[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Asezarea substratului, filtru de apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutari,
Lucrarile sunt in curs, am de ridicat insa o intrebare, substratul din jurul si dedesubtul fultrului de apa nu provoaca stricaciuni filtrului? In ideea sa nu ajunga sa absoarba pompa din substratul nisipos, am observat 2 gauri de 2 cm diametru chiar in partea din jos a filtrului.
Acvariul este un JuwelV Vision 180.
Technics
Member

IP:

Ce filtru ai? Cum este pozitionat? Posteza o fotografie pentru mai multe detalii.
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Intrebarea este putin ciudat formulata pt ca nu ne e clar ce filtru ai. Ca idee pietrisul care intra in filtru se opreste in primele etaje de filtrare si nu apuca sa intre in rotor. Insa daca ai 4-5 cm distanta intre turul filtrului si substrat atunci nu ar trebui sa ai nici o problema.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

image

image

image
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

.

http://imageshack.us/a/img835/7456/19971718.jpg

This message was edited 2 times. Last update was at 19/02/2013 22:52:48

Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

nu iti face griji, nu trage asa tare incat sa iti traga nisipul
[Email]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

E foarte ok, nu o sa ai nici o problema.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Perfect, multumesc baieti.
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am mai citit prin alte topicuri dar nu cred ca am inteles exact cum functioneaza; referitor la pozitionarea sistemului de CO2 in bazin, unii spun ca e bine sa fie pe curentul de apa sa plimbe CO2-ul prin tot bazinul. Acum vine intrebarea, daca il pozitionez pe lungimea acvariului vizavi de pompa de apa, este ok? Sau unde recomandati voi ca trebuie pozitionat?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

ca sa-ti spunem unde mai intai trebuie sa intelegem ce. Deci ce sistem de CO2 ai sau vrei sa cumperi si mai ales ce sistem de dizolvare a codoiului are.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:ca sa-ti spunem unde mai intai trebuie sa intelegem ce. Deci ce sistem de CO2 ai sau vrei sa cumperi si mai ales ce sistem de dizolvare a codoiului are.

CORECT:
Dennerle REUSABLE CO2 Plant Fertilizer Set 600 Space. Sistemul de dizolvare este Maxi Flipper.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

nu am avut si nici nu am vazut un astfel de sistem. Am cautat insa pe google si am gasit un filmulet care m-a lamurit:

bulele de CO2 care nu se dizolva pe traseul lor sinuos ajung intr-un clopot unde se acumuleaza si se spera ca se vor dizolva in contact cu apa. In general este bine ca apa in care s-a dizolvat CO2-ul sa fie intr-un curent de apa pentru a uniformiza in masa apei continutul de CO2. Deci este recomandat ca partea superioara sa fie in apropierea unui curent de apa.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: