[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu de le zero  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Fiona
Junior member

IP:

Buna!

De curand am vazut la cineva un acvariu si am descoperit ca ma fascineaza pestii. Imi doresc si eu un acvariu frumos, dar sunt incepatoare-incepatoare si am nevoie de cateva sfaturi. Am citit cam tot ce e prin google despre acest subiect, dar nu sunt complet lamurita asupra anumitor aspecte. Eu o sa incerc sa va povestesc ce intentionez sa fac, iar pe voi va rog sa ma corectati daca gresesc cu ceva.

In primul rand, acvariul. Mi-a promis prietenul meu ca mi-l face exact cum il vreau. Intrebarea este: cum e mai bine, mai cubic sau mai dreptunghiular? Sau nu conteaza? Mie mi-ar placea sa fie lung si inaltul si destul de ingust. Ma gandeam la 50*20*45. Ar avea cam 40 l.

In al doilea rand, echipamentul necesar. As vrea sa-mi recomandati ce pompe, filtre, termo, etc sa iau pt un asemenea acvariu. De preferat cat mai ieftine, deoarece nu stau kiar pe roze cu banii. Si daca puteti sa-mi ziceti si cat costa (aproximativ) ar fi perfect. Si cam ce temperatura ar trebuie sa fie in acvariu?

In al treilea rand, pestii. Evident ca mi-as dori cat mai multi pesti, dar stiu ca trebuie sa ma opresc la o limita incat sa le fie pestilor bine. Mie imi plac guppy, molly si xipho si ma gandeam sa iau cate o pereche din fiecare. Am inteles ca trebuie si pesti sanitari. Ar fi suficient un ancistrus sau sa iau 2? Sau devine prea populat acvariul? Si mi-ar mai placea si cativa neoni. Oare este mult prea mult? Si inca ceva: cu ce e cel mai bine sa-i hranesc? Si sunt compatibili?

In al patrulea rand, plantele si pietrisul. Ce plante sa iau si cate? Si ce fel de pietris?

Si nu in ultimul rand, vreau sa va multumesc pt rabdare. Sunt convinsa ca intrebarile mele sunt destul de stupide, dar sunt incepatoare. Sper sa ma iertati.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Fiona wrote: Intrebarea este: cum e mai bine, mai cubic sau mai dreptunghiular?

Ce intelegi tu prin mai cubic sau mai dreptunghiular?
Fiona wrote:Mie mi-ar placea sa fie lung si inaltul si destul de ingust.

Ar fi bine sa il faci mai lat - cistigi profunzime.
Fiona wrote:Am inteles ca trebuie si pesti sanitari.

De unde ai dedus asta? Nu e obligatoriu si nici necesar.
Fiona wrote:Oare este mult prea mult?

Pentru 40l...ia citeste articolul acesta - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Fiona wrote:Si inca ceva: cu ce e cel mai bine sa-i hranesc?

Cu hrana dedicata care se gaseste la pet-shopurile ce comercializeaza si produse de acvaristica.
Fiona wrote:Sper sa ma iertati.

Te iertam daca treci si pe la sectiunea Despre noi si iti faci prezentarea ca fiecare membru nou.
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

buna , si eu am inceput tot acum cateva zile ,dar ca sa faci o afacere buna ,si repede, du te la hornbach , si iti iei acvariu complet echipat pt tot ce trebuie , eu mi am luat unul de 54 l , cu 250 roni , cu tot ce are nevoie , adica filtru , incalzitor cu termostat , termometru + cateva chestii pt tratarea apei * aqua safe * si inca ceva . Asa daca vrei sa il faci tu , te costa foarte mult , in primul rand acvariul , te duce cam 100 de roni cel putin , filtru intre 70 si ... cati bani ai , plus capac care o sa l gasesti greu , plus neon , etc , cum crezi ca e mai ok pt tine , o seara buna
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

iulian08,deschideti un topic al tau,ca nu e frumos sa ne bagam peste alt coleg,si vorbim acolo ;)
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Andrei32 wrote:Iuli nu e neaparat sa fie scump. Cum sa fie acvariu de 54 250 de lei? sau de 100 cat ai zis u? Costuri : Cel mai ieftin acvariu(nu bol) e cel putin 300-400 de lei,... ...

Daca te duci la Hornbach iti iei cu aproximativ 250 RON acvariu de 54 litri Eheim lipit profesional cu silicon negru in fabrica!!! cu filtru intern Eheim, incalzitor Jagger, capac, termometru, plasa de prins pestii si 2 substante pe care nu le recomand.
Ce vroiam sa spun este ca nu e frumos sa contrazici un om, daca nu esti sigur de ceea ce spui.
Ca un acvariu facut ca lumea la comanda face 300-400 de RON asta e altceva, dar si eu mi-am luat anul trecut tot cu 250 RON acest acvariu, asa ca te rog mult nu induce lumea in eroare.

Ceva foarte important. Nu il luati pe asta!!! Luati-va unul mai mare, diferenta poate fi de 1-2 milioane dar merita pe termen lung.

This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2011 13:39:10

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: