M-am gandit si la asta... Dar am pus Biotopol chiar de duminica trecuta de la schimbul de apa
... E foarte probabil sa fi fost ceva în apa pentru ca aseara cand am mers la Petshop angajata mi-a spus ca ieri au mai venit cateva persoane cu aceeasi problema
... Le mureau pestii instantaneu si nimeni nu stia din ce cauza...
Probabil nici Biotopolul nu a putut neutraliza porcaria din apa...
As vrea sa-mi fac un prefiltru cum am vazut la cineva, dintr-un filtru de genul ala de se pune la centrala de apartament sau la pompele de gradina.... A incercat cineva?
Am vazut ca se monteaza pe furtun, la iesirea din filtrul extern... Sa pun in el carbon si Phos Ex Ultra de la JBL.... Gen asta... pentru a preintampina problemele de genul... Sa fac un reactor improvizat...
This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2016 10:13:37
lukitza wrote:Cred ca orice substanta ai baga in acvariu nu-i afecteaza instant.
Anul trecut circula pe forum filmuletul unui coleg care a pierdut toti pestii in 15-20 de minute dupa un schimb de apa. Imi pare rau ca nu-l mai gasesc, oricum era dureros sa-l urmaresti. Erau tot africane si prezentau cam aceleasi simptome. Si parca tot prin primavara se petrecea evenimentul.
Foarte tare, multumesc frumos! Oricum intentionam sa-mi cumpar instalatie de osmoza exact ca aceea la promotie, pentru ca vreau sa incep si un marin Nano
Revin cu o corectare. Filmuletul e mai vechi, l-am vazut eu anul trecut. Perioada in schimb e cam aceeasi, sfarsitul lui februarie. Pentru cine are taria sa-l urmareasca:
Mi s-a facut pielea de gaina, exact asa faceau si ai mei la final... Sincer, eu am crezut ca s-au curentat Dar dupa filmuletul asta sigur a fost ceva în apa....
Am reusit sa salvez unul doar, care a rezistat dupa carantina dar tot am pierdut 3
O posibila cauza poate fi sulfatul de aluminiu (sau alte substante asemanatoare) care se pune in apa potabila pentru curatarea acesteia. Fenomenul de floculare = coagularea particolelor coloidale care nu pot fi eliminate nici prin filtrare in straturi de nisip cuartos. Cititi mai multe aici:
- 29 procesul de coagulare – floculare - detalii - Tratarea apei
Sa va povesteasca si Ricardo despre tampenia asta de substanta Si da, este utilizata mai ales primavara si toamna pentru ca apa vine mult mai tulbure din cauza topirii zapezii si a ploilor.
In cazul filtrarii doar de la ultrafiltrare in sus se scapa de ea (deci doar cu filtrare prin Sterasyl sau osmoza)...
@Fabian: iti recomand un filtru triplu in prima camera filtrare 50um, al doilea cartus de carbune bloc si a treia bloc ceramic Sterasyl De peste 10 ani am un filtru asemanator si fac schimb la picatura si nu am avut niciodata probleme cu apa din retea (si ani de zile am avut discusi la care schimbam 100%/zi ).
This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2016 11:21:20
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Uite aici am discutat subiectul acum cativa ani: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27423.page. Ia doar partea de filtrare pana la Sterasyl... Poti sa o pui la bucatarie si bei si tu apa mai curata (sterasylul filtreaza inclusiv e-coli ca tot e subiectul fierbinte pe sticla).
Am facut postul Sticky pentru ca vad se cauta subiectul...
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
lukitza wrote:Cred ca orice substanta ai baga in acvariu nu-i afecteaza instant.
Anul trecut circula pe forum filmuletul unui coleg care a pierdut toti pestii in 15-20 de minute dupa un schimb de apa. Imi pare rau ca nu-l mai gasesc, oricum era dureros sa-l urmaresti. Erau tot africane si prezentau cam aceleasi simptome. Si parca tot prin primavara se petrecea evenimentul.
Si totusi, Fabian zicea ca si in acvariul de carantina avea aceeasi apa ca in cel mare si acolo isi reveneau miraculos.
Legat de ce baga astia in apa, pestii ca pestii, dar rahatul ala il bem si noi.
Probabil nu are acelasi efect ca la pestii dar sigur nu e ok.
Asa este! Si dupa ce isi reveneau, ii puneam la loc in acvariul mare si inghetau la loc, pierzandu-si culoarea instantaneu...
Referitor la sistem, asa cum zicea un coleg "asta da firewall"