[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumini si umbre - INTROS 220 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul are 4 luni de la "lansare"; fertilizarea e cea care am descris-o aici in repetate randuri, actual inca folosesc solutie JBL 4ml/zi matinal si Florenette A in substratul Aquamedic. Ce e nou este doar Dennerle Pflantzengold, de care am spus in alt post pe aici pe forum. Sper sa vin cu noi poze dupa ce fac un upgrade la lumini. De tuns l-am tuns de vreo 4 ori pana acum, arata cam la fel, doar ca plantele sunt mai jos ca sa zic asa (dupa tunsoare...).

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu'"]Mor de curiozitate sa vad cum arata acvariu' dupa doua saptamini. Sau imediat dupa o tunsoare [/quote:653c54de7f wrote:

Ei bine, m-am gandit ca nu pot sa-mi las faraonul mort... fie si de curiozitate, asa ca pun imaginea dupa doua saptamani si pe deasupra proaspat tuns!! (fotografia in sfarsit pe galeria forumului... dar inca nu stiu daca incape si imaginea de ansamblu...)

image

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

e de poveste!

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Sburlea Nicolae
Junior member

IP:

Au mama. Fara grai!
[Email]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa adaug aici, la dotarile hardware ale sistemului, un chiller Hailea 150A, dat in functiune de aseara. Nu se mai putea, cu tot aerul conditionat. Plantele o luasera la vale intr-un ritm incredibil, astfel ca acvariul ajunsese o epava fata de ce a fost in momentul de varf. Sper ca acum cand sta la 25C sa isi revina incet-incet. Voi incerca sa afisez cat de curand la rubrica corespunzatoare o lista a plantelor "de apa rece", macar sa stiti cu ce sa nu va incurcati in caz ca nu puteti sa tineti acvariul sub 28C.

Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Bravo frate ,INTROS eu dupa 2 ani de pierderi la capitolul plante si pesti am luat de la gura ,copilului suzeta cu bere (adica EU) si am luat chiler
Ca nu se mai putea
Apa ajungea si la 32 de grade
cand afara erau 36
Asa ca succes
Si altor care si -au luat
Daca o sa ne lasam de acvaristica
O sa tinem berea la rece ......NU

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai putea sa ne zici si noua cam pe la ce pret aproximativ ai reusit sa gasesti chillerul. Eventual niste detalii cu puterea lui nu ne-ar strica, ca suntem curiosi ca fetele mari. :-)

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru preturi faceti un click pe distribuitorii locali care au diversele firme de avaristica - pet shop si bannerele de mai sus. O persoana foarte autorizata sa va dea poate si mai multe detalii este chiar aici pe forum si cred ca un pm catre Chitron te-ar lamuri in multe din nelamuririle tale. Eu pot sa spun decat ca e prima vara trecuta cu bine in pofida vremii toride de anul asta, iar pe de alta parte chiller-ul imi va permite un upgrade al sistemului de iluminare, (nu neaparat metal halide, dar daca ar fi fost nevoie fara el era imposibil...). O alta remarca pozitiva este nota de plata la curent, care a fost neasteptat de mica (deci nu are consum mare de curent).

Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca tot e topicul "lumini si umbre", din seara asta cei 216 litri (brut)sunt scaldati de lumini T5 Aquamedic Planta si daylight , crescand si cantitatea nu numai calitatea acestora (am actual 4x54W deci ceva peste 1 w/l raportat la voulmul net). Oricum nu le tin pe toate 4 simultan decat 6-8 ore, restul pana la 10-12 ore doar 2x54w, ca mai mult nu e nevoie, ma aleg doar cu alge... Astept sa vad diferenta fata de ce aveam inainte si va spun cum merge.

Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Bravos! Asteptam rezultatele

Galeria mea
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana la noutati de fond, va arat o floare de Blyxa japonica din acvariul meu. Apare relativ usor daca planta se apropie de suprafata apei. In schimb e micuta (6-8mm floarea) si nici nu dureaza foarte mult, cam 2-3 zile, dar apar altele.

image

Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

superb :rulez:
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ti-am zis ca esti piesa, dar tu vrei sa te dai modest.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

WOW.

Galeria mea
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Desi am avut candva un insucces cu aceasta planta exigenta dar zic eu frumoasa (Cabomba furcata sau dupa vechiul nume Cabomba piauhyensis), de data aceasta am avut conditiile necesare si am reusit sa o dezvolt bine, acum fiind in faza in care ma gandesc cum as pute-o integra in viitorul proiect... Va pun aici imaginea cu ea, unele discutii despre ce am observat ca "doreste" aceasta planta la topicul cunoscut cu Plante dificile... etc. Tinuta in conditii improprii degenereaza la culori brunp-verzui terne , iar daca lucrurile se inrautatesc se distruge.

image

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

S-au efectuat inscrierile pentru International Aquatic Plant Layout Contest 2008. Avem numai un singur roman (statistica e pe pag. 33), cred ca esti tu Intros.
Iti tinem pumni :-) Si asteptam sa-ti vedem creatia la vremea potrivita.

PS Pentru cei care nu stiu despre ce revista ii vorba http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?p=48268&highlight=aquascaping#48268

galeria mea
[Email] [WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate sunt cumplit de ocupat in ultima vreme si abia acum am intrat pe aici. Da, acvariul de la ADA 2008 9singurul din Romania, (dar asta nu se vrea o lauda, e mai degraba un regret al meu) e al meu. Am urcat peste 500 de locuri fata de anul trecut, dar nu am ocupat decat locul patrusute si ceva,... oricum anul asta mult inaintea lui Oliver Knott si Garry Wu pentru cine stie cine sunt acestia. Marile mele limite sunt profunzimea de doar 40 cm si lipsa de timp (ok si de talent asiatic, trebuie sa recunosc). Veti vedea la AGA acest acvariu, nu e ceva ce place pe aici, fiind mult mai sobru cromatic fata de cel de anul trecut, dar a fost impotriva aparentelor mult mai greu de realizat pentru mine fata de cel din 2007. Multumesc inca o data pentru interes, oricum sper cand prind timp sa va arat ptr voi aici, in premiera, alte fotografii decat cele trimise la ADA/AGA 2008.

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

INTROS wrote: ...oricum sper cand prind timp sa va arat ptr voi aici, in premiera, alte fotografii decat cele trimise la ADA/AGA 2008.

Ne bucuram pentru tine :-) , am vazut acvarii realizate de Oliver Knott si Garry Wu. Daca le-ai surclasat, cu atat mai mult asteptam pozele tale.
Sa-ti faci timp

galeria mea
[Email] [WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Am promis sa revin cu o fotografie noua a acvariului meu, cu design-ul din 2008.

A fost mult mai greu pentru mine sa il realizez decat pe cel din 2007 (apropos, am pus la galerie o fotografie din alt unghi a acestui acvariu), contrar poate unor aparente. Atat partea de hardscape (mult ingropata in plante) dar si cresterea in acelasi acvariu in numai 40 cm profunzime a unor plante ce vor lumina multa cu cele de lumina putina a fost o provocare careia nu i-am putut face fata fara compromisuri (stratul subtire de Cabomba furcata, etc). In rest George Framer a intuit mai bine, am vrut doar un discret accent de rosu prin R macrandra, nu o tufa rosie, altfel titlul acvariului nu era cel ce l-am pus...

Ar mai fi multe de spus si despre restul acvariilor de la concurs (AGA 2008) - sunt multe fabuloase si intangibile pentru noi, fie si ca resurse de specii de plante, dar si de talent asiatic. Acvariul meu favorit din 2008 ramane insa locul trei de la ADA (autor Cliff Hui), cred ca il puteti vedea pe site-ul sau de la CAU Aquarium. Detaliile sunt fabuloase.

Imi pare rau ca pana pe la sfarsitul lui februarie 2009 nu prea mai am timp sa scriu, dar chiar si asa in viteza am vazut noi acvarii frumoase aici la acvarii de vis / galerie si profit sa felicit autorul (Lofty) care demonstreaza ca se pot imbina pasiunea pentru pesti si plante foarte bine... (mai stiu eu si pe altii prin Baia Mare care cat pe aci acu' vreo 2 ani sa se dezminta de plantisti si sa o dea doar pe discusi... ...noroc ca s-a razgandit ca era pacat, material de calitate vorba aceea).

Deci sa nu mai lungesc vorba, aceasta este fotografia pentru voi, restul le puteti vedea aici

image

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Felicitari! Alte cuvinte sunt de prisos...

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: