M-am tot uitat pe diferite site-uri la poze cu "acvarii de vis" si tot vedeam background-uri frumoase... cu roci adevarate sau artificiale... se vedeau foarte frumos in acvarii.. asa ca am intrat de curiozitate pe site-uri de specialitate sa vad cam cat ar costa unul... Unul era in jur de 500 lei (dimensiunile acvariului meu 60x45)... Am ramas surprinsa asa ca am incercat sa fac eu unul acasa
Am folosit zapada artificiala, silicon, ciment,pulbere de marmura si oxid de fier pentru culoare.....Inca nu este gata.. mai am de dat ultimul strat de ciment (in total 3 straturi) dar cam asa arata pana acum :
Proaspat taiat :
Lipit si smirgheluit (Le'am dat straturilor cat de cat forma unor pietre de rau):
Cam atata loc ocupa in acvariu (rama acvariului)
Dupa a 2a mana de ciment cu oxid de fier rosu:
Astept sugestii.. pareri si sfaturi ....Am sa postez poze cand este gata si pus in acvariu (E foarte usor de realizat acasa... nu da-ti bani pe cele din comert ca e "JAF LA DRUMUL MAREEE!"
IP:
Chiar e jaf la drumu' mare,insa mi se pare mult de munca la unul profesional Decorul este pe putin spus interesant,mai ales pt faptul ca mi se pare ca e pus.....invers?? Pe ideea ca ...straturile ar fi trebuit puse la pietre margine in margine,nu una peste alta.Ma gandesc totusi ca e bine si asa
Ps: dimensiuni: 200x60cm....
Cochetam si eu inainte cu ideea de background DY... dar am ajuns la concluzia ca "ce este facut "pe masina" sau... cu "mana de neamtz"... nu vei reusi niciodata sa reproduci acasa in curte". Cu siguranta, este buna si varianta DY... dar doar atunci cand nu doresti ceva anume....
This message was edited 1 time. Last update was at 06/07/2015 01:10:41
Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
se poate face si in "curte " de zici ca e de la "mama lui" ... am sa postez dupa ce e gata... acum e in lucru.. doar le'am taiat.. lipit si turnat 2 maini de ciment.. dupa a3a mana voi incepe cu pictatul (aici e adevarata provocare) ma pricep cat de cat sa pictez si il voi face sa para cat mai real
Nu numai pictatul este o provocare. Si forma segmentelor care alcatuiesc backgroundul, si aranjamentul acestora necesita ceva talent si imaginatie. Si nu toti suntem Brancusi. Asa ca mai bine dai banul pe ceva care copiaza fidel natura, decat sa te multumesti cu ceva ce se vede din avion ca e artificial.
Nu vreau sa te demoralizez, este prima ta incercare de background, probabil urmatoarele vor fi mult mai bune, dar "pietrele" tale au toate cam aceeasi forma, aceeasi dimensiune, sunt prea simetrice, iar aranjamentul ala n-o sa-l vezi nicaieri in natura.
Iti urez succes cu urmatoarele creatii si maine poimaine poate te vedem la vanzari cu backgrounduri superbe. Si cel pe care ti l-am dat exemplu, tot de mana omului e facut pana la urma.
Cam asa arata Background'ul meu .. eu zic ca e destul de realistic..iar pietrele nu le gasesti asa in natura.. dar le cauti si le asezi simetric... asta am vrut sa fac.. dar numai ca nu le'am cautat ci le'am construit...am muncit oleaca la el ce e drept.. dar in seara asta l'am terminat.. Enjoy ... astept pareri/opinii/sfaturi...
This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2015 21:58:24