Author |
Message |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/10/2014 13:55:37
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
vazilian
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a91e54caf4ae7dcf7a1f13640fa21079.jpg)
IP:
|
Ziua buna
Vreau sa incep primul proiect in acvaristica dar pentru ca sunt la inceput am nevoie de ajutorul acvaristilor cu experienta de pe acest forum .
Bugetul restrans ma impinge sa caut cel mai bun raport calitate pret asa ca acum sunt in cautarea omului potrivit pentru construirea acvariului si a capacului de acvarui .
Dimensiunile acvariului vor fi : Lungime-1200mm, latime-400mm, inaltime-450mm cu geam de 8 sau de 10 clear float + capacul aferent cu instalatie de lumini T5 sau T8 .
Imi puteti recomanda pe cineva sau se pricepe cineva la confectionarea celor de mai sus ?!
Aveti sugestii legate de constructia acvariului si a capacului ?! va precizez faptul ca la lungimea si la latimea acvariului nu se poate umbla pentru ca atata imi permite spatiul dintre peretii unde vreau sa il pozitionez .
Astept raspunsul dvs
|
Enjoy ljfe |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/10/2014 15:32:28
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Salutare!
In primul rand am sa te rog sa treci pe la rubrica "Despre noi", sa stim si noi cum te cheama si de unde esti (in functie de asta iti putem face si o recomandare cu lipitul acvariului  ; de asemenea in profilul tau este o sectiune unde iti treci locatia si apare in stanga, sub userul tau).
In ceea ce priveste acvariul, eu te-as sfatui sa il faci de 50 cm latime. Nu e ok daca iese un pic din locul in care il pozitionezi?
As merge pe sticla de 10 mm, asta e unul din lucrurile unde este bine sa nu te zgarcesti la bani. Mai bine dormi linistit noaptea
Referitor la instalatia de lumina, ce fel de acvariu vrei? Plantat? Cichlidae?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/10/2014 23:52:39
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
Imi cer scuze ca nu m-am prezentat. Am completat rubricile indicate. Revenind la intrebari:
- din pacate nu pot umbla la latimea acvariului . locul unde vreau sa pun acvariul are L122cm , l45, practic daca fac acvariul cu latimea de 40 cm imi raman 5 cm ptr a trage furtunele si cablurile prin masa in acvariu (sau cel putin asa vad eu pozitionarea) . pot in schimb sa ma duc in sus inca 5 cm dar nu stiu ce as castiga.
- grosimea sticlei nu m-ar deranja sa fie de 10 desi 80% din cei cu care am vb mi-au spus ca este okey si cea de 8
-pentru inceput vreau sa fac un acvariu plantat.
Revenind la constructia acvariului nu gasesc in bucuresti o persoana priceputa care sa ma ajute cu construirea acvariului si a capacului.
Lucrez in logistica/distribuitie si pot scuti persoana care va face acvariul de multe drumuri.
|
Enjoy ljfe |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 00:08:11
|
stefanp
Moderator
IP:
|
vazilian wrote:Imi cer scuze ca nu m-am prezentat. Am completat rubricile indicate.
No problem, multzam' de intelegere
vazilian wrote:
- din pacate nu pot umbla la latimea acvariului . locul unde vreau sa pun acvariul are L122cm , l45, practic daca fac acvariul cu latimea de 40 cm imi raman 5 cm ptr a trage furtunele si cablurile prin masa in acvariu (sau cel putin asa vad eu pozitionarea) . pot in schimb sa ma duc in sus inca 5 cm dar nu stiu ce as castiga.
Inteleg, atunci raman dimensiunile precedente.
Lampa/capacul in cazul asta iti recomanda sa fie cu neoane T5.
As zice sa faci instalatia cu 4 tuburi de 54W (vei merge cu doua la inceput, dupa care cu trei...al patrulea dupa ce prinzi care-i treaba, dar e bine sa fie acolo, ca sa ai de unde in caz de nevoie). Doua balasturi, ca sa poti aprinde doua cate doua.
vazilian wrote:
- grosimea sticlei nu m-ar deranja sa fie de 10 desi 80% din cei cu care am vb mi-au spus ca este okey si cea de 8
Se poate si de 8, nu zic nu.
Eu unul insa as folosi 10 mm. (acvariul meu are inaltimea tot de 45 si l-am facut cu sticla de 10 mm).
Dar mai asteapta si alte sfaturi.
vazilian wrote:
Revenind la constructia acvariului nu gasesc in bucuresti o persoana priceputa care sa ma ajute cu construirea acvariului si a capacului.
Lucrez in logistica/distribuitie si pot scuti persoana care va face acvariul de multe drumuri.
http://pepika.ro
Da-le un telefon, cu siguranta de rezolva cu bazinul, cred ca si cu un capac confectionat pt nevoile tale.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 13:15:39
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
ziua buna ,
stie cineva cat de profesionista este persoana de pe olx care face capace si care mi-a spus ca face si acvarii ?! il gasiti la link-ul : http://olx.ro/oferta/fac-capac-acvariu-la-comanda-pt-acvarii-terarii-terariu-pt-reptile-ID8nhD.html
|
Enjoy ljfe |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 13:31:03
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Salut!
Se pare ca e vorba de colegul amintit aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/23971.page
Sorin3030 wrote:Din pacate va trebui sa dau si un feedback negativ.Am stabilit cu irukandji condtitiile pentru un pachet format din capac,masa si bazin(126L).Nu pentru economie am decis asta,ci cu gandul ca poate sa le faca impreuna,deci sa masoare exact dimensiunile sa se potriveasca.Asta se intampla cam pe 24 iulie.Am reusit sa primesc capacul si bazinul cred ca pe 10 august.Capacul mi l-a dat cu neoanele lui de incercare,a spus ca se duce si le cumpara pe ale mele cand primesc si masa.Pentru masa i-am lasat 300 ron in avans,pentru ca a spus ca nu are bani de materiale.Intre timp am fost plecat din tara,m-am intors pe 8 septembrie si de atunci incerc sa iau legatura cu persoana respectiva,care nu mai raspunde nici pe mail,nici pe messenger,nici pe forum,a disparut in ceatza.Bineinteles,masa n-a mai livrat-o,am cumparat una din Hornbach si am montat totul acum o saptamana.Vineri la 7 seara am terminat,sambata la 5 dimineata a inceput sa curga bazinul,puternic.Nu vreti sa stiti cat de placut a fost sa ma intalnesc sambata cu beneficiarul acvariului,dupa ce s-a trezit cu 50 de litri de apa in casa si a trebuit sa goleasca inca 50 de litri din bazin.Am achitat eu si pagubele si noul bazin cumparat tot din Hornbach.
Ca sa fac un rezumat,domnul Irukandji a incasat 650 de ron in total,pentru care a livrat un capac bun,cu neoane uzate,un bazin facut in bataie de joc,iar pentru masa,nu s-a mai deranjat nici sa apara.Daca totusi apare si are ceva de comentat,am pastrat si bazinul ca proba,sa nu creada cineva ca ii stric "firma" degeaba.Cred ca am avut destula rabdare inainte sa ii dau feedback-ul.Prefer sa scriu aici,ca sa nu se mai tepuiasca si altii.Ca un sfat pentru doritori...in afara de capac,nu va luati nimic hand made.Ori va faceti singuri,ori cumparati,pentru ca "economia" pe care o puteti face nu este suficient de mare cat sa merite nervii si problemele.
In acelasi timp, tot de colegul respectiv se vorbeste de bine: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29724.page
eugen.popp wrote:Salut!
Vroiam sa va spun ca mi-am reparat lampa la irukandji si recomand tuturor. In plus mi-a facut si upgrade de alimentare separata pe cele 2 perechi de neoane.
Eugen
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 14:36:53
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
multam de raspuns . una calda una rece, inteleg ca a facut capace okey , a dat tepe cu mesele si a facut acvarii cu ``gauri`` .
faptul ca nu a putut sa imi arate munca lui mi-a dat de banuit.
raman totusi fara constructor la acvariu.
hai sa punem problema altfel : credeti ca gasesc un pret mai bun de 550 ron la un acvariu de 120/40/45 cu geam de 8 ca cel de la aquadec ?!
|
Enjoy ljfe |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 14:50:14
|
stefanp
Moderator
IP:
|
stefanp wrote:
http://pepika.ro
Da-le un telefon, cu siguranta de rezolva cu bazinul, cred ca si cu un capac confectionat pt nevoile tale.
I-ai sunat?
Nu te uita doar pe site, ca iti lipesc dupa ce dimensiuni vrei.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
romica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 14:54:38
|
romica
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/5460b9ea1986ec386cb64df22dff37be.jpg)
IP:
|
Eu mi-am luat de curand geamurile pentru un acvariu nou (care va avea dimensiunile 100x45x45) si m-au costat 135 lei, inclusiv cantuirea. Un tub de silicon Dow Corning 881 e in jur de 35 lei, iar lipirea o fac ajutat de sotie. Am mai lipit unul acum 2 ani (dupa ce m-am documentat pe net) si vad ca rezista foarte bine.
In cazul in care te hotaresti sa-l faci singur economia este serioasa fata de unul luat de-a gata.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 15:35:46
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Daca esti absolut sigur de ceea ce faci, da, economisesti.
Daca nu, s-ar putea sa-ti para rau pe urma...
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 17:01:32
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
foarte bine a spus stefanp . eu unul va recunsc ca tot ce am facut in casa are amprenta mea ,gresie , facianta , parchet , mobila , zugraveala , usi montate, pana si la masina m-am bagat si am tot pus cate ceva dar parca la acvariu nu m-as baga fara un pic de ajutor. investesc bani sa alerg pesti prin casa ?!
PS am dat un mail la pepika dar ptr ca nu mi-au raspuns am sunat si mi-au spus ca o sa ma contacteze cineva de la ei.
|
Enjoy ljfe |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2014 17:15:33
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
ptr romica: stiu preturile , la cristal brad este 90 ron m2 , la aquqdec este 93 , cantuirea costa intre 9 si 13 ron metrul liniar deci pretul acvariului cu tot cu cantuire nu depaseste 220-230 ron . adezivul dow corning 881 este 29 de ron pe mai multe site-uri. in concluzie materialele costa 260 iar pana la cea mai mica oferta (aquadec in cauza) 560 ron sunt 300 de ron manopera. nu este cam mare pretul manoperei ?!
|
Enjoy ljfe |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/10/2014 12:42:35
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
salut , am vb cu cei de la pepika , foarte okey desi mi-au raspuns cu intarziere . pretul cerut pe acvariu este undeva peste 600 ron .
mai incerc sa vb cu cineva si apoi dau okey-ul ptr construire la cine are cel mai bun raport calitate/pret
|
Enjoy ljfe |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/10/2014 12:57:03
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Salut,
- In cazul in care optezi pentru un acvariu facut de o firma (pepika, sa zicem), atunci primesti acasa un acvariu. Tot ce mai ai de facut este sa incepi sa-l amenajezi.
- In cazul in care optezi sa-ti faci singur bazinul, trebuie sa iei in calcul:
a) pret achizitie materiale,
b) geamurile alea nu vin singure la tine acasa... tre' sa le cari.
c) munca depusa si timpul pierdut cu pregatire / lipire / curatare ulterioara.
Nu e mare lucru sa lipesti un bazin, da' mie mi se pare ca efortul nu merita banii economisiti... intotdeauna am preferat sa apelez la o firma.
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
vazilian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2014 14:46:50
|
vazilian
Membru de baza
IP:
|
salut, m-am decis sa il fac prin Dan Balan de la pepika ( mi se pare super okey ).
acum trebuie incep documentarea despre constructia lampii . ptr inceput o sa pun 2 neoane urmand in functie de evolutia acvariului sa mai pun 2 .
Este vreo firma mai ieftina deca marbatrade de unde pot cumpara drosere osram, suporti de neoane , neoane osram in bucuresti?!
si inca ceva butoane , cabluri , diverse nimicuri de calitate unde gasesc si eu ?!
|
Enjoy ljfe |
|
 |
|