[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari agresivi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andreea
Junior member

IP:

Buna,
am un acvariu bine plantat de 80l cu 4 cory albino, 1 ancistrus si 4 scalari (2 cu galben si 2 cu negru si gri). Sunt micuti, i-am adus acum o luna in acvariu. Problema este ca a inceput razboiul intre ei. Se fugaresc intre ei cei de aceeasi culoare. Mai rau astazi am observat ca unul dintre ei il ciupeste pe celalalt si il musca de aripioare. Saracul sta numai ascuns aproape de suprafata acvariului si nu mai are curaj sa plece de acolo, nici nu prea mai mananca de frica.
Ce sa fac?
Multumesc.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ia uite ce iti spunea colegul Koala cu ceva timp in urma
Koala wrote:- In scurt timp (2-3 luni) se vor alege 1-2 perechi... va incepe "teroarea".
- Scalarii sunt foarte rautaciosi si teritoriali, atunci cand ajung la maturitatea sexuala.

Eu ti-as recomanda sa iei in calcul doar 4 exemplare tinere.

- Cand vezi ca 2 dintre ei se cupleaza si incep sa ii alerge pe ceilalti, atunci e momentul sa ramai doar cu perechea aleasa.
- Langa ei, in bazinul acela, mai poti pune 4-5 corydoras si 1 ancistrus.

Citatul este tot dintr-un topic deschis de tine
Nu-ti ramane decat sa pastrezi o pereche daca s-a ales, sau sa incepi sa dai pe rand din ei.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2014 22:41:12

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
andreea
Junior member

IP:

Multumesc.
Dupa cum ai vazut am urmat sfatul de la inceput si am exact atatia pestisori cati trebuie. Deocamdata ii mai las sa vad ce se intampla, nu au inca 2 luni de cand sunt la mine. Totusi nu inteleg daca s-a ales o pereche si acestia ii fugaresc pe ceilalti atunci ei 2 de ce nu petrec timp impreuna. Adica eu nu am observat sa se fi imprietenit. Au treaba doar cu ceilalti.
In acvariul meu se duce un intreg razboi. In afara de scalari, si ancistrus-ul ii goneste pe micutii cory care saracii nu mai stiu pe unde sa fuga. Asta se intampla mai ales la masa. In general ancistrus-ul preferand radacina sau frunzele.
Daca as vrea sa mai pun 2,3 pestisori in acvariu ce mi-ati sugera? Asta in cazul in care va trebui sa renunt la 2 scalari.
Multumesc mult.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

andreea wrote:atunci ei 2 de ce nu petrec timp impreuna

Probabil sunt masculi.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
andreea
Junior member

IP:

Dar daca sunt masculi si trebuie sa ii scot pe ceilalti doi din acvariu ca sa nu ii omoare insemana ca raman cu 2 masculi. Ce sa fac in cazul asta? Sa incerc sa mai cumpar si altii pana se va gasi o pereche?
Multumesc
footix
Junior member
[Avatar]

IP:

In 80 de litri merge sa tii un singur scalar. O pereche este destul de dificil, pentru ca exista momente in care cei doi nu o sa se inteleaga din diferite motive, iar cel mai slab dintre cei doi o sa aiba de suferit din cauza lipsei de spatiu. Parerea mea este ca deja ai prea multi pesti si ca nu trebuie sa mai iei altii.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/04/2014 08:20:18

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: