[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filmulet cu acvariul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Salut imi poti spune si mie cum sa fac o tufa de cabomba? Adica cum procedez? Multumesc
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Va salut prieteni acvaristi.
Sa revin cu ceva noutati.
Am in formare 2 tufe de cabomba... iar acum acvariul arata mult mai bine.
Dar am niste probleme.. respectiv alge verzi si tari pe geamuri si alge maro pe plante... Am inceput sa reduc lumina si mancarea la pesti.
Peste cateva saptamani o sa fac rost de niste bani si am de ales dintre:
Fertilizare micro si macro
Sau un bec aquael 11w plant (eu mai am 2x11 aquael sunny)
Ce sa aleg? Fertilizant sau lumina?
[Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Oricare fara cealalta e un fel de frectie la picior de lemn... dar daca zici ca ai deja ceva lumina (depasesti 0.5W/l) alege fertilizarea...

Parerea mea ...

PS. cabomba e foarte simplu de inmultit... rupi cu grija noile ramuri (dupa ce le lasi sa creasca vreo 10cm sa le poti replanta mai usor) si le bagi in substrat... cam asta e. La elodea densa de obicei cand vrei sa rupi ramura se rupe tulpina principala, asa ca ai grija.
Succesuri

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Pai la cabomba nu merge pur si simplu sa tai din ea adica de sus si sa replantez?
Nu am chiar 0.5w pe litru am 22w la 50l...
Cu inca un bec asa avea 33w la 50l.
Dar o sa aleg fertilizare si luna viitoare mai iau un bec special pt plante.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2011 11:32:27

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

FilBil wrote:alge verzi si tari pe geamuri si alge maro pe plante...

Algele verzi incearca sa le cureti cu un burete de vase (cu partea aspra a acestuia) la fiecare schimb de apa, iar algele maro (diatomeele) vor disparea de la sine la un anumit moment dat. Sunt specifice unui acvariu nou.
FilBil wrote: Fertilizant sau lumina?

Ambele. Plus un sistem de CO2, fie el si bomba, pentru ca este destul de bun si multa lume foloseste asa ceva. Da Search si vei gasi destule explicatii + reteta. Daca vrei plante sanatoase, aceste trei elemente sunt indispensabile. Degeaba ai lumina buna, daca nu ai fertilizare si CO2. Sau fertilizare buna fara celelalte doua. Te vei umple de alge, plantele vor avea tot soiul de carente si asa mai departe.

Despre becul aquael 11w eu nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu am folosit asa ceva. Dar cu siguranta alti colegi te vor indruma in acest sens.
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult dolly.
Acum daca ai putea sa imi raspunzi si la intrebare cu taierea cabombei. Adica se poate replanta si daca este taiata din tulpina-mama. Adica iei un fir de cabomba si il tai in doua iar acele 2 fire rezultate se replanteaza nu?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sigur ca da. Este aceeasi procedura ca si la Ludwigia. Asa se face cu toate plantele stem. Plantele stem au o tulpina vizibila, iar frunzele sunt dispuse pe tulpina. Inmultirea acestor plante se face prin taierea tulpinei si replantarea ei in substrat. Pentru a forma o tufa poti planta 4, 5 astfel de fire, in functie de cit de mare vrei sa fie tufa. De asemenea, cind un fir creste mai mare, tai si replantezi.
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Daca alegi metoda care ti-a descris-o Dolly sa urmaresti sa tai tulpina deasupra frunzelor unde apare si mugur ca sa aiba continuitate planta dar, arata urat cioplita asa...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Sa revin cu niste detalii.
Azi ma duc sa mai iau un saculet cu 2.5 kg de substrat si bilute de substrat de la jbl.
Revin cu poze astazi dupa ce termin orele.
Pe viitor (adica peste cateva zile :lol: Feropol+feropol 24 + cateva plantute.
Am renuntat la idea cu acel tetra optimat si poate voi face si o bomba .
Multumesc tuturor si ms pt ajutor.
Imi cer scuze ca nu v-am ascultat mereu de la inceput dar asa sunt eu mai
[Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Ca niste plante sa-si prinda radacinile au nevoie de un substrat (nisp) de cel putin 5-6 cm grosime, granulatie 1-2 mm (maxim 3 mm), fertilizant... Hydrocotylele alea care le-ai asezat in fata nu au nevoie de substrat neaparat, se dezvolta bine si la luciul apei ca si plante de suprafata, si incearca sa faci ceva cu termometrele alea 2, vorba colegului Dolly la ce-ti trebuie 2 termometre? ti se par obiecte decorative? pastreaza doar unu din ele si fixeaza-l pe o laterala a acvariului. Succes!
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ancistrus wrote:granulatie 1-2 mm

N-as jura ca e bine asa. Exista riscul colmatarii substratului. 2-3 mm sunt recomandati in majoritatea cazurilor.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Ancistrus wrote:granulatie 1-2 mm

N-as jura ca e bine asa. Exista riscul colmatarii substratului. 2-3 mm sunt recomandati in majoritatea cazurilor.

Nici eu nu as jura ca este asa doar ca prin toate forumurile de specialitate asa se spune, granulatie 1-3 mm, asta ca sa se specifice un minim/maxim al granulatiei substratului, substratul se colmateaza cu o granulatie mai mica de 1 mm, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar asa e.
PS: Ce sa mai spunem de aqua soil amazonia powder? sa vezi ce ne mai colmateaza aia substraturile...

This message was edited 2 times. Last update was at 19/01/2011 15:57:21

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Stai ca o dam il alte alea. Ala este sol fertil, alta mancare de peste. Asa ar fi si Aqua Basis-ul. Io vorbeam de substratul inert.

[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Pai este sol care scade ph si duritatea, tu poate ai vrut sa spui power sand (care pe langa functia de a accelera aparitia coloniilor de bacterii mai e si fertilizant)... oricum eu ma refeream la granulatie, ce conteaza ca este sol fertil sau inert? atata timp cat se foloseste pe toata suprafata acvariului? (nu doar in straturile inferioare cum e cazul Aqua Basis-ului). Oricum eu am vrut sa spun ca o granulatie buna a unui substrat este de 1-2 mm maxim 3, daca am gresit imi cer scuze, si las alte comentarii sa continue acest topic.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/01/2011 16:24:36

[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Astept sa se limpezeasca apa si pun poze.
Zilele astea mai cumpar si niste plante deoarece am putine.
Fertilizanul de substrat este jbl kugeln.
Vad ca pe siteurile romanesti nu se gasesc ci doar pe siteurile din alte tari.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ancistrus wrote:tu poate ai vrut sa spui power sand

Corect. Mea culpa

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Domnul Alber ai folosit vrodata aceste balls de la jbl?
La radacina unei plante ajunge o bila nu'i asa?
Zilelea astea o sa iau si fertilizant jbl.
Apropo cabomba are radacini in substrat?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am folosit odata acele bile, dar pe atunci lipsa de experienta si-a spus cuvantul, in sensul ca nu era atunci momentul. Nu stiu a-ti spune daca vei obtine rezultate spectaculoase cu ele
Da, cabomba dezvolta si radacini in substrat, dar se hraneste si prin intermediul frunzelor

[Email] [Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Nu ma astept la rezultate spectaculoase dar sper sa isi faca treaba la echinodorus si celelalte plante cu radacini.
Daca nu ma insel parca dolly a folosit ceva de genul poate ma lamureste.
Acum trebuie sa schimb din apa ca am facut o mizera de nedescris cu substratul asta deoarece am scos toate plantele si acu e o mizerie oribila.
[Yahoo!]
FilBil
Member
[Avatar]

IP:

Deci sa va tin la curent cu ce am mai facut.
Azi ma duc sa iau feropol si feropol 24 si inca cateva fire de camomba.
Dupa un schimb de apa o sa pun niste poze si abia astept sa vad rezultatele feropol+feropol24+bile substrat jbl fata de plantamin
Nu am substrat fertilizant dar sper ca bilutele jbl sa compenseze.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2011 12:11:14

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: