[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
buna  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ma numesc Alexandra...sunt si eu incepatoare..am un acvariu de 200l unde tin neoni, tetra, zebre, molly, xipho...cu plantele nu prea ma pricep. Acvariul nu are neoane, doar lumina zilei, este pus langa geam...as vrea si eu un sfat..cu plantele in general...doresc nume de plante usoooooor de intretinut..multumesc
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare...intai de toate vreau sa te intreb cum bate soarele la tine in geam...daca bate direct pe acvariu...lumina solara o sa ti-l umple de alge; nu e prea ok sa-l tii in bataia soarelui.

cat despre plante din cate stiu eu, cele din categoria easy ar fi: Vallisneria, anubias, echinodorus si or mai fi...or sa completeze colegii cu ceva mai mult level decat mine

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Buna si bine ai venit pe forum.

Ar trebui sa ne dai mai multe detalii despre setup-ul acvariului... care sunt dimensiunile (in special inaltimea va conta pentru plante), ce tip de substrat ai, ai sau nu si substrat fertilizant sau doar pietris, cum stai cu filtrarea... etc.

Intr-adevar acvariul nu trebuie sa stea in lumina directa a soarelui deoarece astfel se vor crea alge.

Sunt multe plante care nu necesita foarte multe cerinte din punct de vedere lumina si CO2 insa ar trebui sa te gandesti serios la achizitionarea unei lampi inainte sa intrebi de plante.

Orientativ plante easy sunt, pe langa cele enumerate de Disciponel, si Bacopa australis, Bacopa caroliniana, Cabomba caroliniana, Egeria densa, Ludwigia repens sau ca gazon Taxiphyllum barbieri (Java moss).

Insa nu ar trebui sa te gandesti doar la dificultatea plantelor, ci si sa le creezi un mediu propice in care sa creasca

Succes

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

plantele cresc dar cum cresc asa se si destrama...acvariul este pe colt are 200 l este destul de inalt pot spune. ?nu i.am facut masuratorile,am pietris,m.am gandit si la fertilizant,dar cand v.a mai fi buget,si ca lampa ce sa folosesc pt ca m.am uitat dar nu stiu cum le.as monta daca el este pe colt..ca nu are capacul original....are o luna de cand il am,algee nu mi.a facut.am filtrul de la aquael...temperatura 24 25
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

ele fac frunzulite...am mai vazut ca si unii pesti le mai devoreaza. ?.ma gandesc si la asta.barem limnophila sessiliflora vad ca zboara frunzulite prin acvariu de a chelit saraca....si althernatera face frunzulite dar pana ajung frunzele la maturitate sunt ciopartite
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

o poza face cat o mie de cuvinte
poti pune o poza ?

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
Shaba
Member

IP:

S-ar putea sa gasesti colegi de pe forum care sa iti construiasca un capac cu tot cu instalatie de lumina contra cost, insa va trebui sa masori acvariul, ca sa ai dimensiuni exacte.
Filtrul ce model de Aquael este? Conteaza sa ai detalii pentru ca, spre exemplu, daca baga si aer in acvariu nu e ok. Plantele au nevoie de dioxid de carbon ca sa creasca, nu de oxigen.
Poti sa pui EasyLife EasyCarbo

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

Am easy life easy carbo,pun cate 5 ml pe zi...nu stiu dacaveste suficient pt un acvariu de 200 l...cum incarc poza
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

+1 cum a spus noul nostru coleg shaba s.a documentat in ultimele zile :p

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

image
Shaba
Member

IP:

BratuAlexandra wrote:Am easy life easy carbo,pun cate 5 ml pe zi...nu stiu dacaveste suficient pt un acvariu de 200 l...cum incarc poza

poti folosi site-ul http://img.plici.ro/ pentru a uploada poze, dupa care iei linkul care ti-l da acolo si il pui in postare intre codul de mai jos
[img]AICI VINE LINKUL[/img]

paradoxx wrote:+1 cum a spus noul nostru coleg shaba s.a documentat in ultimele zile :p

Poti sa o mai zici odata. Noroc cu timpul mort de la munca intre rulari de scripturi

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

alex, trebuie neaparat sa iti iei ceva lampa/neoane,plantele nu numai ca nu iti vor supravietuii si acvariul va face alge,dar vara asta nu stiu daca vei avea mai putin de40de grade in apa,trebuie indepartat neaparat de langa geam
shaba: f bine ai facut,te sustin si ma bucur ca esti atat de interesat,majoritatea incepatorilor nu le pasa prea tare,iar cei care au acvarii demult nu accepta faptul ca gresesc la unele metode

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

il voi indeparta..multumesc pentru sfat...dar lampa neon o..ceva sa lumineze pentru acvariul meu...m.am uitat pe net dar am vazut doar pentru acvariile dreptunghiulare...si nu stiu ce as putea alege pentru acvariul asta..si cum...cateva sfaturi...multumesc
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

http://www.aquariumprest.ro/products.php?605&cPath=53 ceva de genul ar merge...am inteles ca lumina rosie si albastra este ok pentru plante
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

sau lumina alba? Multumesc
Shaba
Member

IP:

Sincer eu nu sunt adeptul luminilor submersibile din motive obiective si pur estetice. Cat despre culoare cel mai bine pentru plante am inteles ca este lumina calda de 6500 Kelvin (Daylight)

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Alexandra, lampile alea, indiferent de culoare, au 6W. La cei 200 de litri ai tai, iti trebuie 33 de lampite d-alea, daca vrei sa respecti regula 1W/litru.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

In plus de asta, daca iesi afara si te orientezi putin, o sa vezi ca lumina vine de sus, nu din pamant ;)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

daca momentan nu am lampi deaia l.am pus langa geam...nu trebuia sa fi.... forumul este si pt sfaturi banuiesc eu...
BratuAlexandra
Junior member
[Avatar]

IP:

cred ca stiu si eu de unde vine lumina soarelui

Forum Index » Despre noi
Go to: