[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pomaceea a depus oua.....  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
alecspv
Member
[Avatar]

IP:

salutare...

spre surpriza mea melcii mei s-au tinut de prostii si acum se vede rodul.....
am gasit pe capac doua siruri de oua si nu stiu ce trebuie sa fac ca sa ajut la bunul mers al incubarii
sfaturi va rog...
[Yahoo!]
attilio
Member
[Avatar]

IP:

aicie tot ce te intereseaza. multa bafta
[Yahoo!]
alecspv
Member
[Avatar]

IP:

am citit articolul ala....
vreau sa stiu daca in interiorul capacului nu este umezeala...ce trebuie sa fac
sa le las acolo in continuare .....
sa la mut.....

[Yahoo!]
RedRooster
Member
[Avatar]

IP:

Lasa-le acolo unde sunt si mai uda-le din cand in cand.

Din putul gandirii : decat sarac si bolnav..mai bine bogat si sanatos
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

alecspv wrote:am citit articolul ala....
vreau sa stiu daca in interiorul capacului nu este umezeala...ce trebuie sa fac
sa le las acolo in continuare .....
sa la mut.....

Daca nu ai posibilitatea sa iti acoperi acvariul cu un geam macar, atunci incearca cu o piatra de vibrator care pusa in dreptul cuibului de melci la cativa cm dedesupt il va stropii

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
alecspv
Member
[Avatar]

IP:

de acoperit nu cred ca am cum pentru ca ouale sunt pe capac deasupre acvariului.....cred ca am sa le stropesc cu un fas-fas de geamuri.....
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

acu 1 saptamana eram fericitul proprietar e unui sir de "icre" de melci (pomanceea). de ieri sunt din ce in ce mai nefericitul proprietar al unui al doilea sirag.

ma rog, bucuria e mare, dar ce fac cu atatia amar de pui ? si asa am in acvariu mic prea multi, ii duc in seara asta lui sergiu cativa.

iar in acvariu cu oscari parca nu ma lasa inima sa las cativa. am incercat sa tin acu vreo luna 4-5 MARI, si nu le-am vazut antenele 2 saptamani. asa ca i-am transferat o parte in acvariul mic + o parte la sergiu. acu urmeaza al doilea transport catre sergiu
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

+ inca 2 coconi gasiti in niata asta.. damn. e ceva normal ?

voi ce faceti ca sa aveti un oarecare control al melcilor ce ies din oua ? sa le fac niste acvarii mai micute (15x5x5 de exemplu) si sa pun coconii acolo ?
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

fr0ggy wrote:...iar in acvariu cu oscari parca nu ma lasa inima sa las cativa. am incercat sa tin acu vreo luna 4-5 MARI, si nu le-am vazut antenele 2 saptamani ...

... pai sa nu-i lasi in bazinul cu astronotusi ca dispar imediat ... si-acu' ma bombane barbosu' photograph cand isi aduce aminte ce-au patit melcii lui ... remember :

in 14 iulie 2003, pe vechiul forum, koala wrote:... si doar pestii erau mancati, ca de abea ce consumasera melcii dati de Lucian sambata ...

suparat nevoie mare, don Luciano wrote:Experimentul nu o sa reuseasca pentru ca nu o sa aiba melci inainte sa manance...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
razvan
Membru banat

IP:

fr0ggy wrote:+ inca 2 coconi gasiti in niata asta.. damn. e ceva normal ?

voi ce faceti ca sa aveti un oarecare control al melcilor..

daca ii lasi sa eclozeze, si sa creasca cit de cit, sa-i faci pachet si sa-i trimiti lu' lukaboy, te asigur ca tetraodonul ( asa se scrie? ) lui iti va fi vesnic indatorat

dom'le ce noroc au unii.. yo le-am pus si filme xxx( ca sa citez un bun amic de pe forum) si n-am obtinut nimic de la ei .
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

Erau cu melci filemel
ai incercat daca nu castravete, ardei gras..chestii de genu?

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

melcii aia cred ca incearca sa repopuleze pamantul, sunt disperati. au stat 2 saptamani cu osacrii de acolo cred ca li se trage mania cu inmultitul. vor neaparat perpetueze specia prin orice mijloc. sincer de cand i-am mutat in acvariu mic, nu le-am dat nici macar o felie de rosie/salata. odata am scapat un castravete rupt de la gura ancistrusilor ... ca asa imi iau ai mei, la bucata. eu nu prea ajung sa le iau.
[Yahoo!]
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

Eu unu nu m-am obosit sa umezesc icrele, dar asta nu i-a impiedicat sa se inmulteasca mai ceva ca iepurii. Apropo, daca e cineva interesat, multzi melci mari moca

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

inca douaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cocoane ! ((
la dreaq
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

de azi niata colectez melci .. aici scuze de calitatea celor 2 poza, dar aparatul meu e vechi de 3 ani.

nu pot sa ii las in acvariu .. asa ca i-am bagat intr-un bidon de 5 taiat. e oki ?
deocamdata fiind primii mei melcisori, vreau sa ii tin in viata

ce sa le pun in bidonas ? salata, castraveti ?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

fr0ggy wrote:ce sa le pun in bidonas ? salata, castraveti ?
Eu foloseam la piticii dddaaa melci granule pentru pesti. La dadeam atita cit sa haleasca in citeva ore. Schimbam apa destul de des.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sonyk
Junior member

IP:

am si eu un melc dasta!da nush cu ce sa-l hranesc am inteles ca castravete?el cu latceva nu se hraneste?si care e rolul acestor melci in acvariu?
[Email] [Yahoo!]
Smiley
Junior member

IP:

am gasit si eu un sirag de ouo de pomacea pe filtru(am filtru intern). e vreo problema daca le las complet sub apa, asa cum le-a depus ?
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Probabil sunt total offtopic, dar sub ochii mei uimiti un pomacea devine mama (fenomenul e cat se poate de interesant ... m-am holbat la el preţ de vreo juma' de ora, dupa care m-am grabit pe forum ca fata mare). Asta dupa ce acum doua sau trei zile, fara pic de rusine, sub aceiasi ochi la fel de uimiti (si sub un cuib de toata frumusetea) betta-ul meu se gigugiulea de mama focului cu o tânără doamnă betta. Cred ca astia din Brasov baga ceva in apa, altfel nu-mi explic densitatea imensa de dragoste din acvariul meu.

smiley> Din cate stiu, pomacea depune pe uscat. Cel putin ai mei au depus doar pe capac. Daca acolo ai gasit fructul iubirii dintre melci, eu zic sa-l lasi acolo.

Aspru...
[Email]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

systemul meu de inmultit melci:

1 merg pana la kiwi, sa iau niste cocoane
2 am o plasa mare in acvariu cu oscari care are java prin ea
3 pun cocoanele pe un dop plutitor si le umezesc de 2-3 ori pe zi.
4 in max o saptmana ies, si pana ajung mai respectabili, se hranesc si se joaca in java. ideea e sa ii prind inainte sa plece la explrat bazinul mare. oscarii sunt refractari la vizite de genul.

as pune si 2 poze, dar galeria iar da niste erori ciudate.

image
[Yahoo!]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: