[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminat cu LED-uri pentru acvariu plantat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Tu baga mare ca eu inca nu m-am apucat de lampa
Stau cu ochii pe voi
Ca suport ai folosit placa de aluminiu ori zincata ?
De unde, pret ?.....sti tu, rutina

Ai avut nervi sa dai atâtea gauri...
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Placa este de aluminiu de 2mm. A gasit-o Ricardo la aia unde a gasit si i-au taiat materialul capacului de la acvariul lui. M-a costat parca 80 lei 120x35cm. Se gasesc foi de 2x1m Uite aici http://www.depozit-online.ro/shop/tabla-aluminiu/
"Radiatoarele" sunt profile Arabesq pentru usi glisante super pret - 40 lei bara de 3m

Sa vedem cum stam maine cu rabdarea ca trebuie sa dau mult mai multe gauri si cu pozitionare fara greseala...

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2014 01:57:01

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

si eu
[Thumb - sunt cu ochii pe tine 2 .jpg]

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Migala multa cu lampile astea, dar merita.
Sa inteleg ca neoanele vor fi dimmate de controller?

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Sebastian Costin wrote:Migala multa cu lampile astea, dar merita.
Sa inteleg ca neoanele vor fi dimmate de controller?

Sper sa merite Da la final vor trebui controlate de un controller.

Astazi am lucrat din greu si ca de obicei am facut o gramada ... de pasi laterali
Am inceput prin a definitiva trasajul. Am descoperit ca am gresit pozitionarea si numarul de led-uri. Greseala provine din faptul ca am led-uri din 3 surse si mai sunt si multiled (cu 3 led-uri pe o placuta. Ca sa fie treaba completa unele sunt pe placute de 20mm altele pe 16mm si am la fiecare culoare combinatia asta
Am descoperit ca profilul radiatorului nu imi permitea sa pun led-urile mici in zig-zag cum am facut schita si trasajul initial - gaurile dadeau foarte aproape de nervuri si ar fi fost foarte greu sa pun piulita, etc. Am schimbat aranjarea si am pus toate pe un rand.

Am pus pe mijloc prioritar led-urile care nu sunt OSRAM si care au unghiul mai mare.

Cand se comanda o cantitate mai mare de led-uri multi livreaza placutele in matrici mai mari care nu sunt taiate de tot. Am observat ca la taiere (prin indoiri succesive intr-o parte si alta) ramane o bavura in relief. Asta face ca sa nu faca contact pe toata suprafata Se pot taia su un sfic special pentru electronisti dar atentie mare cum taiati. Bavura se ia usor cu o pila subtire. Nimic nu este greu, dar cand vorbim de 150 de bucati?

Recomand ca atunci cand aveti un proiect cu multe led-uri sa notati tipul pe spatele placutei (pe fata ar fi si mai bine dar cele mei multe placute sunt date cu lac negru pe fata...

Dupa ore petrecute pentru refacut harta cu led-uri, taiat si fasonat, refacut trasajul... am trecut la gaurire. Nesperat, dar cu toate ca am consumat 2 baterii de Makita am terminat toate gaurile in 3 ore cu un singur burghiu de 2,2mm si unul de 3,2mm
V-am pus si o poza cum arata un burghiu nou si cum arata dupa gaurirea aluminiului moale. Din cauza stratului subtire de aluminiu care se lipeste de burghiu, muchiile nu mai taie, frecarea creste foarte mult si burghiul se incalzeste foarte tare... Uite si lichidul pentru gaurire pe care l-am luat de la Hornbach.
[Thumb - 2014-02-23_0087.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0094.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0088.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0095.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0086.JPG]

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Dupa gauire am sanfrenat toate gaurile si pe o parte si pe cealalta (asta a durat foarte mult )

Am lustruit placa, am spalt-o si degresat-o. Am lipit benzi pe care am marcat locul fiecari led si ... gata pe ziua de azi
[Thumb - 2014-02-23_0097.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0096.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0098.JPG]

[Thumb - 2014-02-23_0099.JPG]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ca Berila ai bagat azi, frumoasa lucrare! ... vai de capu' tau, daca ai incurcat ledurile si-ai notat aiurea pe spatelel lor.
Tare-as vrea sa te vad zilele urmatoare, dupa ce-o sa strangi sutele alea de suruburi (pe care le-am vazut eu la tine)...

Urmariti pana pe la min. 01:55... Cam asa cred ca ramai si tu Barbosule, fro' 2-3 zile.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu ma resimt dupa atatea sute de gauri cateva sute de surubele amarate nu ma doboara

Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Esti bestial Ricardo
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Vad esenta lucrurilor, inaintea altora... De ce crezi ca ma iubeste lumea? Si nu ma-nghite Marga'?

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Scuzati offtopicul dar nu rezist tentatiei ca-s mai sensibil din fire
Pentru tine Ricardo, o poza facuta de mine acu` cativa ani, o tineam pentru un moment special...

image
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Ei, Ricardo sa sti ca avem de-a face cu o fire sensibila Iti dai seama ca el se uita la Marga' si vedea frumusetea aia si cand s-a trezit

@Shubi - frumoasa fotografia

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@Shubi: Ce e mah, ala? Musetel?
... si DA, si mie-mi place poza, bokeh ca lumea, se vede scula! .

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

De diseara ma apuc de crosetat LED-uri. Am atasat dispunerea finala a LED-urilor. Se vede combinatia mari/mici

Am mai rezolvat si problema unor LED-uri care aveau curentul maxim de 400mA. O rezolvare ar fi fost sa fac doua ramuri de LED-uri puse in paralel, si alimentate dintr-un Driver LDD de 700 mA. Fiecare ramura preia 350 mA (cu mici diferente in functie de imperfectiunile led-urilor). Partea rea la aceste montaje este ca daca se arde un led de pe o ramura acea ramura se intrerupe si tot curentul va circula pe cealalta ramura si va arde multe led-uri de pe acea ramura...

O rezolvare este o serie formata din led-uri puse doua cate doua in paralel. In momentul in care se arde un led se mai arde led-ul in paralel cu el si atat. Problema este cand trebuie sa crosetezi firele

A... si va rula partea moderna a filmului "Timpuri Noi" prezentat de Ricardo
[Thumb - aranjament led serie-paralel_.jpg]

[Thumb - Lampa_.jpg]

[Thumb - aranjament led serie_.jpg]

alexiumihai
Membru de baza

IP:

Salutare,

Mai poti incerca un circuit cu LM317

http://diyaudioprojects.com/Technical/Current-Regulator/
Poti limita atat curentul cat si voltajul.

Iar pt partea de dimare poti folosi IRF510
http://www.bajdi.com/dimming-power-leds-with-arduino/

image

Circuitul de mai sus folosit si testat de mine, merge sigur, iar piesele nu sunt scumpe.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Eu le-am aprins deja pe ale mele... si, sunt orbit inca!

Spor la treaba, ai lucrare migaloasa acolo!

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Multumesc Ricardo. Spor si tie
Multumesc Mihai. Nu vreau sa fac teste si pe partea asta. Deja sunt foarte multe lucruri pe care le testez si le redescopar. Eu merg pe caderi de tensiune de ~48V pe o ramura de led-uri, iar curenti de la 2A la amaratii aia de 350 mA. Am luat hotararea sa merg pe surse cu drivere LDD si asa merg.

In seara asta am cautat o ora surubelnita cu penseta si penseta de piulite si nu le-am gasit... Asa este cand ai 3 (TREI) baieti. Nimeni nu stie nimic

Mihai si Lucian ne povesteau ca lucrau in tandem, unul cu surublenita si surubu celalalt cu piulita. Va inchipuiti cum este de unul singur aceasta operatie

Am inlocuit penseta cu niste crocodili de la aparatul de masura

Ricardo - eram sa arunc pe fereastra punga aia cu suruburi de M2. La 4 suruburi era unul care se stemuia si mergea in gol, fara sa fortez

Am scos masina de gaurit si am trecut pe suruburi M2,5 - alta ora de dat gauri, facut curat, spalat, etc.
Am facut teste de lipit placutele si dupa 3 incercari am gasit temperatura si varful pentru statia de lipit care merg perfect, chiar si cu led-ul montat. In felul asta strategia este sa montez toate led-urile si dupa aia sa fac conexiunile.

Azi am reusit sa montez 40 de led-uri

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2014 02:52:01

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Ieri seara am mai montat 'fo 50 led-uri.
Astazi de dimineata am avut o revelatie si deocamdata las deoparte sper ca pentru foarte putin timp lucrul.
Cand am venit acasa am gasit lumina cazuta. Era o faza din trafo de cartier asa ca dupa doua ore de intuneric si spume, vazand ca vecinii au lumina (am spus ca a cazut doar o faza) am trecut la actiuni mai hotarate - in tablou am pus un strap de la o borna cu faza valida la siguranta mea scoasa !!!!!NU RECOMAND SA SE FACA MANEVRE DIN ASTEA DACA NU TE PRICEPI BINE DE TOT!!!!!
Acum fac planuri si desene de executie. Voi reveni pe aceasta tema, deocamdata surpriza

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

adica daca nu ai barba alba mai bine nu te bagi . Se pare ca intelepciunea creste direct proportional cu barba. Cu cat esti mai intelept cu atat barba e mai lunga si mai alba..

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:... Cu cat esti mai intelept cu atat barba e mai lunga si mai alba..

Si uite asa, incet-incet, cum ajungem noi la vorba aia cu prazu'... Capu' alb si coada verde!

Barbosule, baga mare!... Radu s-a laudat ca in weekend termina cu lucrarea mea.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: