Daca nu schimbi nisipul ala albastru, nu cred ca o sa zica cineva ca ii place. Poti sa folosesti nisip de rau la 3-5 lei sacul, de la un magazin de materiale constructii. Ar mai trebui niste pietre, tot de rau, mai mari ca cele de acum sau plante, lemne, ca asa cum e acum pare gol.
Renovare Nu gasesc substraturi am fost la balastiera si am ales eu pietre albe si negre..Intr-un colt am facut un morman de pietre tot asa alese special.Si voi face pe fundal o constructie ceva de genu.
Este bine dar pietrisul este prea mare pentru a tine plante.
Sau asa mi se pare mie.
De ce nu ai scos pietrisul albastru?
La viitorul setup sa pui pietris mai subtire si sa iei niste plante.
Bafta si ape limpezi.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2011 19:27:51
Asa cum am fost si eu sfatuita si ideea e f buna daca nu ai magazine de acvaristica, poti sa te duci la materiale de constructii, la magazin si sa iei pietris pt constructii.
Am uitat sa va spun.Astazi cand am fost la un pet-shop am gasit niste pietris pt acvariu alb-maroniu.Era 120 de mi punga cred ca de 2 kg sau 3.Am sunat acum niste prieteni care lucreaza in constructii si am intrebat de unde as putea sa iau margarit.Au zis ca nu au idee si nu cred ca se gaseste in Slatina.Daca nu gasesc margarit sa iau acel pietris?
Nu cred ca nu exista ... este destul de mult folosit in constructii. Eu zic sa mai cauti. Daca nu .... iei de la petshop, desi este destul de piperat ca sa zic asa. Grija mare sa nu fie foarte fin acel nisip pentru ca nu va permite circulatia apei, se va umple repede de reziduuri si in final va sufoca radacinile plantelor. In acvarii se foloseste de obicei pietrisul "bob" de orez.
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
Ne intoarcem de unde am plecat..... Daca pui substrat de granulatie mare, plantele nu vor avea in ce sa isi infinga radacinile, plus ca vor ramane resturi de mancare pe sub "pietricele" lucru fapt ce va conduce la degradarea rapida a calitatilor apei.
P.S. Vezi ca uneori pietrisul de la petshop este vopsit, aceea spoiala fie se duce cu timpul fie uneori trece direct in apa.
This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2011 00:51:47
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
Ultima revonare.Voi mai pune cateva pietre mari sa fac constructia aceea mai aratoasa si sper sa ajung saptamana asta la Craiova.A dat ninsoarea rau si nu am indraznit sa plec la drum la cat de rau a fost si este inca.Am gasit acel margaritarL-am spalat bine bine bine si l-am pus dupa cum s evede.
This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2011 00:04:47
nu este spartura de marmura.Este exact ce ati spus voi.Garantez 100%.Si eu ma gandisem la inceput cand am vazut.Dar am pus in apa sa vad daca este calcar si daca se descompune vreo 3-4 zile si nu s-a intamplat nimic iar spartura de marmura nu este.Nu arata ca marmura nicidecum
This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 15:11:48
Astazi cand am venit acasa am avut parte de o "surpriza".Este ziua surorii mele si ai mei au facut pe placul ei si i-au cumparat niste pesti.O sa ramaneti surprinsi cand veti afla ce pesti au cumparat.Un caras auriu mare(inca unul pe langa cel pe care il aveam) 2 negri cu ochii telescopici,micuti si inca doi dar nu stiu cum s enumesc..
am fost si azi d in nou sa ii duc inapoi dar nu ii primeste.A zis ca poate au ceva boli luate din acvariul meu.S-a exprimat asa:nu iau pesti de la altcineva ca poate au boli si apoi mie imi mor toti,nici pe degeaba daca i-ar da nu i-as lua.