Cum adica nu pot? Ca uite, tocmai ce mi-am spus parerea.
Serios vorbind:
- anthias e o specie dificila si mofturoasa... au gurile mici si nu mananca orice... sunt sensibili, se imbolnavesc primii si mor inaintea tuturor celorlalti.
- chromis e o specie ciudata si neinteleasa... aparent, sunt pesti rezistenti la orice... da' mor in mod suspect. Se duc, asa, unul cate unul.
Plm, eu nu as putea sa recomand nimanui sa-si ia pesti d-astia.
Mai sa stiti ca fara pesti ( adica fara caca si fara mancare multa) e foarte usor sa tii un bazin atata timp cat dozezi Ca, Mg si Kh. Cred ca as putea merge linistit fara schimburi de apa...
Dar parca bazinul fara pesti e gol si lipsit de culoare.
Asa ca raman la varianta cu 1 Flavescens 1 Xanthurum 1 Loricula si 1 Siganus Magnificus
koala wrote:
Serios vorbind:
- anthias e o specie dificila si mofturoasa... au gurile mici si nu mananca orice... sunt sensibili, se imbolnavesc primii si mor inaintea tuturor celorlalti.
- chromis e o specie ciudata si neinteleasa... aparent, sunt pesti rezistenti la orice... da' mor in mod suspect. Se duc, asa, unul cate unul.
Eu am luat acum aproape 1 an un grup de 5 chromisi si 6 anthiasi. In afara de 2 anthiasi care au dat coltul (unul cu rana aia urata la coada, daca-si mai aduce cineva minte, iar altul care s-a sinucis sarind din acvariu), n-am avut nicio problema cu ei. Mai mult, combinatia de verde-albastru a chromisilor cu roz-portocaliu a anthiasilor arata demential si mai si umbla tot timpul impreuna, iar de mancat mi-ar manca si degetele toti, daca m-ar prinde.
Probabil in combinatie cu pesti mari se streseaza si o iau in balarii, nu stiu ce sa zic, dar la mine nu e cazul.
koala wrote:
Serios vorbind:
Eu am luat acum aproape 1 an un grup de 5 chromisi si 6 anthiasi. In afara de 2 anthiasi care au dat coltul (unul cu rana aia urata la coada, daca-si mai aduce cineva minte, iar altul care s-a sinucis sarind din acvariu), n-am avut nicio problema cu ei. Mai mult, combinatia de verde-albastru a chromisilor cu roz-portocaliu a anthiasilor arata demential si mai si umbla tot timpul impreuna, iar de mancat mi-ar manca si degetele toti, daca m-ar prinde.
Probabil in combinatie cu pesti mari se streseaza si o iau in balarii, nu stiu ce sa zic, dar la mine nu e cazul.
Et voila! Asadar, se poate, nu e cazul sa generalizam.
Mai mult, combinatia de verde-albastru a chromisilor cu roz-portocaliu a anthiasilor arata demential si mai si umbla tot timpul impreuna, iar de mancat mi-ar manca si degetele toti, daca m-ar prinde.
Poate pana la urma sa razgandeste Catalin ;))
Eu am vazut pe youtube un bazin intretinut doar cu aquaforest si ca fauna avea doar pesti in cauza, diferite culori. Arata bestial la capitolul culoare si dinamica. Sunt pe tel si e cam petarda, ca puneam si linkul
IP:
CatalinBarbu wrote:Mai sa stiti ca fara pesti ( adica fara caca si fara mancare multa) e foarte usor sa tii un bazin atata timp cat dozezi Ca, Mg si Kh. Cred ca as putea merge linistit fara schimburi de apa...
Dar parca bazinul fara pesti e gol si lipsit de culoare.
Asa ca raman la varianta cu 1 Flavescens 1 Xanthurum 1 Loricula si 1 Siganus Magnificus
Asa te vreau acu' un an jumate am luat 4 chromisi, doar unul a cedat , restul nu-i pot prinde nici damselu nu il pot prinde....are fiecare scorbura lui in piatra
Sincer, eu nu cred ca ala e un bazin "de acvaristi".
Adica, ma indoiesc de faptul ca o sa arate le fel de plin, si dupa o juma' de an.
Uitandu-ma la descriere, zice ca e in a 10-a saptamana... adica, l-a ciclat fro' 3-4 saptamani si apoi a bagat pestii.
Care pesti, la momentul filmarii, aveau doar o luna de cand erau acolo.
Mda...este acvariul proprietarului Aquaforest. Intr-adevar este foarte animat dar bazinul este foarte mare comparabil cu al meu. Nu stiu daca cu 10 fatze din astea imaginea va arata la fel. Da bazinul e frumos nu zice nimeni, in schimb nu e pe gustul meu. Dpdv al pestilor ma refer...
De anthias si eu doar din auzite stiu ca-s cu pretentii, dar de chromis absolut de acord cu koala-merg o perioada si dintr-o data incep sa se imputineze on timp ce alti pesti nu au nimic, poate altii au avut ma mult noroc cu ei