Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
- calin_gherman - din pacate spatiul este limitat la grosimea peretelui, si cum acesta este amplasat in mijlocul camerei, nu-mi permit extinderea in afara acestuia.
- Porcu si Bogdan_Musat - buna idee cu fundul dublu cu imbinarile suprapuse invers, asa-l voi face.
Am facut cateva modificari esentiale

si-i voi reduce inaltimea la doar 42cm, deci 40 fara baza, astfel am loc oarecum sa umblu inauntru.
Doar cele doua fete mai mici, cea de 100 si de 41cm le voi face din sticla de 10mm, toate celelalte componente din 12mm.
Pentru siguranta am adaugat o bagheta de sticla pentru ramforsare compusa din 3 foi de geam lipite intre ele, deci ca si dimensiuni, undeva la 3 cm latime, (9-1-1,2)=6,8cm lungime, iar inaltimea m-am gandit la 6cm. Aceasta bagheta va fi lipita la imbinarile dintre cele 2 laturi ale "L"-ului, pe latura de 109cm, aliniata la marginea de sus a acvariului.
Avand in vedere modificarile, avand un volum de (109+41)*42*9 ->56litri , as mai avea nevoie de alte ramforsari decat acea bagheta?
In partea dreapta a acvariului, in continuarea acestuia, voi amenaja un loc unde voi pune tot ce tine de acvariu; dimensiuni: lungime 20cm, latime 9cm, inaltime 75cm.
Apa potabila trecuta printrun filtru de impuritati este ok pentru neoni de ex sa fie folosita direct, fara "decantare"?
Ar mai fi varianta trecerii printrun filtru anticalcar, cum este cel pentru masina de spalat.
Vreau sa trag 2 tevi inguste in spatiul tehnic

al acvariului, una pentru admisie direct de la robinet, prin acel filtru, iar cea de-a doua pentru evacuare.