berby wrote:de aproape 3 luni
berby wrote:ma tot documentez de cand l-am primit
Poate am sa par un pic rau, insa dupa 3 luni de documentare, ai pus niste intrebari cam vagi...cred ca trebuie sa te documentezi un pic mai temeinic.
Si acum, ca sa nu fii suparat pe mine

, am sa incerc sa trasez cateva linii.
1. Ai prea multi pesti si incompatibili. Carasii sunt pesti de apa rece fata de restul, iar unul singur are nevoie de 50 de litri volum de apa.
Scapa de ei.
Te-as mai sfatui sa scapi si de gurami si colisa, cresc si ei marisori.
Ai putea pastra doar guppy (in general acvariile plantate arata mai bine cu o singura specie in bazin), eventual si cory.
Uite cateva link-uri in legatura cu popularea:
AICI ,
AICI si
AICI (sunt articole din categoria in care ne aflam, puse "sticky" sus, deasupra tuturor topicurilor)
2. Substrat: Aquamedic volcanit e un substrat bun si placut ochiului, insa e inert (adica nu contine fertilizanti). Daca vrei un plantat, te va ajuta daca pui un substrat fertil. Cel mai ieftin, insa in acelasi timp si destul de bun e JBL Aquabasis. Se pune ca prim strat, acoperit de pietris (in cazul tau volcanitul)
3. Iluminare: As merge pe o lampa 3x15W, T5. Aprinzi pentru inceput un tub, treci de ciclare, aprinzi usurel si pe al doilea. Daca vrei dori si plante mai pretentioase, atunci il aprinzi si pe al treilea.
Ca neoane ti-as recomanda doua tuburi cu lumina roz (aquamedic plantgrow spre exemplu) si unul cu lumina alba (osram 865. si e mai ieftin)
4. CO2: O bomba cred ca va fi de ajuns pentru acvariul tau, impreuna cu un difuzor cu pastila ceramica pentru dizolvare.
Asta un "must" ca sa zic asa pentru acvariile plantate.
5. Odata cu lumina si co2, vei avea nevoie si de fertilizanti lichizi. Incepi cu fertilizare micro (pentru inceput macro produc pestii, mai ales ca ai destui). Iti recomand gama JBL: Ferropol si Ferropol 24.
Incepi cu jumatate de doza si o urci usurel pana la doza recomandata.
Vedem pe parcurs ce si cum trebuie ajustat.
INSA, ca sa intelegi ce ti-am vorbit eu mai sus si cum trebuie sa corelezi elementele intre ele, va trebui sa citesti mai mult.
Poti incepe cu articolul
ASTA si poti continua cu jurnale/topicuri din aceasta categorie. Vei afla enorm de multe informatii. Dupa care te mai plimbi prin celelalte categorii.
Mult spor !
P.S.: Treci si pe la categoria "Despre noi", ca sa facem cunostinta, dupa cum prevede regulamentul.