. Rezultatul? Iti mor toti pestii.
3. In afara de gris, pestii tai sufera si de fin rot, care e o infectie bacteriana. Pestii sunt cu sistemul imunitar la pamant din cauza conditiilor din acvariu. Incearca sa-i tratezi, desi ma indoiesc ca au puterea sa treaca peste 2 boli.
Bafta!

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:
Larva450 wrote:Daca moare toti il mananca....daca e ranit toti il ataca.E firul vietii.....incearca sa nu mai faci atatea topicuri.Eu ti-am dat raspuns pe PM la intrebari.Incearca sa donezi/vinzi ce poti face cu pestii cat mai repede...e suprapopulat si neciclat din cate am inteles.Toate astea duc la boli si chiar moartea pestilor.Pentru gris urca temperatura la 30 de grade si pune costapur.Ca sa vezi cine le mananca coada stai,urmarestei si dupa o sa vezi atacatori!

Ai dreptate in cea ce priveste grisul... Dar incearca sa ai un limbaj mai politicos, in primul rand respectul de colegi si diferenta de varsta, el este cu 20 de ani( daca imi amintesc bine ) mai mare ca tine, poti sa citesti din nou politica forumului.

Am incercat sa ii transmit cat de frumos si cat de bine am putut informatiile.Nu cred ca am folosit un termen sau o idee jignitoare sau de lipsa de respect.Eu i-am zis ce trebuie sa faca!

Larva' cartoon!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: