[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 120l homemade - ajutor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau si eu niste pietre din alea Unde gasesc?

0771 496 835 Lucian
MariusNdr
Junior member

IP:

Am o nedumerire... M am uitat si pe http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page si in filmele de pe youtube si cel postat de mine.
Can lipesc acvariul, geamurile laterale vin PE FUNDUL acvariului sau fundul vine INTRE laterale?
Mi se pare mai dificil ca fundul sa vina intre geamurile laterale
Pe threadul din forum vad ca DIY e ca fundul sa vina intre laterale.
Mai am si o alta problema ... "4a) Daca bazinul are undeva intre 80-150 litri, atunci folositi si 2 bucati de sticla lipite pe geamul de fund, pe lungime. "
In cazul in care aleg ca fundul sa fie intre geamuri mai intai lipesc acele 2 bucati de sticla pe fund si dupaceea incep cu lateralele?
Dar in cazul in care aleg ca geamurile sa fie PE fund...dupa ce termin acvariul pun cele 2 fasii de geamuri? mi se pare cam dificil acest proces...
Cum ar trebui sa procedez?

Pentru ce traiesti daca nu ai macar un hobby?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

La marimea acvariului tau, nu conteaza ce metoda aplici... rezultatul va fi acelasi. Acvariul va fi in regula!
- streifurile de la baza se pun dupa ce bazinul este lipit si siliconul intarit "oleaca"... altfel, risti sa misti geamurile!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
MariusNdr
Junior member

IP:

multumesc mult pentru sustinere.
acum am o nedumerire cu locul in care va veni acvariul... pun o poza cu el sa va dati o parere...oare va sustine acele aproape 200 si ceva de kg?
Noaptea cand e liniste parca mai aud sau mi se pare mie un scartait asa de lemn.. parca se aseaza "lemnul"
Ce se vede lemn ingrosat pe dedesubt e de forma... e pentru sertarele din laterale si nu ajuta la nimic in sustinerea placajului principal.
Ar trebui sa mi fac alte planuri pentru locatia acvariului sau as putea sa i adaug niste coltare metalice la acesta si niste intaritoare.
Si inca o intrebare: Are rost sa fac acvariul mai inalt decat este cel din imagine?... intreb ca nu stiu cum sa fac viitorul capac...sa am loc si de el. Si inca ceva... la lungimea de 98 cm cat as dori sa l fac si latimea de 36cm ar insemna sa se sprijine pana in capat, la linie, pe marginile laterale ale "dulapiorului" si as vrea sa vina fix intre picioarele mesei... ce parere aveti? Deci lateralele acvariului vor fi ascunse de picioarele mesei...asta ar insemna ca il voi putea insera in acel loc doar pe laterale....
image
image
image
image
image

This message was edited 2 times. Last update was at 09/04/2014 23:00:29

elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut ! Nu cred ca acea masa va tine 200kg ....numai daca o intaresti peste tot ,adica pe toate colturile sus si jos si in interior sub tv,dar adauga si inca o intaritoare sau altceva pe mijloc acolo unde ai boxa.
Calculeaza si inaltimea pt a face mentenanta la acvariu ,noi nu stim care este inaltimea pt ca nu ai spus,iar referitor la capac el acopera din buza acvariului atat cat vrei sa aiba aiba nivelul apa din acvariu ..
Pt capac ai ca exemplu cel facut de Koala cu toate detaliile
Succes!!

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Eu nu as pune acvariul pe mobila aia!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
MariusNdr
Junior member

IP:

Pare asa mai veche ... cred ca o sa incerc sa o refac...eventual pun niste boltari sub masa cumva... intaritoare la toate colturile
intre timp am facut o schita a mesei cu dimensiunile.
Voi ce dimensiune imi recomandat?
Eu m am gandit la 98cm* 35cm* si la inaltime ar fi o problema nu sunt decis intre 30cm (atat are si acvariul din poza) si 33-34 cm maxim. Ce parere aveti?
image

elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu cat mai lung acvariul cu atat mai bine pt pesti, si inteleg ca il faci intre lateralele mici pana in marginea aceea ridicata si atunci o sa ai loc destul si in capac pt neoane t5 de 39w. dar trebuie sa te gandesti si cate neoane pui in acei 35 cm.
Eu unul as face acvariul mai lat pt ca ai loc de 40 cm intre colturile picioarelor dar ...e alegerea ta !
Referitor la inaltime, gandeste-te la mentenanta sa o faci lejer dar este si in functie de ce capac iti faci si cat de inalt !
Nu te grabi ,calculeaza totul f bine si apoi ....

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cosmin wrote:Tin sa te contrazic.Uita-te la al 5-lea post din topicul asta,postul lui scorpionul.T5-urile de 39W au 849mm lungime.

contrazi-ma frate Cosmin, daca-ti place sa te contrazici.

Da asa e, 849mm, n-am vazut la ora aia diferenta dintre 849 si 895

Marius, am intervenit ca vad ca doar o persoana ti-a spus sa nu folosesti masa aia pentru acvariu. As vrea sa-ti spun si eu acelasi lucru, fa-ti un stand rigid, din teava rectangulara.

Acvariul va avea (?) 200l brut + vreo 40Kg sau mai mult sticla + alte kilograme nisipul si pietrele pe care le vei pune, in numar mare din cate inteleg. Daca lemnul ala incepe sa se indoaie vei avea
o tensiune foarte mare in fundul acvariului si implicit la lipituri. O masa mai solida nu e asa scumpa totusi. Cadrul din teava il poti imbraca cu pal, sa fie mai aspectuos.. gasesti tu o varianta (camarazii de pe aici si-au mai facut mese din pal dublat, pentru mai mare siguranta.

Dar gandeste-te bine inainte sa iei o decizie. 200l de apa in sufragerie sau dormitor = o mare problema

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: