Salutari,
Lucrarile sunt in curs, am de ridicat insa o intrebare, substratul din jurul si dedesubtul fultrului de apa nu provoaca stricaciuni filtrului? In ideea sa nu ajunga sa absoarba pompa din substratul nisipos, am observat 2 gauri de 2 cm diametru chiar in partea din jos a filtrului.
Acvariul este un JuwelV Vision 180.
Salut!
Intrebarea este putin ciudat formulata pt ca nu ne e clar ce filtru ai. Ca idee pietrisul care intra in filtru se opreste in primele etaje de filtrare si nu apuca sa intre in rotor. Insa daca ai 4-5 cm distanta intre turul filtrului si substrat atunci nu ar trebui sa ai nici o problema.
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
Am mai citit prin alte topicuri dar nu cred ca am inteles exact cum functioneaza; referitor la pozitionarea sistemului de CO2 in bazin, unii spun ca e bine sa fie pe curentul de apa sa plimbe CO2-ul prin tot bazinul. Acum vine intrebarea, daca il pozitionez pe lungimea acvariului vizavi de pompa de apa, este ok? Sau unde recomandati voi ca trebuie pozitionat?
ca sa-ti spunem unde mai intai trebuie sa intelegem ce. Deci ce sistem de CO2 ai sau vrei sa cumperi si mai ales ce sistem de dizolvare a codoiului are.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Lucian wrote:ca sa-ti spunem unde mai intai trebuie sa intelegem ce. Deci ce sistem de CO2 ai sau vrei sa cumperi si mai ales ce sistem de dizolvare a codoiului are.
CORECT:
Dennerle REUSABLE CO2 Plant Fertilizer Set 600 Space. Sistemul de dizolvare este Maxi Flipper.
nu am avut si nici nu am vazut un astfel de sistem. Am cautat insa pe google si am gasit un filmulet care m-a lamurit:
bulele de CO2 care nu se dizolva pe traseul lor sinuos ajung intr-un clopot unde se acumuleaza si se spera ca se vor dizolva in contact cu apa. In general este bine ca apa in care s-a dizolvat CO2-ul sa fie intr-un curent de apa pentru a uniformiza in masa apei continutul de CO2. Deci este recomandat ca partea superioara sa fie in apropierea unui curent de apa.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”