[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 120l homemade - ajutor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MariusNdr
Junior member

IP:

Deci as putea folosit la fel banda de aceea pentru protectie si daca eu am sticla de 6 mm, sa pun banda respectiva la 8-9 mm pe o parte din sticla pe care vine pusa si 2-3 pe cealata sa fie simetric... astefel voi lasa si eu 2-3 mm surplus de amandoua parti. Voi lasati siliconul sa si ia forma singur intre unghiul format de cele 2 geamuri sau cu ce ii dati un unghi uniform sa fie vizibil frumos- ma refer la triunghiul de silicon lasat intre cele 2 sticle?
As putea cumpara un echer si sa i tai coltul si cu acel echer sa uniformizez triunghiul lasat de silicon?
Dupa cat timp pot dezlipi banda de pe acvariu... imediat dupa ce am pus siliconul sau trebuie sa las sa se intareasca... ma gandesc ca daca il iau imediat dupa ce am finalizat tot sa nu se "lase" siliconul si pierd linia.
Si mai am o intrebare...de unde pot cumpara silicon Dow Corning 881? as prefera sa merg intr un singur magazin... nu sa le iau pe toate la rand.
Multumesc pentru ajutor pana acum

Pentru ce traiesti daca nu ai macar un hobby?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

MariusNdr wrote:Voi lasati siliconul sa si ia forma singur intre unghiul format de cele 2 geamuri sau cu ce ii dati un unghi uniform sa fie vizibil frumos- ma refer la triunghiul de silicon lasat intre cele 2 sticle?
As putea cumpara un echer si sa i tai coltul si cu acel echer sa uniformizez triunghiul lasat de silicon?

Eu folosesc degetu' aratator . Cu multa grija sa nu se miste geamurile, e cel mai important pentru o lipitura fara bule.

MariusNdr wrote:Dupa cat timp pot dezlipi banda de pe acvariu... imediat dupa ce am pus siliconul sau trebuie sa las sa se intareasca... ma gandesc ca daca il iau imediat dupa ce am finalizat tot sa nu se "lase" siliconul si pierd linia.

Banda o dezlipesti imediat ....... daca se intareste complet sau doar la suprafata e naspa cind iei banda, arata ca naiba.
Atentie cit silicon pui, daca e prea mult acolo unde se termina banda si incepe geamu' nu-i bine, cind dezlipesti banda se intinde siliconu'.

MariusNdr wrote:Si mai am o intrebare...de unde pot cumpara silicon Dow Corning 881? as prefera sa merg intr un singur magazin... nu sa le iau pe toate la rand.

De la pepika.ro, tocmai bag de seama la sectiunea lor de pe forum c-au facut o reducere.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

"uv = ultra violete si aceasta lampa are rolul sa curete apa si sa omoare niste bacterii care ti-o pot colora.
Nu prea vad de ce ai avea nevoie. "

Verde alba ce mai conteaza daca Avansatul da sfaturi se cam duce dracu' forumu'

This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2014 09:31:50

[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ce sa-i faci, ii place si lui sa fie in mijloc . Sper ca lumea are suficient discernamint incit sa ignore astfel de "sfaturi".

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Dan P wrote:Verde alba ce mai conteaza daca Avansatul da sfaturi se cam duce dracu' forumu'

Doar el? Cred ca mai sunt cativa.

Chiar ma gandeam ca statutul de Membru de (baza, high, sau ultra-high) sa nu se dea in functie de nr. de postari, ci in functie de calitatea postarilor...

Zi buna sa aveti

Cryptic Cherries - West-Africa river
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Total de acord cu Lemon.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Lemon wrote:
Dan P wrote:Verde alba ce mai conteaza daca Avansatul da sfaturi se cam duce dracu' forumu'

Doar el? Cred ca mai sunt cativa.

Chiar ma gandeam ca statutul de Membru de (baza, high, sau ultra-high) sa nu se dea in functie de nr. de postari, ci in functie de calitatea postarilor...

Zi buna sa aveti

Nu cred ca esti tu mai destept sa comentezi, din moment ce intrebai in topicul tau cu acvariul de 15l daca un melc de substrat iti poate afecata cu ceva.
Oameni nu sunt perfecti mai si greseste omu.
Dan P Ok adica tu le sti pe toate esti a tot stiutor? Nici macar nu ai inteles ce vroiam sa zic in acel post
Cat despre Anca, nici nu mai ma obosesc sa comentez din moment ce s-a gandit ea sa bage peste de balta in acvariu...

EDIT: Nu doresc sa ma iau de nimeni, dar nu prea e placut sa ti-se atraga atentia de un om care si el la randu lui greseste.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2014 17:59:44

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
stefanp
Moderator

IP:

Haideti sa nu incingem apele mai mult decat este nevoie

@Lemon: E greu sa acorzi rank-ul in functie de calitatea postarilor. Ar trebui ca cineva sa urmeasca fiecare user si fiecare postare, dupa care sa judece care si cum si sa-i dea rank-ul ... e foarte dificil si consumator de timp.

@all: Nu putem interzice dreptul cuiva de a-si exprima o parere, buna/rea, e dreptul lui constitutional.
Dar, precum zicea Faraonul, fiecare poate discerne ce e mai bun sau putin bun si poate analiza mai multe raspunsuri inainte de a lua o decizie, inainte de a se hotara sa urmeze sfatul cuiva. Adica intelegeti ce spun

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel putin eu m? abtin sa raspund sau sa comentez fiecare post la rând spre deosebire de altui....

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Cel putin eu m? abtin sa raspund sau sa comentez fiecare post la rând spre deosebire de altui....

Eu dau un sfat care il cred eu de cuvinta ca fiind bun, ca tu nu il privesti asa este numai si numai problema ta ;)
Si acum gata cu OFFu

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Avansatul wrote:... Nu cred ca esti tu mai destept sa comentezi...

Dragule, mai usor cu nervii!
Te rog frumos!

@all: Relaxati-va cu totii, se apropie sarbatoarea Pastelui si e pacat sa ne enervam degeaba ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:
Avansatul wrote:... Nu cred ca esti tu mai destept sa comentezi...

Dragule, mai usor cu nervii!
Te rog frumos!

@all: Relaxati-va cu totii, se apropie sarbatoarea Pastelui si e pacat sa ne enervam degeaba ...

Scuzele mele maestre, am momente cand ma ia valu ...

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Relaxati-va cu totii, se apropie sarbatoarea Pastelui si e pacat sa ne enervam degeaba ...

True...

@Avansatul: Doar imi exprimam o parere referitor la faptul ca sfaturile pentru incepatori ar trebui sa vina de la cei care au foarte multa experienta, altfel incepatorii nu au de unde sa invete.
De asemenea, tot incepatorii, sau noob-ii (ca mine) nu vor fi expusi la a urma sfaturile altor incepatori, chiar daca ceilalt incepatori au mai mult timp pe forum si vor putea sa-si dea seama de la inceput care este gradul de incredere pe care sa-l acorde unui sfat sau altuia. In timp, in 1 luna sau 2, isi dau seama si singuri, citez "mai sus". Repet, nu am vrut sa jignesc sau sa desconsider.

Scuze de OFF.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2014 20:14:06

Cryptic Cherries - West-Africa river
MariusNdr
Junior member

IP:

Pe toate forumurile unde eu sunt admin in special masini, foto si alte domenii erau sterse toate aceste mesaje offtopic
Spuneti mi ceva ...as avea lungime de 98 cm la acvariu... in comert care sunt dimensiunile suporturilor de neoane standard? Daca l as face de 1m ce dimensiune as putea gasi pentru corpul de neon? sau ce mi recomandati...sa maresc acvariu la 1m chiar de nu se vede bine?

Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

La lungimea de 98cm. eu as merge pe neoane T5 de 45 W.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
MariusNdr
Junior member

IP:

ceva de genu la prima cautare?
http://www.shopmania.ro/acvaristica/p-neon-acvariu-jbl-solar-marin-blue-t5-ultra-895mm-45w-49598264
deci astea t5 au 895mm lungime toate?
Mi ar trebui unul sau 2 bucati?
as dori sa obtin moviul-blue marine ul ala frumos dar nu stiu cum
ceva in genul ... pot obtine din neoane?
image

Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Da,toate T5-urile de 45W au 895 mm lungime.Daca te uiti atent,lampa de la acvariul acela are neoane.Cate iti trebuie,chiar nu stiu,las colegii mai experimentati sa raspunda la intrebarea asta.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

T5urile standard de 895mm au 39W, acum vad prima data acest "Ultra" de 45W.. Pretul e destul de piperat dar 45W e un plus fainut de putere. Oricum, toate sunt de 895mm lungime si varianta cea mai buna pentru lungimea acvariului ta (de 100cm?).

Tipurile de neoane (dpdv al spectrului luminii emise de ele) si cantitatea (2, 3 4 sau mai multe), eventual reflectoare, se aleg in functie de planurile pe care le ai cu acvariu. Vrei plante mai multe, eventual plante mai deosebite (automat pretentioase), vrei poate gazon, nu vrei? Trebuie sa te gandesti si sa ne spui, ca sa-ti putem da un sfat in legatura cu lumina.

Dar, lumina asta albastra care se pare ca-ti place mult nu este pe placul plantelor (prefera alt spectru), daca vrei lumina albastra atunci mergi pe un acvariu cu un aranjament de pietre si/sau lemn, musai nisip alb/deschis la culoare si eventual pentru o pata verde niste microsorum pteropus, valisneria si egeria care nu-s deloc pretentioase la lumina.

Cumpara putini pesti, la inceput vei fi tentat de mai multe specii si inevitabil vei suprapopula

This message was edited 1 time. Last update was at 09/04/2014 01:35:35

Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Tin sa te contrazic.Uita-te la al 5-lea post din topicul asta,postul lui scorpionul.T5-urile de 39W au 849mm lungime.

Colegul va tine cichlidae africane in acvariu,de aceea nu stiu ce lumina sa-i recomand,si am invitat alti colegi sa-i raspunda.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
MariusNdr
Junior member

IP:

Asta am vrut sa zic si eu... acvariul va avea ciclide... 120 litri...10 ciclide... mi as dori plante dar am vazut ca pentru ciclide destul de limitat sunt...3 plante...
Deobicei buza capacului care vine peste geamul acvariului de cati centrimetri il faceti?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: