Totul decurge conform planului pana acum No2-0
No3-fara numar (peste 50 PPM)
In seara asta fac un schimb masiv de apa...cred ca vreo 40%
Alge nu am
Lumina am crescut-o de ieri de la 2 la 3 ore pe zi!
Cateva poze..zooasi nu prea imi place cum arata...nu le convine ceva la mine!
Si ce este minunea asta din mijloc pufoasa? Se plimba pe pietre peste tot!!!
Revin cu teste
Ph-8
Kh-9.8
No2-0
No3-fara numar....si cand zic fara numar, ma refer ca sare de culorile testului...se face mov inchis de tot! Am zis ca e gata ciclarea si sa fac un schimb de 25% apa!
Am facut schimb de apa saptamana trecuta de 2 ori la interval de 5 zile si inca odata azi! Verificat test No3...la fel! Ce poate sa imi creasca asa de mult nitratii si sa nu scada nici la schimburi masive de apa...ca mai am un pic si il deciclez de la atata schimb de apa! Pesti nu am in apa, doar un crevete si ceva melci!
Apropo am verificat iar cat scoate osmozorul ...12ppm. Cam mult dar nu cred ca din cauza asta e asa mare No3-ul.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/02/2016 12:55:52
aerosv wrote:Verifica testele sa fie ok, testeaza apa de osmoza si daca iti da 0, atunci e posibil ca valoarea sa fie corecta.
Totusi la un schimb de apa de minim 10% ar fi trebuit sa ai nitratii mai diluati si nu in aceiasi concentratie.
Am zis...osmozorul imi scoate valoarea de 12ppm dar nici asa nu cred ca poate fi asa mare valoarea No3-ului
Cred ca de fapt colegul vorbea de testat apa de osmoza pentru NITRATI (NO3), nu cu TDS-ul.
Ideea este ca daca faci testul de nitrati pe apa de osmoza si iti iese 0, atunci testul ala s-ar putea sa fie cat de cat corect. In momentul asta, tu din pacate nu stii daca tie bun sau nu testul, pentru ca ai facut teste DOAR cu ala si DOAR pe apa din acvariu.
Teoretic testul este bun, am testat si alte acvarii cu el si era ok..inclusiv aici in acvariu inainte sa bag alta piatra vie necuratata No3-ul era mult mai jos!
De la ultimile modificari in acvariu No3-ul este urias de mare
Dupa trista experienta cu Yellow clown goby, care a ajuns mort din cauza transportului, am hotarat sa imi iau un Bicolor Blenny
Ajuns acasa pe fuga (trebuia sa ajung foarte urgent la un sprit), am facut o aclimatizare de tot rahatul...mai exact maxim 10 minute de aclimatizare.
M-am uitat la el si parea foarte OK. M-am intors acasa dupa cateva ore si el era la fel de bine, ascuns intr-o gaura dintre pietre!
Azi dimineata statea pe nisip,un pic pe o parte, iar crevetele il tragea de coada....probabil sa il ascunda si sa inceapa sa in ciuguleasca!Am crezut ca este mort, dar cand am bagat penseta a inceput sa inoate prin acvariu. Nu inoata haotic dar cand se opreste se lasa pe o parte!
O fi de la proasta aclimatizare? Sau nu ii prieste acvariul meu! Mai are vreo sansa? Ceva pareri?
Cam asa arata de rau.
Nu se vede bine ca este poza facuta cu telefonul de catre nevasta Da din gura si aripioare dar sta intr-un loc...nu inoata decat deca il imping cu ceva!
adrianyva wrote:Cam asa arata de rau.
Nu se vede bine ca este poza facuta cu telefonul de catre nevasta Da din gura si aripioare dar sta intr-un loc...nu inoata decat deca il imping cu ceva!
Nu stiu de ce e de ris dar... pestele este in moarte cerebrala...o sa moara in scurt timp.
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Nu este nimic de ras...ai inteles tu gresit...sunt foarte suparat din cauza pestelui
Rasul era pentru poza care a facut-o nevasta-mea, nu se intelege mai nimic!
Daca este in moarte cerebrala de ce inoata totusi daca il imping cu penseta...parca se trezeste si inoata normal pe distante scurte
Eu nu inteleg care e motivul pentru care a ajuns asa....parametrii apei sunt ok odata de pepermint-ul o duce bine!
Pestele l-am gasit a doua zi mort din pacate!
Cateva poze cu noi cu acvariul...si ce sunt punctele astea din prima poza? Oua de melc?
Rog un moderator sa intorca pozele ca iar au aparut intr-o parte.Multumesc
This message was edited 1 time. Last update was at 17/03/2016 20:53:45