kingmask wrote:buna ma numesc fabian muthi din dublin ireland , am un acvariu de 60 l : 2 cory albino(pesti),japanese marino balls ,hydrocotyle leucocethale,ceratopteris thalictroides fiind platele ,incalzitor scuba 100 w , pompa apa micra 6 w , un neon de 8w t4 (f slab)

filtrare tip cascada , imi lipseste pompa de aer am cumparat-o de pe ebay dar astept dupa ea,(vine din china)

. sunt un incepator si ma confrunt cu ceva probleme pesti sunt ok dar platele se cam usuca si se tot ingalbenesc si nu prea as vrea sa le pierd am substrat cu pamant de flori circa 2 mm , 6-7mm nisip destul de fin pot sa zic si cateva pietre banuiesc mai multe probleme dar nu stiu care sa fii, poate ma ajuta cineva ?nisipul ca-i prea fin sau lumina ca e ingrozitor de slaba ?????
Pompa de aer nu este atat de importanta, se poate si fara ea, dar daca tot ai comandat una, iti doresc sa ai parte de una silentioasa, pentru ca cele mai multe produc trepidatii ce ating niveluri insuportabile.
Cred ca ai gresit cu introducerea in acvariu a pamantului de flori drept substrat, presupun ca nu te-a sfatuit un acvarist cu experienta, probabil a fost ideea ta si, din pacate, n-a fost o idee buna, din contra. De fapt nu inteleg despre ce fel de pamant de flori vorbesti, cand zici ca are o granulatie de 2 mm, pentru ca pamantul de flori este, de regula, un amestec pe baza de argila combinat cu ingrasamant si rumegus.
In mod normal, pentru acvarii, se foloseste un substrat special (care arata ca un nisip), peste care se pune un strat de pietris, de granulatie mai mare.
In pamantul de flori este posibil ca radacinile plantelor acvatice sa putrezeasca.
Cum sa repari aceasta problema, cred ca este cam imposibil acuma, ar cam trebui sa-l golesti si sa-l inlocuiesti (substratul), poti depozita apa in cateva bidoane, ca sa nu reiei ciclarea acvariului.