[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Custom made  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Beni
Junior member

IP:

Zua buna tuturor !
Lets start with the begining cum se spune...

Nu am acvariu (inca) dar ma incanta ideea de a face unul "costum made" adica sa cumpar sticla siliconul si sa-l asamblez comform preferintelor mele.
Ideea ar fi de a face un acvariu mai adanc care la jumatate ar avea o terasa lunga approximativ de 1/3 din lungimea acvariului unde deasemena se poate pune substrat plante, decor...

Intrebarile mele ar fi: ce fel de sticla sa folosesc (grosime, alte caracteristici speciale) ? ; ce fel de "lipici" silicon sa folosesc ?

P.S. sunt total incepator, fiti blanzi
[Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
In primul rand ce dimensiuni vrei sa aiba, poti sa-l lipesti cu Den Braven Aqua.
Bafta.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2010 12:03:35

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

treci intai la sectiunea despre noi...

http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
cat despre silicon iti recomand bison pentru acvarii,e cel mai usor de gasit si e bun..
terasa o poti face cu spuma de poliuretan
Beni
Junior member

IP:

Da, mersi pentru sfaturi si linkul foarte util. M-am gandit la dimensiunile: L: 50cm / W: 25cm /H: 55cm (Length, Width, Height), iar terasa amplasata la 30cm de fundul acvariului cu o latime de 20cm ( deci cu "coordonate" H:30/55 si L:20/50 )

O intrebare ar fi...siliconul e de ajuns si pentru rezistenta structurala, sau numai pentru curgere // daca nu-i de ajuns, pentru resistenta ce se foloseste ?
Dimensiunile mentionate sunt cumva nefavorabile pentru orice (pesti, plante) fiind vorba de un acvariu mai adanc si nu prea lat.
Astept orice fel de sfat la adresa dimensuinulor. Doar ca ideea originala este oarecum limitata si de mobilier, +/- 5 cm se mai poate varia

Mersi pentru ghiduri, o zi buna
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

la volumul acela nu ai de ce sa iti faci grija.siliconul ofera si rezistenta.doar la bazine mari se fac ramforsari si funduri duble.
Beni
Junior member

IP:

In legatura cu siliconul Bison...m-am uitat prin internet si am vezut un produs la Dedeman: Silicon universal Bison - pentru uz universal, rezistent la apa etc. pret: 10lei
Acesta este siliconul mentionat de multe ori prin forumuri, sau este vorba de altceva ?
Un link cu produsul concret mar ajuta foarte mult si de unde se poate cumpara acesta. Daca e cineva din cluj, sau zona, si poate sa-mi spuna si un magazin de unde se poate achizitiona ar fi perfect. In continuare m-ar interesa si magazinele mai serioase tot din Cluj.

Va multumesc
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

http://img153.imageshack.us/i/p1040818l.jpg/
http://img704.imageshack.us/i/p1040817.jpg/
din dedeman l-am luat.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu va mai chinuiti cu fel si fel de silicoane. Dow corning este de departe cel mai bun silicon pentru acvarii. Il gasiti la Reef

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Beni
Junior member

IP:

Am luat sticla (6mm sper sa ajunga), am lusat siliconul (Bison)...din pacate am fost de unul singur asa ca m-am chinuit de vai de &@>>#@{ ?^°° ....capul meu.
Din pacate nu am menghina asa ca am presat cu mainile pana am vazut siliconul risipanduse pe toate partile. Tocmai din cauza asta mi-e frica ca structura n-o fi prea rezistenta, asa ca ma gindesc sa fac ceva armari la colturi cu sticla de geam ("x" mm) cu o marime de 4*4 cm. De scurgeri nu mi-e frica ca oricum mai dau o tura de silicon pe dinauntru la coluri.

Astept parerile, criticile din partea celor cu mai multa experienta sau cine a mai facut asa ceva.
PS: chiar nu am menghina si nu sunt sigur daca pot face rost
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca ti-ai trece locatia in My profile, poate am sti unde sa te trimitem sa iei.
Vezi cu lipiturile nu-i de joaca. Este foarte importamt sa nu deplasezi acvariul pe toata perioada uscarii

[Email] [Yahoo!]
Beni
Junior member

IP:

Bine v-am regasit !
Ei...greu cu construirea asta...din pacate un perete a crapat asa ca a trebuit sa-l dau jos, sa slefuiesc si cand am apucat sa pun noua sticla m-am taiat destul de tare smilie
Dar in cele di urma am facut treaba. Maine ( 30-06-2010) ma duc la Arad cu ceva treburi pe acolo. As fi foarte recunoscator daca cineva mi-ar putea da o adresa, link, locatie, nume cu vreo un pet-store de pe acolo. Problema e ca stau in Aiud si pe aici nu se prea gasesc instalatii acvaristice. As dori sa cumpar un filter (mechanic si bio) care are si pompa de aer cu piatra de aer, un neon, substrat si ceva plante/ fertilizant. Daca mai trebue ceva pentru start va rog commentati.

Anticipat
Seara buna
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

ar trebui sa fi un pic mai explicit. ce filtru vrei sa cumperi? ce neon? cum il aprinzi? ce substrat? pui si substrat fertilizant?

intrebarea cea mai impoortanta e alta: citi bani esti dispus sa investesti?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
Beni
Junior member

IP:

Da ai dreptate scuze numai ca sunt prea incepator sa-mi dau seama daca am fost destul de explicit sau nu. Filtru intern pt. acvariu de 90litri dar adanc (55cm). Substrat fertilizant ammm pai sa creasca plantele in el...probabil fertilizant. Neonul mda nu stiu la ce te referi cand spui cum il aprind, s-ar putea sa ajunga si un bec ? Plante as dori una plutitoare si 1-2 plantate in substrat si sa fie foarte nepretentioase (very easy). Da...mai departe, daca fac totul ca la carte am nevoie de fel si fel de testere (sunt foarte scumpe) Sunt dispus sa cheltuiesc in jur de 400 Ron, mai mult nu am.
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

acum e greu sa iti raspund la toate intrebarile intr-un post. e de citit si cu acvaristica asta.
1. fara discutie cele mai bune filtre sunt cele externe, datorita capacitatilor de filtrare superioare si a esteticului. nu o sa ai o cutie neagra in acvariu. e de preferat sa o ai sub/linga acvariu. bine pretul difera clar in favoarea celor externe. daca totusi vrei intern iti recomand resun.

2. substratul fertilizant este o "chestie" din care plantele extrag nutrienti necesari fotosintezei. pietrisul, mai ales dupa ce il speli nu prea contine asa ceva.

3. neonul in sine e un tub. corect? ce il aprinde pe acest tub?

4. 400 ron e destul de putin. ca si o gluma, un singur dispozitiv, ph controler, costa 400 ron. acvaristica e o pasiune destul de scumpa

[Email] [Yahoo!]
Beni
Junior member

IP:

Saltu tuturor!
1.Ei am fost la Arad si mi-am facut cumparaturile: Filtru: Aquael Fan1 // Termostat/heater: Resun 50 W // Neon Aqua Glo 15W // ceava plante categoria very easy (le identific mai tarziu). Acum am cateva "probleme" / nelamuriri. Acvariul inca nu este gata mai trebuie lipit o terasa, armat la colturi, si inca un strat de sigilant la colturi. Intrebarea este plantele i-mi resisa pana apuc sa le pun in acvariu ? Ieri (01) am pus o galeata de apa la declorificat, daca pun plantele in el, cam cat timp castig pana mor ?
Apa cat sa mai stea la declor inainte sa pun plantele in el ?

2.Mai departe: am observat si am citit ca fertilizantul pentru plante contine: Fieruri, magneziu, natriu, calciu, co2 si altele... ei si am observat ca apa minerala obisnuita contine foarte multe substante dintre cele enumarate mai sus. Poate fi o alternativa fertilizantului comercial ? (o alternativa mai slaba binenteles). Daca nu, la plante totusi poate fi indicat sa adaug pana apuc sa pun acvariul in functiune?

3.(la pet-shop au spus ca plantele pot resista si o luna in apa fara nutrienti speciali....adevarat? )

4.(iar se poate gasi un balans intre cate plante si pesti ai....adica daca ai suficienti pesti care sa faca residuri pentru plante nu trebuie adaugat fertilizant....adevarat? )

5.M-am decis ca substratul sa fie home-made, pentru-ca cei de la pet-shop au spus ca nici pietricele (substratul) lor nu contin deloc nutrienti, deci le vand in fel si fel de culori doar pentru scopuri estetice.

Prea multe intrebari...va rog sa ma scuzati
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

1. In functie de planta rezista mai mult sau mai putin(eu de exemplu am tinut Crypto si Anubias la intuneric 2 saptamani si Anubiasul a murit)
2.Nu stiu, dar mai bine pui fertilizant dedicat acvaristicii.
3.Da.(in functie de planta)
4.Excrementele pestilor, nu contin toate elementele necesare plantelor.
5.Substratul fertil e una, pietrisul de deasupra e alta.
[Email] [Yahoo!]
Beni
Junior member

IP:

Poate sa-mi spuna cineva cu ce se pot inlocui inelele de ceramica ? adica unde gasesc asemanator (home made). Am inteles ca ceramica mai stabilizaeaza PH-ul... exista vreo un inlocuitor. Pot sparge si marunti ceramica folosita la izolari electrice ?

Multam, o zi buna.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Io n-am auzit ca ceramica ar stabiliza Ph-ul. Ci ca datorita porozitatii ridicate, ofera o suprafata enorma pentru fixarea bacteriilor. Vezzi ca toti marii producatori de acvaristica au inele ceramice.

[Email] [Yahoo!]
Beni
Junior member

IP:

Seara buna!
Poate sa-mi spuna cineva pentru o suprafata de 55*32 (fund) + 32*20 (terasa) cam cate kg de substrat fertil i-mi trebuie, tocmai vrau sa fac o comanda (acvariu 90litri cu plante easy)

Mersi
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Beni wrote:Seara buna!
Poate sa-mi spuna cineva pentru o suprafata de 55*32 (fund) + 32*20 (terasa) cam cate kg de substrat fertil i-mi trebuie, tocmai vrau sa fac o comanda (acvariu 90litri cu plante easy)

Mersi

in functie de ce substrat fertil vrei sa pui, s-ar putea sa nu iti trebuiasca kilograme. ce vrei sa cumperi? eu n-am inteles cum vine asta cu terasa.. terasa nu tot pe fund sta?

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: