[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Osram 740 ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat 2 tuburi Osarm Fluora 77, si supriza, cand le-am montat, mi-am dat seama ca pe unul scrie Osram 18W/740 Universal White , iar pe celalat Osram 18W/77 Fluora. Deci m-au tzapit. Osram 740 are o culoare galben-verzuie. Este bun pentru acvarii sau dimpotriva ? Am cautat ce spectru are, dar n-am gasit. Am lipit fire cu cositor pe terminale, deci ar fi cam dificil sa i-l returnez.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bobtech wrote:Osram 740 are o culoare galben-verzuie. Este bun pentru acvarii sau dimpotriva ? Am cautat ce spectru are, dar n-am gasit. Am lipit fire cu cositor pe terminale, deci ar fi cam dificil sa i-l returnez.

740-u' ar trebui sa aiba o temperatura de culoare de 4.000 K si un CRI intre 70 si 80. Eu nu l-as folosi.

Daca le spui ceva de protactia consumatorului ar trebui sa-l schimbe. Cred ca poti curata costiru' sa nu se vada.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu ca as comenta indicativul tubul despre care marturisesc cinstit ca nu am auzit nimic ...dar ce-i mai grav e ca nici Osram nu a auzit Ia mai arunca un ochi pe tub ca uite ce scriu baietii despre OSRAM 740... parca erau unele 840 da` daca nu m-a lasatmemoria mai aveau 2 cifre in fata

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

acum sunt la lucru si tubul e acasa, dar asa scrie Osram 18W/740.
Am cautat si eu si n-am gasit decat 740 U de la Osram, oricum nu e asta.

o sa ma uit inca odata deseara, dar sunt aproape sigur ca asa scrie
[WWW]
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

am verificat ce scrie pe tub. pe Osram Floura scrie:

OSRAM L 18W/77
FLUORA
Germany. Recyclable

pe Osram 740 scrie:

OSRAM L 18W/740
UNIVERSAL WHITE
Germany. Recyclable

deci exista 740, chiar daca producatorul are pe site doar varianta 740 U, care are forma de U si parca e si cu ultraviolete.

maine ma duc inapoi la magazin si fac gura
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

I-am dat de urma! ...exista si fara U si fara C..indicative legate de forma.
Tu acum ai un tub Universal White 740 cu CRI de 70-79 si temperatura de culoare 4000 K
CRI-ul e de cacao iar baietii de la osram recunosc cu gurita lor ca tubul asta are o alta intrebuintare decat cea pe care ai vizat-o tu.
Sfatul meu e sa-l schimbi!

Spre a face diferenta iti citez din catalogul lor:
Universal White TYPE 740 (formerly TYPE 25)
This colour can be used for all indoor and outdoor lighting and is very similar to colour 640.

Iar

77 FLUORA® has been specially designed for plants and aquariums. It is therefore particularly good at promoting photo-biological processes.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

azi l-am schimbat.
au comentat un pic, cum ca de unde stiu ei ca nu vin eu cu alt tub, ca nu se poate sa fi schimbat angajatii lor tubul in carcasa originala (amble aveau cutie pe care scria Osram 77 Fluora), ..., dar l-au schimbat.

data viitoare o sa fiu mai atent ce cumpar
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: