Author |
Message |
Beni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2010 13:09:27
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Beni
Junior member
IP:
|
Substratul : http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/398-pentru-plante/4917-substrat-hobby-natalit-3-l-35-kg.html ...e criza de mai special nu prea am bani + ca mai fertilizez cu ceva lichid. Terasa e o chestie facuta de mine din sticla lipita de un colt al acvariului, peste care pun substrat si plante...deci sub terasa (sub sticla) pestii mai pot innota.
Daca aveti timp va rog scrieti cat mai multe despre cat, ce si cum sa pun pentru substrat. Daca aveti nelamuriri privind acvariului/ ce vreau/... intrebati-ma, vreau sa invet cat mai mult cu ajutorul vostru.
|
|
 |
Beni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/07/2010 13:19:12
|
Beni
Junior member
IP:
|
Azi mi-am luat primii pesti  este vorba de 2 sanitari: Peppered Cory daca nu ma insel, numai ca au mai putin "piper" pe ei
Acuma cad ca se misca mult, exploreaza, cea ce mis se para oarecum nefiresc, in alte acvarii sanitarii per care i-am vazut stateau aproape tot timpul nemiscat.
Am pus un pic de mancare care se scufunda in timp, sper ca-l gasesc.
Astept sfaturi, critici despre pestii nou achizitionati.
|
|
 |
Beni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/07/2010 14:22:09
|
Beni
Junior member
IP:
|
Tot vad pe forum ca "fac o bomba de Co2" ce inseamna ? Am si eu cateva plante si as vrea sa le cresc bine...am citit ca un Co2 presurizat nu poate lipsi din un acvariu bine plantat. Dar "daca nai bani de presurizat fa o bomba" spuse bobiciupe intrun alt topic. Cum se face bomba si ce este ea??
|
|
 |
popey
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/07/2010 14:34:30
|
popey
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f2e84d98d6dc0c7acd56b40509355666.jpg)
IP:
|
Poti sa dai un search pentru alte intrebari pe forum, insa acum am dat eu si uite ce bomba am gasit!
|
nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
|
|
 |
bobiciupe
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/07/2010 16:00:45
|
bobiciupe
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/79c662560b0a5f1ae00b623ad8c775e3.jpg)
IP:
|
o instalatie completa de co2 presurizat costa aproximativ 1000 ron, pe cind o bomba o faci cu 20 ron
personal folosesc co2 presurizat cu ph controler, dar am citiva prieteni care folosesc bomba cu succes. cauta pe forumuri ca vei gasi cu siguranta o reteta de facut bomba.
|
Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii |
|
 |
Beni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/07/2010 18:00:55
|
Beni
Junior member
IP:
|
Uaaau....!!!  de cateva ore vad ca Cory-ul cel mare (am si nu pui) i-mi maltrataeaza o planta. M-a cam intristat, ca nu am prea multe, si poate imi incepe sa-mi manince plantele. Apoi m-am uitat mai atent si vad ca depune icre !!!  Am pestele de vreo 5 zile, se pare ca asa l-am luat.
Acuma sunt un pic ingrijorat, acvariul inca nu este cilclat, am numa 2 cory. In cat timp iasa oare puii, si or sa supravietuiasca acvariul neciclat? Nu am un acvariu mai muc deocamndata, sa bad urgent cat mai multe ascunzisuri pt. pui ?
Dati-mi ceva sfaturi va-rog, ca nu stiu ce e de facut si intru in panica
Mersi si o zi buna
|
|
 |
MoDy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/07/2010 18:11:38
|
MoDy
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e4a86b0d7bf4c46d7d550a92b0b2fcae.jpg)
IP:
|
ADin cate stiu eu cory nu isi mananca puii..Ai grija exista anumiti pesti care pot sa iti manace icrele ...Deci ai grija si pune ascunzisuri!
In schimb daca nu vrei sa cumperi o scorbura potiface tu una din concos,Despicata in doua cu o gaura mica in ea esteo buna socorbura
|
|
 |
Beni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2010 18:49:14
|
Beni
Junior member
IP:
|
Salut tuturor, am cateva intebari.
1. Cum se deosebesc femelele si masculii de guppy ?
2. Am luat 4 guppy, sunt inca pui (sau cel putin adolescenti  ) este normal sa stea aproape de suprafata apei ? (apa este oxigenata suficien si e ciclata)
3. Icrele de Cory in cat timp eclozeaza ?
4. Ati patit ca fertilizantul lichid (sau alte) care se adauga apei...sa faca un pic de spuma la suprafata ?
Mersi, si o seara placuat
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2010 19:33:39
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
1. Este simplu, dupa ce vor mai creste vei vedea care e femela si care e mascul(masculii sunt mai colorati decat femelele)
2.Depinde si de alte caracteristici ale apei.De unde stii ca e oxigenata destul?
3. Nu stiu.
4.Nu. Ce fertilizant ai? Cat pui ? Si la ce volum de apa?
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/07/2010 00:06:48
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
Poti incerca sa deosebesti masculii de femele studiind cu atentie inotatoarea anala. Daca nu sunt foarte mici cred ca iti poti face o idee cati masculi si cate femele ai. Mai jos ai o imagine, nu sunt guppy, dar principiul este aceiasi, inotatoarea anala este transformata in organ copulator la masculi. Despre faptul ca stau mult pe la suprafata in afara de lipsa de oxigen de care zicea @LUPmic pot sa iti spun ca ai mei sunt la fel de cersetori ca si carasii. cand dau sa ma apropii de acvariu se ridica toti la suprafata poate poate mai pica ceva de mancare, eventual daca pun degetul in apa se plimba dupa el pana se lamuresc ca nu e rost de altceva.
This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2010 09:24:29
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
Beni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/07/2010 21:40:38
|
Beni
Junior member
IP:
|
Mersi pentru raspunsuri, eu cred ca mai au "teama de pui" in iei, pentru-ca si puii obusnuiesc sa stea la spurafata printre plante.
(apa e suficient de oxigenata: restul pestilor (xifo adulti) stau pe la mijloc,fund... nu casca pentru oxigen, coryurile rareori vin la suprafata pentru gure de aer, se vad bule minuscule care calatoresc pana la fundul acvariului) ))
Din icrele de cory nu cred ca iasa ceva, jumatate au disparut, s-au golit, dar pestisori n-am vazut nicaeri.
Fertilizant: promedivet (eu zic cai "noname" ) ceva ieftin, pun cu mult mai putin decat indicat in instructiuni. Nu intrebati totusi cat, ....cu mult mai putin...
Dar totusi am observat ca si apa de la robinet lasata la statut face ceva spume la suprafata asa ca evident vina apei...
Mersi, numai bine
|
|
 |
|