[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Butelie neindicata pentru CO2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut. Cum nu am mai gasit pe forum nimic legat de situatia asta, o sa va supun atentiei urmatoarea situatie:
Am mai multe butelii rusesti pentru voiaj (5 litri) image
la care se poate monta asa ceva :
image
(am si unele cu reductia montata pe care le folosesc cu gaz de mai mult timp fara probleme). Am vreo doua butelii care nu mai au gaz si ma gandeam sa folosesc una pentru CO2 (bineinteles dupa aerisire in prealabil). A incercat cineva asa ceva? O sa pot folosi butelia asta?
Mentionez ca am reductor pentru ea.

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
mihai20005
Member

IP:

Daca il convingi pe cel care face refill la butelii sa ti-o umple si e in stare buna, parerea mea e ca o sa poti.

"In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc"
[Yahoo!]
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Butelia este in stare foarte buna si cum am spus a fost testata ani de zile cu gaz fara probleme. Pozele puse mai sus sunt de la una dintre ele care nu are reductia montata inca, dar am doua butelii cu ea pusa si acestea au fost testate.

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
mihai20005
Member

IP:

Atunci poti incerca sa te duci sa o incarci .

[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

bogdanel wrote:. A incercat cineva asa ceva? O sa pot folosi butelia asta?
Mentionez ca am reductor pentru ea.

nu te risca! fiecare gaz care se imbuteliaza se baga la o anumita presiune si are un grad mai mic sau mai mare de coroziunie asupra materialelor din care sunt facute buteliile.
buteliile de gaz sunt mult mai usoare raportate la cele de Co2.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:Atunci poti incerca sa te duci sa o incarci .

Auoleuuu nici in gluma nu mai spuneti d`astea ca poate unu` o ia in serios.
Acum am vazut topicul si va avertizez cat se poate de serios sa terminati cu improvizatiile cu care v-au invatat unii si altii ca aici chiar nu e de joaca
Butelia de voiaj nu rezista la mai mult de 10-15 atmosfere si practic daca incerci sa bagi CO2 sari in aer de nu te vezi
NU TE JUCA!
Oricum nimeni de la un centru de incarcare nu ti-ar fi permis asa ceva dar sa nu iti treaca prin cap sa incerci ca la modul serios cred ca pierdem un user ...si te vad tinar Bogdanele tata.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
mihai20005
Member

IP:

Ma simt nevoit sa raspund, pt ca din cauza mea se putea intampla o nenorocire, eu am crezut ca fiind vorba de gaz (eu am crezut de gaz de CO2), nu de gaz de butelie.

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:Acum am vazut topicul si va avertizez cat se poate de serios sa terminati cu improvizatiile cu care v-au invatat unii si altii ca aici chiar nu e de joaca
Intaresc cele spuse de Sandu, eu avind trista experienta de a fi asistat le efectele exploziei unei butelii cit o sticla de Cola. Pentru cei care n-au prins forumu' vechi va spun c-a facut in perete o gaura cit butelia de mare. Pe tavan era o urma sanatoasa - probabil o bucata din regulatoru' de presiune trecuse p-acolo.

Sandu wrote:Oricum nimeni de la un centru de incarcare nu ti-ar fi permis asa ceva
Nu m-as mira sa gaseasca la noi pe cineva s-o umple smilie . La inceput cit e rece butelia dupa umplere ar parea ca lucrurile merg bine. Si dupa ce ajunge la temperatura camerei (creste presiunea) e bine sa nu fie nimeni pe aproape ca-l imprastie pe toti peretii .

Sandu wrote:dar sa nu iti treaca prin cap sa incerci ca la modul serios cred ca pierdem un user
Eu era sa pierd un amic . Bine ca era in alta camera .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

La experienta voastra m-am gandit sa intreb inainte de a face ceva. Asa ca m-am linistit cu ideeile astea . Merci mult pentru ajutor

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Bogdanelule ori te faci aviator de joasa inaltime ori acvarist.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Rog tare mult un admin sa modifice titlul topicului sa nu indrazneasca cineva sa incerce asa ceva acasa, ca daca citeste doar prima parte a topicului, se si duce sa caute prin boxa buteliile cu care mergea la picnic!

Bine ca mai avem oameni responsabili pe aici, sincer sa fiu imi si sclipise ideea ca am de vanzare de la ultima mutare 2 butelii!!! Nu faceti ca mine!

http://www.seachem.ro
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

lukaboy wrote:Rog tare mult un admin sa modifice titlul topicului sa nu indrazneasca cineva sa incerce asa ceva acasa

Am modificat, sper ca s-au lamurit cu totii ca CO2-ul nu se incarca in butelii de voiaj. Acum inchid aici discutia si topicul

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: