[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ruky set-up  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
berby
Unripe member

IP:

Salut, sunt foarte nou in domeniu acvaristicii, practic de aproape 3 luni am un acvariu de 54 de litri, cu 17 de micuti pestisori, adica( 3 carasei, 7 gupi, un colisa rosu, un gurami auriu, 2 platii, 3 sanitari), si am numai plante artificiale. ma tot documentez de cand l-am primit cum sa imi fac un acvariu plantat, imi place foarte mult si nu stiu cum trebuie sa incep ca sa nu chinui nici plantele si nici pestisorii! As incepe prin a va intreba ce substrat sa folosesc, si ce fel de iluminare (avand in vedere ca acvariul meu are un neon de 15w) si din cate am inteles imi trebuie si ceva aditie de c02! Am fost indrumat de mai multe persoane sa achizitionez substrat(AquaMedic Volcanit), dar nu stiu daca mai trebuie sa-l amestec cu ceva sau deasupra lui daca se mai pune ceva...? Iar cat despre plante imi doresc (HC cuba si alte plante micute de gazon) si va rog mai recomandati-mi cv! a.. si era sa uit cat despre aditia de co2 este ok bomba cu co2?
multumesc si astept indicatii
stefanp
Moderator

IP:

berby wrote:de aproape 3 luni

berby wrote:ma tot documentez de cand l-am primit

Poate am sa par un pic rau, insa dupa 3 luni de documentare, ai pus niste intrebari cam vagi...cred ca trebuie sa te documentezi un pic mai temeinic.

Si acum, ca sa nu fii suparat pe mine , am sa incerc sa trasez cateva linii.

1. Ai prea multi pesti si incompatibili. Carasii sunt pesti de apa rece fata de restul, iar unul singur are nevoie de 50 de litri volum de apa.
Scapa de ei.
Te-as mai sfatui sa scapi si de gurami si colisa, cresc si ei marisori.
Ai putea pastra doar guppy (in general acvariile plantate arata mai bine cu o singura specie in bazin), eventual si cory.

Uite cateva link-uri in legatura cu popularea: AICI , AICI si AICI (sunt articole din categoria in care ne aflam, puse "sticky" sus, deasupra tuturor topicurilor)

2. Substrat: Aquamedic volcanit e un substrat bun si placut ochiului, insa e inert (adica nu contine fertilizanti). Daca vrei un plantat, te va ajuta daca pui un substrat fertil. Cel mai ieftin, insa in acelasi timp si destul de bun e JBL Aquabasis. Se pune ca prim strat, acoperit de pietris (in cazul tau volcanitul)

3. Iluminare: As merge pe o lampa 3x15W, T5. Aprinzi pentru inceput un tub, treci de ciclare, aprinzi usurel si pe al doilea. Daca vrei dori si plante mai pretentioase, atunci il aprinzi si pe al treilea.
Ca neoane ti-as recomanda doua tuburi cu lumina roz (aquamedic plantgrow spre exemplu) si unul cu lumina alba (osram 865. si e mai ieftin)

4. CO2: O bomba cred ca va fi de ajuns pentru acvariul tau, impreuna cu un difuzor cu pastila ceramica pentru dizolvare.
Asta un "must" ca sa zic asa pentru acvariile plantate.

5. Odata cu lumina si co2, vei avea nevoie si de fertilizanti lichizi. Incepi cu fertilizare micro (pentru inceput macro produc pestii, mai ales ca ai destui). Iti recomand gama JBL: Ferropol si Ferropol 24.
Incepi cu jumatate de doza si o urci usurel pana la doza recomandata.

Vedem pe parcurs ce si cum trebuie ajustat.

INSA, ca sa intelegi ce ti-am vorbit eu mai sus si cum trebuie sa corelezi elementele intre ele, va trebui sa citesti mai mult.

Poti incepe cu articolul ASTA si poti continua cu jurnale/topicuri din aceasta categorie. Vei afla enorm de multe informatii. Dupa care te mai plimbi prin celelalte categorii.

Mult spor !

P.S.: Treci si pe la categoria "Despre noi", ca sa facem cunostinta, dupa cum prevede regulamentul.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2013 21:14:57

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: