[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incalzitor de substrat  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
bozeta
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit destul de multe pareri pro si contra cu privire incalzirea substratului, cele mai multe insa sunt favorabile.
S-a constatat ca prin folosirea lor se creaza niste curenti de apa ascendenti care ar favoriza o mai buna circulatie a apei in substrat respectiv o mai buna oxigenare si hranire a radacinilor plantei.
As fi interesat sa imi achizitionez un asemenea sistem de incalzire dar preturile sunt cam piparate. Cele mai multe laude le-a primit sistemul de la Dupla asa ca voi incerca (intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat ) sa imi achizitionez unul.
Intre timp ma gandeam la un surogat la cablul de incalzire, ceva de genul :mai multe incalzitoare de 10w(cred ca cele folosite pt broscutele testoase au 10w) lipite paralel pe fundul acvariului.Problema este destul de spinoasa cand ma gandesc ce s-ar putea intampla daca se sparge unul dintre ele.
O alta metoda ingenioasa am descoperito aici , cam emprica dar mai lipsita de griji.
Nu tin minte sa fi vazut pe forum discutii legate de acest subiect asa ca astept opiniile celor ce au folosit/folosesc sau au de gand sa achizitioneze un incalzitor de substrat.
[Yahoo!] [ICQ]
bozeta
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru teoria cuvantului "piparat", nu am gasit alt sinonim mai putin "ofensator" produselor Denerle , pe care (dupa cum se putea trage concluzia citind cele de mai sus) le consider de top in domeniul acvaristici.
Totusi imi par piparate in raport cu bugetul meu de student intretinut de parinti, dar nu pun la indoiala calitatea lor.Nu stiu cum ai tras tu aceasta concluzie????
Despre chestiunea cu pamantul(daca tot ai deschis subiectul) era doar o propunere, nu am sustinut cu tarie ca este cel mai bun lucru pt un acvariu, ci doar ca este o optiune ieftina si poate da unele satisfactii.....nu am spus niciodata ca ca substraturile pt plante vandute de marile firme sunt pacaleli......iar nu inteleg de unde concluzia ta?????/
Si inca ceva, am avut ocazia sa calatoresc un pic prin Europa si evident am vizitat cateva expozitii si magazine cu profil acvaristic , unde am putut vedea si cumpara cateva carti si produse ( subtstrat,nutrienti,plante).( unui "amic " de pe forum i-am trimis chiar cateva poze ca sa fiu mai convingator in acest sens)
Deci, cum am mai spus-o intr-un post care a fost sters, nimic din ceea ce se foloseste in acvaristica de apa dulce (compresoare,incalzitoare cu termostat, termometre, filtre externe, instalatii de CO2, etc......poate mai putin incalzitoarele de substrat) nu imi este strain......spre surprindera multora le folosesc si eu.
Imi cer scuze pt. ca am "busit" acest subiect de discutie ( nu tiu cum am reusit acest lucru????) intentia mea era de a afla niste informatii de la cei care le detin sau macar niste simple opinii. Cat despre "inventie"...era dor o simpla idee pe care am descoperito si pe alte forumuri cu greutate unde initializatorul ei nu a fost ironizat in nici un fel.

Iti voi trimite si pe pm ceea ce am scris caci sunt sigur ca va fi sters........
[Yahoo!] [ICQ]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Te-am rugat in repetate randuri sa iti analizezi conduita si limbajul.
Esti o sursa perpetua de scandal pe acest forum.

Drept urmare in disperare de cauza si lipsiti de alte mijloace eficiente in a te calma, vezi ca ai primit un ultim (sper sa nu dai si tu in boala clonelor) anunt in "aria administrativa" in care ne exprimam regretul ca ne parasesti...si odata cu asta ne vom vedea lipsiti si de rubrica "aventurile lui Pinocchio in lumea acvaristicii"... si invizibilele sale acvarii din Botosani.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: