[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
DEZASTRU !!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Noaptea asta pe la 1 cand m-am dus la culcare am auzit un zgomot suspect la acvariu si cand am aprins lumina - cosmar!! Acvariul curgea pe jos. Sipoteste undeva in spate in coltul din stanga jos. Culmea ghinionului chiar ieri cumparasem un stol de characide dupa ce 2 saptamani a stat fara pesti (am facut un schimb cu cei 2 discusi). Ce sa fac?? E clar ca trebuie golit si vazut daca e fisurat, dar presupunand ca sticla e cu ochiul liber intacta sa incerc silicon pe interior? Sau trebuie altul oricum? La asa ceva nici in visele mele cele mai negre nu visam, desi, (nu cred in vise) credeti-ma ca noaptea anterioara am visat urat (cu un vas care curgea si inundase baia...!).

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
andy_ostafi
Junior member

IP:

nasol rau! cati litri are si ce sticla?in spate unde curge aveai incalzitorul?nu se vede daca e fisura (cam ciudat...) sau poate curge pe la lipituri...dar daca ai zis ca s-a auzit un zgomot...poate a cedat fundul...
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nasol rau. Dar tot raul spre bine, acum poti sa-ti faci un acvariu nou pe masura standului.
Si eu cred ca a cedat fundul.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul are 140 litri brut (80x50x35) si sticla de 8mm. Il am de 2 ani si jumatate. Momentan am golit apa si am salvat plantele in ghivece si pestii intr-un acvariul mic de 60 litri. Urmeaza acum sa golesc substratul sa vad ce e pe fund. Chiar daca nu e fisurat si il resiliconez nu prea mai am mare curaj... Ma apuc de acvarii bonzai, sa plec (mai) linistit de acasa. Sau imi refac moralul si ... "show must go on"...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

refa-ti moralul

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
zooexpert
Junior member

IP:

asa cum bine zice gg refa-ti moralul; dezlipeste acvariul, pune alt fund eventual mai gros si nu renunta asa usor. Eu pot sa-ti povestesc cum mi s-au spart doua acvarii de 500l fiecare intr-o singura noapte si acum nu mai am doua ci patru asa ca succes la reparatii.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

zooexpert wrote:Eu pot sa-ti povestesc cum mi s-au spart doua acvarii de 500l fiecare intr-o singura noapte
Postul asta sigur nu trebuie sa il vada sotia ca acvariul bonzai ma paste. Eu credeam ca acvariile nu se sparg decat daca le lovesti sau nu sunt bine facute, dar uite ca au patit-o si altii. Am ajuns la fund (al acvariului). E spart in stanga spate, la colt, o fisura rotunda care uneste laturile la 7-8 cm de colt. Asta e. Altul la rand. (alt acvariu, nu alt ghinionist, Doamne fereste!).

acata
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Moralul sus! Si treci la unul gen 160x60x60 !!! Apropos, nu aveai sub acvariu polistiren sau neopren?

Acvariul meu
[Email]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

acata wrote:Apropos, nu aveai sub acvariu polistiren sau neopren?
Daca sticla avea de la bun inceput microfisuri, nici mama lu' polistirenu', nici cea a lu' neoprenu nu rezolva chestiunea... Te pui cu tensiunile interne ?! Zii "bad luck" si asta e, unul nou.....
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Cine ti l-a lipit am avut unul exact pe dimensiunile astea si cu sticla de care ai spus...l-am vandut dupa 10 ani...cel care l-a primit nu mi s-a plans nici acum.
Ghinion dddaaa nesansa ... sau prost lipit smilie
Daca ai posibilitatea nu rata ocazia unuia mai mare...tu chiar ai avea ce sa pui in el. Bafta

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
aripel
Member

IP:

nu fi dezamagit intros..se intampla..asta nu trebuie sa te "convinga" sa renunti la acvaristica ....
si eu am avut un acvariu la care i sa crapat fundul de la peretele din fata pana la cel din spate....si am adaugat inca o bucata de sticla pe interior, pe fund, l-am sigilat bine si e bine merci.

ca sa fii sigur fa-ti alt acvariu, dar nu -l arunca nici pe asta..parerea mea...

bafta

aripel is here
zooexpert
Junior member

IP:

@INTROS - din fericire eu am acvariile la subsol si cu scurgere direct la canalizare. Acvariile aveau pe putin 5 ani si erau facute dintr-o sicla mai proasta. Au fust refacute cu sticla de la Saint Gobain float si de doi ani nu s-a mai intimplt nimic si sper sa ramina asa.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:Cine ti l-a lipit am avut unul exact pe dimensiunile astea si cu sticla de care ai spus...l-am vandut dupa 10 ani...cel care l-a primit nu mi s-a plans nici acum.

Ala cred ca i l-a vandut lui Intros acum 2 ani.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

g.g wrote:
Ala cred ca i l-a vandut lui Intros acum 2 ani.

al `reaku bijnitzar...da ma rog poate omu` s-o fi gandit ca-i ca la vinuri...cu cat mai vechi cu atat mai bun.
Acuma fara misto` am avut un acvariu de 60 de litrii facut cu nea Fane pe vremea lu` Dibaciu cu silicon alb (pe atunci siliconu se dadea pppaaa sub mana)...m-a tinut 15 ani desi se zice ca nimeni nu iti garanteaza dupa 10 ani lipitura.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am patit acelas lucru cu DOUA acvarii de 60 cu sticla de 6. In doua zile mi-au crapat amandoua (sticlele de fund) dupa ce au stat goale cam 5 luni, dar inainte le-am folosit cam 4 ani...
Unul mi-a crapat cand i-l umpleam si al doilea mi-a crapat a doua zi dupa ce l-am plantat si tot tacamu; adica m-am culcat linistit seara (tarziu) si dimineatza ma trezeste maica-mea disperata ca mi-a crapat frumusete de acvariu...
Am fost dezarmat, dup-aia disperat, nervos si am intrat pana la urma in priza si le-am facut fundul termopan; am uns toata suprafata fundului cu silicon si am pus peste o sticla de 4 si pe dinauntru am lipit bine crapatura.

Cauza craparii fundurilor: planul pe care erau puse acvariile nu era drept.

Keep Wolking
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:m-a tinut 15 ani desi se zice ca nimeni nu iti garanteaza dupa 10 ani lipitura.

si pe la Dorin mai rezista cu incapatanare un acavriu intre ala carui funduri sta scris "Exotica '91".

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: