[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un nou inceput, acvariu` de o luna, mici probleme  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

Salutari!
Sunt nou la voi pe forum si de o luna de zile mi.am facut un acvariu de 112 l cu niste pestisori simpatici, am intrat pe forum pt ca am nevoie de niste indicatii si sfaturi in ceea ce priveste un acavriu sanatos, am avut deja probleme cu acvariul si aparent au revenit....
Ca idee de inceput o sa pun cateva poze si eventual un filmuletz pt a va da cu parerea si pt a spune unde am gresit si ce trebuie de facut in continuare.
[Thumb - 20140712_222153.jpg]

[Thumb - 20140712_222159.jpg]

[Thumb - 20140712_222202.jpg]

D.Marian
Junior member
[Avatar]

IP:

Si problema care este ?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/07/2014 00:22:43

psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

problema este ca pestilor pe "putrezeste" inotatoarele se fac niste puncte albe si din zona punctelor respective se distruge inotatoarea, le-am facut un tratament cu multicura..... de la easylife, iar dp tratament l-eam facut un schimb masiv de 40% din apa (ca la prospectul medicamentului) apoi in 3 zile zi-au revenit toti
Acum 3 zile am facut un nou set up la acvariu, am cumparat niste lemne, pietrisul cateva plante, am scos pestii din acariu am lasat 50% din apa am facut set-up-ul am completat cu apa declorinata apoi am bagat pestii iar la numai o zi am inceput iar sa faca aceeasi treaba cu inotatoarele.. li se "mananca" cozile.., si nu imi rezista plantele de acvariu.... m-am documentat si am vrea sa imi confectionez un reactor de CO2 (treaba cu sticlele si drojdia) si as vrea sa imi recomanzi te rog un substrat fertil pt ca stiu ca imi trebuie dar nu am mai avut bani luna asta, daca se poate ceva mai low buget..
edygilet74
Member

IP:

Salut,cozile si inotatoarele sunt mancate de scalari,ar trebui sa scapi de ei.
Substrat poti sa folosesi aquabasis de la JBL,dar sa pui neaparat peste el un strat de 3-4 cm pietris,manado sau substratul pe care il ai acum in acvariu.
vioras08
Junior member

IP:

Ai ciclat acvariul?
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

edygilet74 wrote:Salut,cozile si inotatoarele sunt mancate de scalari,ar trebui sa scapi de ei.
Substrat poti sa folosesi aquabasis de la JBL,dar sa pui neaparat peste el un strat de 3-4 cm pietris,manado sau substratul pe care il ai acum in acvariu.
Nu scalarii sunt vinovati!Chestia cu "apare un punct alb si se distruge inotatoarea" este de fapt o bacterie care apare datorita calitatii scazute a apei!Daca scalarii ii mai ciupesc ar trebui sa para inotatoare sanatoase si gaurite,nu cu puncte albe pe ele.Asa ceva imi atacase toti betta care ii am!Este persistenta rau.Poti incerca sa o omori cu albastru de metil pus in apa,ridici la 28-30 grade temperatura cateva zile,si faci schimburi dese de apa.Ar trebui sa schimbi cate 50 la suta din apa de doua ori pe saptamana pana scapi de bacteria asta.In acest timp sa nu speli filtrele,risti sa deciclezi acvariul daca o faci.

Ps:Scalarii si gupy nu fac casa buna! Scalarii vin din America de sud,bazinul Amazon,acolo apele sunt acide si au duritate mica.
Gupy sunt pesti de apa cu duritate mai crescuta si un ph de 7 sau 8.Plus de asta,cand scalarii cresc mari devin agresivi fata de pestii mici,mai ales daca se aleg perechi!Scapa de gupy,nu se potrivesc in peisaj cu ceilalti pesti ai tai.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

vioras08 wrote:Ai ciclat acvariul?

De asemenea ciclarea acvariului joaca un rol important!Un acvariu neciclat= numai probleme!
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

edygilet74 wrote:Salut,cozile si inotatoarele sunt mancate de scalari,ar trebui sa scapi de ei.

Nu e vorba de scalari...scalarii sunt foarte pasnici.... de ce sunt sigur ca nu-s scalarii...... privesc pestii des si mult) iar scalarii sunt achizitionati de o sapt.
Adica s-au inbolnavit inainte sa aduc scalarii.... pesti erau bolnavi ... le-a trecut.... am mai luat niste pestisori inclusiv scalarii si nu au avut nimic.. le-a reaparut chestia cu petele albe si putrezitu cozilor dp ce am facut un reset-up la acvariu si am schimbat cam 50% din apa....imediat dupa...a doua zi.
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

vioras08 wrote:Ai ciclat acvariul?

Da, l-am ciclat si l-am si testat. ciclarea a durat o luna. apoi am luat pestii (acum o luna de zile)
mentionez ca am testat doar amoniacul, ca nu am mai avut bani de teste.....
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Probabil au fin rot.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

adiacvaristu60 wrote:
Nu scalarii sunt vinovati!Chestia cu "apare un punct alb si se distruge inotatoarea" este de fapt o bacterie care apare datorita calitatii scazute a apei!Daca scalarii ii mai ciupesc ar trebui sa para inotatoare sanatoase si gaurite,nu cu puncte albe pe ele.Asa ceva imi atacase toti betta care ii am!Este persistenta rau.Poti incerca sa o omori cu albastru de metil pus in apa,ridici la 28-30 grade temperatura cateva zile,si faci schimburi dese de apa.Ar trebui sa schimbi cate 50 la suta din apa de doua ori pe saptamana pana scapi de bacteria asta.In acest timp sa nu speli filtrele,risti sa deciclezi acvariul daca o faci.

Ps:Scalarii si gupy nu fac casa buna! Scalarii vin din America de sud,bazinul Amazon,acolo apele sunt acide si au duritate mica.
Gupy sunt pesti de apa cu duritate mai crescuta si un ph de 7 sau 8.Plus de asta,cand scalarii cresc mari devin agresivi fata de pestii mici,mai ales daca se aleg perechi!Scapa de gupy,nu se potrivesc in peisaj cu ceilalti pesti ai tai.

ms pt informatii o sa scap de scalari oricum si am sa urmaz sfatul tau, o sa imi cumpar si albastru de metil si verde de malachit, unde gasesc mai multe inf dsp aceasta bacterie?
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

Faye wrote:Probabil au fin rot.

asa am crezut prima data, dar am obs ca fac punctulete albe, si de la punctuletele albe se distruge coada.... mi-e mila de ei....
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

psihoactiv wrote:
adiacvaristu60 wrote:

ms pt informatii o sa scap de scalari oricum si am sa urmaz sfatul tau, o sa imi cumpar si albastru de metil si verde de malachit, unde gasesc mai multe inf dsp aceasta bacterie?
Nici eu nu stiu sigur denumirea bolii,dar este apropiata de tail root,fin root este altceva.Cauta pe net tail root si gasesti.Cauzele aparitiei sunt multe.Si plantele sau pestii noi introdusi in acvariu pot aduce boala.Fa cum ti-am zis.Mie dupa ce le-am pus metil in apa in 48 h le-a trecut!Nu ai nevoie de altceva,doar albastru de metil.Boala poate fi cauzata de o bacterie sau ciuperca,sau poate fi o infectie atacata de ciuperca si care se intinde pe inotatoare.Daca mai vrei si un alt tratament poti folosi si sare neiodata.Sarea dezinfecteaza iar metilul distruge ciupercile.Dar nu folosi ambele deodata.Poti sa pui in acvariu albastru de metil,apoi schimbi apa peste o zi si pui sare,apoi iar schimbi apa o zi si pui albastru de metil.Ridica temperatura apei neaparat!Pestii au un sistem imunitar slab,iar temperatura ii ajuta sa lupte cu boala. Ps:Nu scoate scalarii de acolo!!Mai bine scoti gupy.Scalarii se potrivesc in mate cu ce ai tu acolo.Gupy nu se potrivesc .Adica eu vad ca ai multi pesti de apa acida si moale acolo,gupy prefera apa mai dura,usor bazica.Acum tu decizi ce zboara.Daca as avea eu acel acvariu as da toti pestii si as tine doar 2 perechi de scalari mari,dupa ce vor creste si un card mare de neoni,ar arata mai profi .Daca vrei sa tii scalari adulti cu neoni trebuie sa ii cresti impreuna de mici,altfel dupa ce cresc scalarii si bagi neoni,scalarii ii mananca.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: