[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu poti sa traduci cum vrei, eu mi-am dat cu parerea. Am avut de-a lungul timpului 3 tipuri de difuzoare, toate no name, si am observat o mai buna dizolvare a bulei de co2 cu cit suprafata pastilei s-a marit.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

bobiciupe wrote:Tu poti sa traduci cum vrei, eu mi-am dat cu parerea. Am avut de-a lungul timpului 3 tipuri de difuzoare, toate no name, si am observat o mai buna dizolvare a bulei de co2 cu cit suprafata pastilei s-a marit.

am inteles, o sa imi iau un difuzor din ala cu pastila.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Cine imi poate spune si mie cum se tund plantele stem ?
Intreb pentru ca daca le tund de sus mi se ramifica de acolo iar in jos ramane o tulpina iar sus face un mot de lastari si arata urat.
Cu siguranta ca trebuie sa fie niste reguli cu privire la tunderea acestor plante. ca sa formeze o tufa frumoasa.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In general la stemuri (mai ales la cele mari) regula cea mai simpla este sa tunzi varfurile si sa le replantezi. Prin varvuri intelegand o bucata destul de mare de palnta, care sa poata fi replantata si care sa se poata dezvolta fara probleme. Partea care va ramane, o scoti din acvariu. Daca vrei sa inmultesti numarul de fire pe care il ai, o lasi acolo si astepti sa se ramifice. Apoi, cand este destul de mare, tai varfurile si... ai ghicit , le replantezi

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

alber wrote:In general la stemuri (mai ales la cele mari) regula cea mai simpla este sa tunzi varfurile si sa le replantezi. Prin varvuri intelegand o bucata destul de mare de palnta, care sa poata fi replantata si care sa se poata dezvolta fara probleme. Partea care va ramane, o scoti din acvariu. Daca vrei sa inmultesti numarul de fire pe care il ai, o lasi acolo si astepti sa se ramifice. Apoi, cand este destul de mare, tai varfurile si... ai ghicit , le replantezi

pai daca le tot replantez cand isi mai fac radacini ?
si inca ceva, am observat ca fac multe radacini la nodurile din partea inferioara, niste firisoare subtiri si multe ...
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Isi fac, stai linistit, mai mari sau mai mici. Asa stau lucrurile in acvariu.
Firicele albe tot radacini sunt. Se numesc radacini adventive

[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

alber wrote:Isi fac, stai linistit, mai mari sau mai mici. Asa stau lucrurile in acvariu.
Firicele albe tot radacini sunt. Se numesc radacini adventive

am unde au format adevarate tufe la baza tulpinii. Pot sa le curat sau trebuie lasate asa ?
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Le poti lasa asa, sau le poti rupe (daca te deranjeaza vizual) cu grija ca sa nu ranesti planta. Daca ai taia varfurile si le-ai replanta, problema aceasta nu ar mai fi atat de mare

[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

alber wrote:Le poti lasa asa, sau le poti rupe (daca te deranjeaza vizual) cu grija ca sa nu ranesti planta. Daca ai taia varfurile si le-ai replanta, problema aceasta nu ar mai fi atat de mare

in cazul in care as replanta, vechile tulpini ar trebui taiate de la nivelul substratului sau scoase cu tot cu radacini din substrat ?
parca imi pare rau sa le scot dupa ce s-au prins, dar pe de alta parte daca as opta pentru replantare as avea sansa de reajanjare a plantelor in acvariu. NU stiu cum sa fac ...
[Email]
Horia
Senior member

IP:

Salut poti sa intri la mine sa vezi cum arata si cum arata acum dupa tuns si scos ce era vechi
aceeasi dilema am avut-o si eu insa am ajuns la concluzia ca mai bine tai si replantezi ( scotii ceea ce este deja vechi )
daca iti este frica ca nu se prind si ca pierzi plantele poti sa faci o jumatate de acvariu cu plante care sunt mai vechi in acvariu si o jumatae cu plante taiate din ce aveai vechi , asa iti faci si ochi la felul cat dureza pana isi fac radacini pana incep sa perleze in cat timp cresc , si te joci cum vrei cu ele

am observat ca ce replantez din varfurile taiate de la plantele mature , ajung si ele la maturitate in maxim 2 saptamani

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Ar159 wrote:Salut poti sa intri la mine sa vezi cum arata si cum arata acum dupa tuns si scos ce era vechi
aceeasi dilema am avut-o si eu insa am ajuns la concluzia ca mai bine tai si replantezi ( scotii ceea ce este deja vechi )
daca iti este frica ca nu se prind si ca pierzi plantele poti sa faci o jumatate de acvariu cu plante care sunt mai vechi in acvariu si o jumatae cu plante taiate din ce aveai vechi , asa iti faci si ochi la felul cat dureza pana isi fac radacini pana incep sa perleze in cat timp cresc , si te joci cum vrei cu ele

am observat ca ce replantez din varfurile taiate de la plantele mature , ajung si ele la maturitate in maxim 2 saptamani

NU e rea ideea dar mai e o problema care ma face sa ma gandesc ... am manado si ma chinui ca naiba sa replantez ca nu prea stau plantele in substrat .
Ma uit acum sa vad cum arata la tine.
[Email]
Horia
Senior member

IP:

acelasi substrat am si eu insa al am de 5-8 cm si le infig bine
oricum si eu ma chinui pt bazinul de 64 litri brut , aprox 50 net schimb apa si aranjat tuns plante cam 2 ore
si sa sti ca iti este de folos o penseta - curba, cu detegul in astfel de substrat nu merge

[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Am penseta curbata, m-as baga la o replantare de varfuri mai ales ca nu-mi place cum am pus plantele, sunt de toate felurile unele in altele , nu sunt grupate pe specii.
[Email]
Horia
Senior member

IP:

da eu te-as sfatui sa tunzi frumos minim 6-7 cm sa aiba varful pe care al tunzi , le pui frumos separat pe grupe , dupa care scoti cu grija fara sa faci prea mult " dezastru " si replantezi pe grupe sau intercalat depinde cum vrei si iti place

[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Ar159 wrote:da eu te-as sfatui sa tunzi frumos minim 6-7 cm sa aiba varful pe care al tunzi , le pui frumos separat pe grupe , dupa care scoti cu grija fara sa faci prea mult " dezastru " si replantezi pe grupe sau intercalat depinde cum vrei si iti place

sa le scot pe cele vechi sau sa le tai de la nivelul substratului ?
Spunea cineva pe aici ca mai bine sa le tai de la nivelul substratului.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Am si eu o mare nedumerire si cu siguranta e cineva care ma poate ajuta, ca sa nu fac o investitie care sa nu ma ajute.
Despre ce e vorba:
Intentionez sa imi cumpar o butelie de CO2 de 0,5 Kg reancarcabila (din lipsa de spatiu nu pot lua una mai mare, nu intru in detalii).
Am fost la un centru de incarcare CO2 (care incarca si stingatoare), am vorbit cu cineva de acolo si mi-a spus ca nu stie sigur daca poate sa o incarce, doar daca ma duc cu butelia la ei, butelie pe care nu am cumparat-o inca dar mi-a spus ca ei au incarcat stingatoare de tip G3.
Intrebarea este daca stie cineva sa-mi spuna daca incarca stingatoare G3 poate incarca si o butelie de 0,5 Kg. ? Cred ca e chestia de filet daca este la fel sau ceva de genul. Butelia spune ca are filet standard W21.8 x 1/14.
N-as cumpara butelia si dupa aia sa nu poata sa o incarce.
Va multumesc.

[Email]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu-i problema de filet, se potriveste, e standard european, e acelasi si la JBL de 500g, si la cele de 2Kg, si la stingatoare tip G.
Alta-i problema: buteliile de 500g nu ti le incarca oriunde, pentru ca majoritatea au cantare industriale si au precizie redusa, de 2-300g. Ei trebuie sa se asigure ca nu depasesc 500g ca iti explodeaza butelia, asa ca intotdeauna o sa-ti puna mai putin. Insa cu precizia de 200g, s-ar putea sa-ti puna doar 300g, si nu stiu daca-ti convine, nu de bani, dar bati drumul degeaba.
La o butelie de 2Kg, nu conteaza asa mult 200g, ca e oricum ieftin, doar 2ron/kg (in Bucuresti).

Nu stiu la ce pret ai putea gasi o butelie de 500g, dar iti recomand un stingator G2 cu 2Kg CO2, care costa, comandat online, cam 160 ron cu tot cu transport... si sunt sigur ca poti gasi si mai ieftin.
Nu este cu mult mai mare, butelia de 500g de la JBL are 45cm inaltime, 11cm diametru cu maner, dar iti trebuie stand, ca altfel se rastoarna, si ajunge la 16cm la baza...
Stingatorul G2 are 47cm inaltime si 11.4cm diametru. Desi clapetele ocupa inca 7cm pe orizontala in partea de sus, poti totusi folosi spatiul de langa el. De exemplu, eu tin sticlele cu fertilizanti. Daca ii inlocuiesti clapetele cu robinet, se adauga la inaltime vreo 3cm.
[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

paulc wrote:Nu-i problema de filet, se potriveste, e standard european, e acelasi si la JBL de 500g, si la cele de 2Kg, si la stingatoare tip G.
Alta-i problema: buteliile de 500g nu ti le incarca oriunde, pentru ca majoritatea au cantare industriale si au precizie redusa, de 2-300g. Ei trebuie sa se asigure ca nu depasesc 500g ca iti explodeaza butelia, asa ca intotdeauna o sa-ti puna mai putin. Insa cu precizia de 200g, s-ar putea sa-ti puna doar 300g, si nu stiu daca-ti convine, nu de bani, dar bati drumul degeaba.
La o butelie de 2Kg, nu conteaza asa mult 200g, ca e oricum ieftin, doar 2ron/kg (in Bucuresti).

Nu stiu la ce pret ai putea gasi o butelie de 500g, dar iti recomand un stingator G2 cu 2Kg CO2, care costa, comandat online, cam 160 ron cu tot cu transport... si sunt sigur ca poti gasi si mai ieftin.
Nu este cu mult mai mare, butelia de 500g de la JBL are 45cm inaltime, 11cm diametru cu maner, dar iti trebuie stand, ca altfel se rastoarna, si ajunge la 16cm la baza...
Stingatorul G2 are 47cm inaltime si 11.4cm diametru. Desi clapetele ocupa inca 7cm pe orizontala in partea de sus, poti totusi folosi spatiul de langa el. De exemplu, eu tin sticlele cu fertilizanti. Daca ii inlocuiesti clapetele cu robinet, se adauga la inaltime vreo 3cm.

Sunt tentat sa cumpar un stingator G1 dar sa schimb clapeta cu robinet.
Daca stie cineva de unde se poate cumpara asa ceva il rog sa ia legatura cu mine.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Este cineva care are stingator G2 ca sa imi spuna si mie ce diametru si inaltime are butelia cu tot cu robinet ?
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Intentionez sa-mi cumpar un regulator http://www.nevertebrate.ro/Regulator-CO2-cu-un-manometru?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FReductoare-si-adaptoare si inainte de a face comanda as vrea sa cer niste pareri avizate.
Merita cumparat, si daca se poate monta in viitor o electrovalva si daca se poate monta pe o butelie de 500 g de la JBL ca aceasta : http://www.nevertebrate.ro/Butelie-CO2-reincarcabila-JBL?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FButelii-CO2
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: