[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Juwel Rio 180 - dileme.  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
MollyBalon
Member
[Avatar]

IP:

Dragii mei si dragele mele,
Postez aici desi nu 'cumpar' decat un sfat pe care de fapt il vreau gratis , pentru ca tocmai ce am citit la rubrica Atelier ca acolo e numai pentru treburi tehnice. Daca nu e bine aici, nu ma supar daca e mutat unde e bine.

Also, eu (sper ca in viitorul apropiat) ma mut cu chirie la stat, ceea ce inseamna ca imi voi face un 'upgrade' la acvariu, si m-am decis ca doresc un Rio 180. NU supun atentiei voastre intrebarea daca este bine sau rau sa procedez astfel si daca as iesi mai ieftin prin alte cai. Sunt convinsa ca si voua vi se va fi pus pata pe cate ceva vreodata - vreau si eu sa imi satisfac o nebunie, cu atat mai mult cu cat resursele mele financiare sunt invers proportionale cu pretul unui astfel de bazin.

Problema decurge insa de altundeva. Am facut eu un mic research, asa cum povesteam unora dintre voi pe pm, si am obtinut niste rezultate nu tocmai grozave. Cineva mi-a promis ca imi face rost cu 9 milioane si ceva, dar daca nu dau si 4 milioane jumate pe masa, nu imi poate da garantie. Lucru care mi se pare foarte urat: intai pentru ca mi se pare totusi o suma cam mare, si cum spuneam disproportionata in raport cu veniturile mele, ca sa imi asum astfel de riscuri, si apoi pentru ca, desi s-ar putea ca riscurile sa fie foarte mici, ma supara 'simbolic' o astfel de mica marlanie, si imi place sa nu incurajez marlania in lume.
Am fost la Animax unde este considerabil mai scump (adica mai bine de 11 milioane) - si se vinde separat de masa, cu tot cu garantie.
Pentru ca suceala mea sa fie completa, de data asta mi se pare ca garantia asta ma costa cam mult! Mai ales avand in vedere ca am fost asigurata la Animax ca se refera doar la filtru/incalzitor.

Desi tot nu inseamna ca imi supun decizia criticilor , sunt mai multe motive pentru care imi doresc acvariul asta in mod special: intai pentru ca este complet utilat si nu am deloc timp sa bat magazinele dupa variante si bucatele, doi pentru ca e firma misto, trei pentru ca este lung (un metru si un centimetru) si ingust, exact asa cum il visez, patru pentru ca este rapitor de frumos :p , cinci pentru ca, asa cum spuneam mai inainte, pur si simplu mi s-a pus pata (nu inseamna ca as fi avut cine stie ce experiente proaste, actualul acvariu de 117 litri mi-a fost facut la comanda si este impecabil).
La animax il aveau in vitrina si am ramas cu nasu' lipit si pupilele marite acolo precum copiii amarati la fereastra de la pizza hut in centru. Tocmai in virtutea acestui 'argument' va rog sa nu va luati de fixatia mea :-)

Ce ma sfatuiti? Il iau fara garantie de la omu' cu riscul mic ca as putea avea probleme cu el, si cu vina morala de a incuraja marlania? Il iau de la animax si imi vine rau cand imi dau seama ca din diferenta aia imi luam macar un resou ca sa nu rada si acarienii de mine ca ma mut intr-o casa goala si in loc de utilitati (frigider, aragaz etc.) imi cumpar acvariu bengos? Stiti unde il pot gasi in alta parte (in Bucuresti) dar la un scor mai mic decat la Animax?
Daca diferenta era mai mica, sau daca pretul per total era mai mic, il luam de la Animax fara sa clipesc, dar e totusi cam mult pentru mine.
Asa ca daca tot ma bate vantul si in timp ce spal nisipul deja obtinut, imi oferiti si mie un pic de stabilitate?
Va multumesc
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Hehehe "obrazu' subtire cu bani multi se tine".
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Incearca sa il iei de la Profipet din Ploiesti(stiu ca nu e tocmai Bucuresti da` nici departe) ...teoretic aia sunt importatorii

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Daca nu vrei si masa, ia-l de la Animax.
Daca ai nevoie si de masa, ia-l de la marlan.
Daca stai prost de tot cu banii, ia-l cu 9 milioane de la marlan, desi fara garantie.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

MollyBalon wrote:Multumesc pentru raspunsuri.
Pana sa ma pripesc sa obiectez la sugestia profipet (in termeni de 'nu am masina, daca e un pic mai ieftin la profipet, cu transportul tot acolo ies, cel putin, plus timpul pierdut pe plimbare'), am si scris la profipet, si este intr-adevar mai ieftin, cu, desigur, garantie, si este in cora Bucuresti.
Nu imi trebuia masa, altfel il luam de la baiat (care nu este marlanul, este intermediarul dintre marlan - care distribuie - si eu).
Asa ca la final va mai multumesc o data pentru ca m-ati salvat de culpa morala si inconfortul personal de a face afaceri cu marlani
Daniela

... Nu stiu cum a aparut mesajul meu aici, probabil am gresit eu pe undeva dar vad ca nu mai am optiuni de edit, si daca aveam tot nu cred ca il puteam muta. Asa ca poate il muta cineva, este un raspuns la 'juwel rio 180 - dileme'.
Multumesc,
D.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cumparari
Go to: