Imi creste ceva pe o piatra....cred ca este o macroalga! Oricum arata foarte bine Stie cineva ce este? O am de cand am luat piatra dar erau doar vreo doua frunzulite, acum de doua saptamani a inceput sa se dezvolte foarte bine.
Foarte tare!
A ajuns Iasiul sa faca un acvariu-doua doar cu materiale locale, iar daca aveai sump bagam si duritati ...
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Acum totul se muta in acvariul de 112l!
Ca specificatii avem asa!
Acvariu 80x35x40
Sump 60x30x30
Skimmer B-M 3
Lampa led KEY3 .....140w cred
Pompa recirculare 2.000l/h
Poma valuri jebao rw4
Piatra vie 11kg noua plus vreo 10 din acvariul vechi
Temperatura 26 grade
Salinitate 1024...trebuie sa o cresc putin
PH-8
KH-10
NO2-0
NO3-5 spre 10
Cred ca am sarit un pic peste ciclare....piatra fiind vie si dozant seachem stability am ajutat putin!
Oricum nu bag nici pesti nici corali inca, am bagat doar 4 melci care sunt foarte incantati de algele de pe piatra vie )
GSP de pe piatra care a venit e bucuros si el cand are lumina de afara ! Cred ca saptamana viitoare bag echipa CUC...ca au ce manca la greu!
Sa nu bagi prea multi cuci , pune putini si diversificati , oricum daca menti parametri apei ok nu o sa ai alge si numai mor de foame dupaia ,e pacat de ei , am patit-o
Si cam asta am pus in sump, care are doua camere!
1 compartiment cu Skimmer Nac 3, saculet cu phosguard,ventilator racire si un filtru HOB cu matrix dat aproape la picatura !
In al doilea compartiment pompa de recirculare!
Am si eu o intrebare....ce sa fac sa nu se mai adune atata mizerie in sump!
Sumpul nu este compartimentat....in el am Skimmer si pompa de retur plus un saculet de matrix!
Tevile din overflow vin direct intr-un ciorap din ala de filtrare de la Peti, foarte fin!
In 5-6 zile deja pe fundul sumpului se pune o gramada de mizerie si trebuie sa o trag toata cu furtunul! Este vreo solutie spentru a nu mai avea atata mizerie? Sa pun perlon in ciorap?
Ar trebui sa ai cel pu?in doua compartimente. Unul în care sta skimmerula cu nivelul de apa fix ?i unul pt retur.
Asa o sa poti pune material filtrant intre ele ?i o sa ai mizerie doar intr-unul.