[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - Cloudy Rocks  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Nu doar po4, toate macroelementele sunt lipsa la matale.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E un film subtire verde pe geam care apare la 2 zile deja dupa ce am curatat geamul.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu te mai chinui. Tom Barr spune despre alga asta ca trebuie lasata cel putin 2 saptamanai si dupa aia trebuie curatata (intre timp faci schimbarile necesare).

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:E posibil ca hydrocotile sa consume rapid nutrient din apa si sa lase plantele cu crestere mai lenta fara ?

Io zic ca da. As mentine-o intr-o cantitate destul de mica si constanta. Si as mai creste fertilizarea.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

O sa incerc asta cu mentinutul intr o cantitate mica desi nu prea mai imi permite jobul sa stau pe linga acvariu . Trebuie insa sa o fac mai ales ca si monte carlo creste tare frumos . Am sa cresc si fertilizarea . Multam tare te interventii ( sint atent la tot ce scrieti ) .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am multe Frunze de eleocharis galbene asa de citeva zile . Nu stiu sint batrine , e vreo dereglare in acvariu ... Partea rea e ca plec dimineata la serviciu si mai vin seara si nu prea mai am vointa sa studies cauzele . Nici nu stiu care ar fi , am crescut parvula in conditii mai austere si nu am avut treaba .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aseara am pus NPK 2 ml . Am facut un test acu seara si nus mi se pare ca e spre 0 valoarea NO3 . Ciudat asa ca mi s au facut destule alge verzi punctiforme si pe plante si pe pietre .
[Thumb - IMG_2361.JPG]

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si o poza cu algele in cauza ( scuzati calitatea )
[Thumb - IMG_2370.JPG]

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu cred ca a aceiasi problema care o am si eu , lispa totala de macro / NPK
Teste po4 ai ?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

uuuuffffffff... daca nu vorbesti in ppm de substanta activa (NO3/PO4, etc) nu stim ce sa-ti spunem. Faptul ca ai pus 2ml dintr-o solutie "NPK" (pentru mine cel putin asta este un nume generic - sunt zeci de produse care au in denumire si NPK) nu imi spune nimic. Nu stiu ce concentratii de substante contine si ar mai trebui sa calculez ce inseamna acei 2ml la volumul acvariului tau...

Peste tot o spun (si vad ca nu intelege nimeni ) ca trebuie sa vorbim in aport de substanta activa in ppm, deci cu cat creste concentratia de NO3 si PO4 daca ai pus cele 2 ml de solutie. ppm (parti per milion = mg/l) este o unitate de masura care nu tine cont de volumul acvariului, o poti compara cu tintele normale pe care trebuie sa le ai in acvariu, o compari cu valorile masurate cu testele...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

sunt de la excesul de lumina, cate ore tii lumina aprinsa? cati cm de luciul apei?
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

NPK de la JBL ai pus ?

http://microsites.jbl.de/ProScape/en/fertilizer/jbl-proscape-npk-macroelements/
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Deci pe rind raspund.
Lucian sorry nu am cumparat inca test de po 4 , am sa iau in weekend . E adevarat ca e relative totul fara teste complete .
Prostia este ca e un test all in one si pui si ce trebuie si ce nu .
Lumina nu cred ca am in exces, e vb de 2 tuburi t5 de 28w la 126l brut .
Este JBL macro ce pun .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Interesant ca au o rat ade crestere f rapida algele astea , apar la citeva zile si pe Frunze noi aparute . Nu am avut in primele saptamini de la start si am acum ....
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

conform MDC este un dezechilibru intre Ca-Mg cu exces de fier, daca aia e Rhodophita, sper sa nu gresesc
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si cum rezolv asta ?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

nu ai inteles ce am spus eu. In loc sa ne spui ca ai pus 2ml de solutie NPK ar fi trebuit sa calculezi si sa ne spui ca ai pus 1ppm NO3 si 0.04ppm PO4
Datele le-am luat din link-ul dat mai sus de skija: http://microsites.jbl.de/ProScape/en/fertilizer/jbl-proscape-npk-macroelements/
Daca vrei sa calculezi mai exact gasesti un calculator profi facut de JBL aici:https://www.jbl.de/en/proscape-calculator/proscape/proscape-calculator-for-fertilizer-light-and-substrate
Dar sa revenim la ce ai pus in acvariu... Am calculat aproximand ca in mod real tu ai ~100l de apa.
1ppm de NO3 este f.f. putin nu mai vorbesc de fosfati. Ei recomanda sa pui 5ppm NO3 (mg/l cum este dat la ei pe site )
Cu testele alea n in unul nu faci nimic. Pentru inceput, pana iti formezi ochiul, iti trebuie test de NO3 si PO4.

LE:
rodoselada wrote:conform MDC este un dezechilibru intre Ca-Mg cu exces de fier, daca aia e Rhodophita, sper sa nu gresesc

Nu este Rhodophita. Este GSA (Green Spot Algae). Uita-te in articolul asta. Recunosti piatra ta la capitolul GSA?

Dupe ce rezolvi cu nutrientii o dispara si algele, daca nu o sa ai ocazia sa le inveti pe toate ceea ce nu-ti doresc.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/10/2015 22:43:21

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai am scris un pic mai sus Lucian, simbata iau test de PO4 si testez . Am sa te tin la current cu valorile care le citesc . Mersi tare mult de ajutor .
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

tin sa specific ca cea ce iti pun mai jos este din Metoda Dezechilirelor Controlate de Christian Rubilar

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/69737-method-controlled-imbalances-summary.html

b) Ca si Mg

Ratia de 4:1 pentru Ca:Mg nu este folositoare pentru plantele de acvariu. Daca aveti prea mult PO4 in acvariu si aveti si un dezechilbru intre Ca si Mg, veti avea GDA. Din experienta mea, daca adaugati macro, rata intre Ca si Mg trebuie sa fie 1:4.
Putem afla cat Ca:Mg avem nevoie in acvariu, totusi, daca sunteti incepator va sfatuiesc sa asteptati pana mai prindeti experienta

Protocolul Mg:

1.50% schimb de apa
2.Nu mai fertilizam cu nimic
3. Adaugam 0.3 ppm de Mg zilnic pana cand apare alga “.3. RODOPHYTAS SP. 3�
4. Apoi aplicam protocolul specific pentru acesta alga descris in capitolul dedicat

In ceea ce priveste Ca, adaugati 25% din cantitatea determinata de Mg

O alta metoda ar fi sa utilizati rotala wallichi: acesta se topeste cand este prea mult Mg.
Rotala Macranta consuma cu prioritate Ca, deci va modifica consumul de Ca din acvariu. Putem spune acelasi lucru si despre ammania gracilis, daca planta se inegreste, atunci este un lipsa de Ca

Rata intre Ca si Mg este o generalizare. Plante care consuma cu precadere unul din elemente vor altera acest raport, dar puteti determina consumul cu ajutorul protocolului descris mai sus.

In mod normal, prin schimburile de apa adaugati Ca suficient. Daca aveti apa moale cu kH scazut, puteti folosi aragonit in filtru.

Cand aveti aveti un dezechilibru legat de Ca veti stii pentru ca veti avea rodophyta algae sp.2 sau, daca aveti si un dezechilibru legat de PO4 veti avea GDA

This message was edited 1 time. Last update was at 29/10/2015 22:42:13

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

@rodoselada: vezi ca i-a raspuns mai sus. Este GSA

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: