[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
lumina  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Patriche Horatiu
Unripe member

IP:

salut.am o intrebare:daca nu am lumina artificiala la acvariu influentez in rau viata pestilor?
[Email]
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

.....cred ca in primul rand al plantelor (mai citeste si tu pe forum ca scrie o gramada despre iluminare,etc)
[Yahoo!]
Magda
Senior member

IP:

Nu, pestii nu. Lumina artificiala e necesara, in general, pentru plantele naturale si pentru aspectul acvariului, in sine. Altfel arata un acvariu luminat artificial, de deasupra si altfel unul la care ajunge numai lumina de la geam sau cea din camera.
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Magda wrote:Nu ?? Nu, pestii nu CE ?! Ca doar n-or fi orbi sau "speleologi" !?! SI PESTILOR LE TREBUIE (macar) PUTINA LUMINA....
[Yahoo!]
fish_lover
Member

IP:

da dar nu la fel de mult ca plantelor...

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Dar poate nu are plante in bazin. Poate tine oscari, de exemplu.
Daca aveti ceva de spus, va rog sa fie la subiect, nu pe linga. Iar daca tot ii recomandati calduros neoane, explicati in 2 cuvinte si de ce.
Magda
Senior member

IP:

Dan_McTudor wrote:
Magda wrote:Nu ?? Nu, pestii nu CE ?! Ca doar n-or fi orbi sau "speleologi" !?! SI PESTILOR LE TREBUIE (macar) PUTINA LUMINA....

De ce tipi la mine?
Intrebarea era: "daca lipsa luminii artificiale influienteaza in rau viata pestilor?".
Putina lumina poate fi si cea naturala.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Magda wrote:
De ce tipi la mine?

Nu pune la suflet...tipa la tine pentru ca e un pic dus...prin alte parti...oricum a facut-o pentru ultima oara

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Patriche Horatiu wrote:salut.am o intrebare:daca nu am lumina artificiala la acvariu influentez in rau viata pestilor?

... daca bazinul este amplasat intr-o camera care beneficiaza oricum si de lumina naturala [ adica nu in beci, sau in fro' camara / debara ] atunci pestii nu vor avea de suferit ...
... exista totusi cateva aspecte care merita luate in calcul :
- plantele naturale nu vor fi incantate deloc, da' deloc ...
- latura estetica va avea de suferit [ bazinele isi etaleaza frumusetea mai ales noaptea, la lumina artificiala ] ...

... concluzia este aceea ca un bazin fara iluminare artificiala isi pierde tot farmecul ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Magda
Senior member

IP:

Sandu wrote:
Magda wrote:
De ce tipi la mine?

Nu pune la suflet...

Nu stiu ce sa zic....ma pregateam sa ma duc acasa sa plang linistita in perna.

@koala:Tocmai, tocmai...asta am vrut sa spun si eu in postul meu, dar eu fusei mai telegrafica. Am cuvintele numarate :-)
cip
Junior member

IP:

neoanele special concepute pt acvarii de tip SUNGLO sau AQUAGLO ajuta la cresterea plantelor si evidentiaza culoarea naturala a pestilor. pe langa astea, acvariul nu are farmec fara lumina artificiala( de neon)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: