[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceput Acvariu Carasi !!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua. saptamana asta a fost una cu probleme pt mine. Aveam un Betta Splendens Red Crowntail superb. M-a gandit sa ii iau o fetita sa faca pui si sa ii inmultesc. Dar ghinionul a fost ca femela a fost bolnava si eu ca un "inteligent"(era totusi din sursa sigura si nu m-am asteptat la probleme, am luat de multe ori pesti de la acelasi prieten) am pus-o direct cu el in acvariu(acvariu dinacela compartimentat). 4 zile ea nu a mancat nimic si a devenit "leguma". am dus-o inapoi la proprietar. dupa 6 zile si al meu a inceput cu aceleasi simptome si pe 1 aprilie(ironic nu?) l-am gasit mort. imi pare rau de el de mor, dar nah...raul e facut.
POZE CU RAPOSATU SI CONSOARTA: https://www.dropbox.com/sh/g0s9h8bkn2r527k/vdSYMouDKh

In fine.... Azi am fost la un alt prieten si am plecat de la el cu 2 carasei mici, 2cm respectiv 2.5 cm. cei din pozele de mai jos. acum problema este ca nu stiu mai nimic despre ei si din ce am citit + ce am vb cu prietenul acesta al meu(care nu prea e el acvaristul lui peste) nu am inteles nimic.....

asa ca rugamintea mea este daca se poate cineva experimentat in aceasta specie sa ma lamureasca si pe mine despre ei...temperatura, alimentatie, etc...

Momentan detin pt ei:
- acvariu cam mic 15l(dar peste o saptamana aveam in plan sa imi fac unu de 56l - 54x30x35 - asa ca o sa ii pun acolo), incalzitor 50w resun, pompa aer cu burete biofoam baby, filtru cascada sunsun hbl_302 de 350l/h, lampa diy cu bec economic 15w.

P.S. app, ce rasa sunt? carasei de care?
Poze cu nebunii mei...

https://www.dropbox.com/sh/alxyjk1bft24mbx/1pzmPh1xTE

[Thumb - IMAG0130.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 05/04/2014 15:07:46

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Nu ma poate ajuta nimeni??

e cam urgenta treaba ca deja ii am in casa...asa ca astept cu nerabdare(cred ca si ei) sfaturile voastre.
stima si ape limpezi.

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ma pricep la carasi. Dar iti pot zice ca ai mai mult decat au ei nevoie. Temperatura sa o tii pe la 18-20 daca tii numai carasi. La
alalimentatie nu iti face griji, din cate stiu eu nu sunt pretentiosi. Cauta la sectiunea 'despre noi', e o fata acolo care se ocupa cu carasi, te poate ajuta cu tot ce ai nevoie in materie de sfaturi.

0771 496 835 Lucian
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu Faye sa vorbesti.

0771 496 835 Lucian
tmarchelov
Junior member
[Avatar]

IP:

Carasus auratus
Carasii sunt cunoscuti ca cea mai variata specie de pesti ornamentali. Arata ca niste creaturi fabuloase din alta lume, care te ademenesc prin culorile lor splendide si prin dansul si voiosia lor. In functie de rasa ei sunt in general mai usor de intretinut decat alti pesti ornamentali, desi se stie despre ei ca sunt cam "porcusori" si ca trebuie curatat destul de des un acvariu cu carasi. In special in regiunile cu clima temperata, pestii de apa rece sunt animale de companie adecvate. Carasii aurii nu sunt pesti de haita, spre deosebire de multe alte specii de pesti ornamentali, totusi nu trebuiesc tinuti singuri deoarece sunt pesti foarte sociabili si ar suferi si capata boli, sau ar putea chiar sa moara.
Rase precum pestele paradis, carasii aurii normali cu coada cometa, sarasa, shubunkin sau bibanul soare sunt carasii recomandabili in cazul unui acvarist incepator(temperatura camerei fiind ideala pentru acestia 18-24 de grade), in vreme ce diferitele varietati de moor (telescopic) sau pesti voalati sunt mult mai greu de intretinut si necesita o atentie speciala, temperaturi ale apei de 25-26 de grade fiind ideale pentru aceste tipuri pretentioase de carasi. Dintre carasi se departajeaza la capitolul nevoi speciale carasii perlati care pot fi recunoscuti dupa solzii curbati, de acolo si numele. Desi costisitor, este imperativ ca maxim odata la 2 saptamani sa aplicam teste de gh(duritate totala) kh(duritatea carbonatilor), ph(valoarea ph-ului) nh4(amoniu), nh3(amoniac), no2(nitriti) si no3(nitrati) si aceste valori trebuiesc corectate daca este necesar.
Dupa cum se stie un caras pentru a ajunge la maturitate are nevoie de 40-50 l, dar are nevoie in egala masura de hrana cat mai diversificata, de mult oxigen in apa dar si de plante multe(carasii fiind pesti erbivori).
Cele mai recomandate plante pentru carasi sunt anubias barteri( pitic si gigant), anubias congensis, bacopa monnieri, echinodorus bleheri, vesicularia dubyana,s.a.m.d, in general plante cu frunzele ceva mai groase, deoarece carasii le "ciupesc" ori de cate ori acestea le stau in cale. Aceste plante pe langa faptul ca produc oxigen si ofera o atmosfera aparte ajuta la descompunerea diferitilor poluanti si produc oxigen.
Datorita faptului ca aceasta specie de pesti este dintre cele mai pasnice existente, in ciuda dimensiunilor, personal recomand sa nu fie tinuti cu scalari, betta, rechini, sau mai stiu eu ce alte specii de pesti de vanatoare, sau care sunt cunoscuti pentru agresivitatea acestora. Speciile cu care sunt cel mai compatibili sunt: guppy, xhifo, neon, tetrazone, etc.
Desi cu totii cunoastem mitul conform caruia carasii trebuiesc tinuti in bol, fara sa va dezamagesc o sa contrazic respectivul mit. De catre acvaristi este foarte cunoscut faptul ca un caras tinut in bol, deoarece miscarile produse de acesta creeaza anumite vibratii, care vor fi respinse de peretii rotunjiti tot inspre el, iar pestele va suferi teribil din cauza stresului.
Nu specific sursa articolului ca sa nu fac reclama.o searaa buna

“Tell people an invisible man in the sky created all things,and they will believe you.
Tell them that what you've painted is wet,and they will have to touch it to believe.”

George Carlin
[Email] [Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu sunt tot incepatoare, nu prea sunt in masura sa dau sfaturi. Stiu ca un singur caras are nevoie de 50 litri de apa si se adauga inca 30 de litri cu fiecare peste adaugat. Deci un calcul simplu ar spune ca ai nevoie de 80 de litri pentru cei doi, cand ajung la maturitate.
Daca tot iti faci un bazin nou, mai bine il faci mai mare de pe acum, decat sa fii nevoit sa schimbi iar mai tarziu.
Si ai grija, cresc vazand cu ochii.

Incearca sa le diversifici hrana. Nu-i tine numai pe granule. Baga dovlecei, castraveti, frunze de salata sau spanac. Unii ii hranesc chiar cu omleta.

Si nu le da granule care plutesc. Doar din cele care se scufunda. Daca inghit aer vor avea probleme cu vezica inotatoare.

Sunt frumosi, dragalasi si prietenosi. O sa-i iubesti.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Ia-ti adio de la plante deoarece o sa ti le cioparteasca....

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
R4du
Member
[Avatar]

IP:

@kazaku @tmarchelov multumesc mult pt sfaturi.
am scos incalzitorul din priza si am lasat acvariul la temperatura camerei, momentan e constant pe 22 de grade si se pare ca sunt ok...cam speriosi ce-i drept, dar mananca bine, cerceteaza tot acvariul si "mananca" substratul
@Avansatul. pai nici nu prea ma intereseaza plantele atata timp cat pestii sunt bine. imi plac foarte mult, iar plante genul care le am, le cumpar cu 3lei chita, deci sa aiba ei stomac pt cate plante dinacelea le pot aduce
@faye. momentan le dau granule tetra si fulgi aquael si le-am dat putine cipsuri cu spirulina, tot tetra. Cum e cu castravetii, dolveceii si salata/spanacul?
trebuiesc fierte ceva, sau le dau asa cum sunt(bine maruntite nu intregi)?

Multumesc inca odata pt sfaturi...stima si ape limpezi

[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu le pun castravetele si dovlecelul taiate rondele, cate o felie si le las in apa cam 24 de ore. Le ancorez cu ceva sa nu pluteasca si ei ciugulesc pana dimineata tot miezul, dimineata culeg doar coaja de prin acvariu. Salata si spanacul la fel, nefierte, frunza intreaga. A durat ceva pana s-au prins ca e de mancare, dar acum sunt innebuniti dupa ele.

Si inca ceva ce am uitat sa scriu in postul precedent; am citit peste tot ca e recomandata cel putin o masa de mazare pe saptamana, pentru o digestie sanatoasa. Boabe de mazare fierte, decorticate, eu le maruntesc un pic si sa vezi alergatura.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2014 15:12:15

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
R4du
Member
[Avatar]

IP:

am inteles. multumesc frumos pt sfaturi.

o zi buna la toti. stima

[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: